Muharrem İnce: 24 saat içinde OHAL'i kaldıracağım

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Onlarla benim aramdaki fark; onlar ülkeyi Moskova'dan Brüksel'den, Washington'dan yönetiyor, ben Ankara'dan yöneteceğim. AK Parti'ye oy verenler sesleniyorum; asla ekmeğinizle oynamayacağım. Göreve başlar başlamaz 24 saat içinde OHAL'i kaldıracağım" dedi.

Haberler 07.06.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin cumhurbakan aday Muharrem nce, partisinin anlurfada düzenlenen mitingine katld. Kent Müzesi yanndaki miting alannda toplanan kalabala hitap eden Muharrem nce, 3B adn verdii Bar, Büyüme ve Bölüme projesini hayata geçirerek, bar içerisinde, ekonomik olarak büyümeyi ve adil bölümeyi gerçekletireceklerini söyledi. Seçilmesi durumunda çocuklara 3 dil öretilecei sözünü veren nce, nsanlarmza fizik öretmeni olarak söz veriyorum; bütün çocuklarmza 3 dil öreteceiz. Birinci dil resmi dil olan Türkçeyi herkese öreteceiz. kinci dil; insanlarmzn evinde konutuu dil yani ana dili. Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça. Anas, babas evinde hangi dili kullanyorsa ana dilini öreteceiz. Üçüncüsü ise ngilizce, Franszca, Almanca, Rusça, çince uluslararas dil öreteceiz. çocuklarmz gelecee hazrlayacaz, çocuklarmz iyi yetitireceiz dedi.

EN BÜYÜK SLAM BLMLER ÜNVERSTESN KURACAIZ

anlurfann Peygamberler ehri olduunu ve seçilmesi durumunda kente dünyann en büyük slami ilimler üniversitesini kuracann da sözünü veren nce, Allahn izni, milletimin isteiyle cumhurbakan seçildiimde dünyann en büyük slami bilimler üniversitesini anlurfaya kuracaz. Ilml slam deil, radikal slam deil, ilimli slam. Hurafelerin deil, yobazlarn deil, radikallerin deil, sahtekrlar deil, din tüccarlarnn deil ama dünyann en büyük slami bilimler üniversitesini buraya kuracaz diye konutu.

KUYULARDAN SU çEKLMES ERDOANIN AYIBIDIR

Ekonomiyi büyüteceklerini, mahkemelere herkesin güveneceini, Merkez Bankasnn bamsz olacan, kamuda yükselite liyakatin esas alnacan ve yatrmcnn güven duyduu bir ortam hazrlayacaklarn anlatan Muharrem nce, çiftçilere her türlü destei vererek tarmsal ithalata son vereceklerini vurgulayarak öyle dedi:

çiftçilere söz veriyorum; mazot 3 lira olacak. Elektrik fiyatlarn düüreceiz, hayvan sal için kullanlan ilaçlar devlet bedava verecek. çocukluumda çobanlk yapm birisi olarak hayvanclk yapanlara sesleniyorum; çobanlarn sigorta primini devlet ödeyecek. Dünyann en büyük bölgesel kalknma projelerinden birisi GAP. 1989dan bu yana 100 milyar lira harcand ama iin ilginci 100 milyar lira harcadk, 120 milyar lira geri aldk. Barajlarda ürettiimiz elektrikten geri aldk. GAP enerjide yüzde 80 tamamladk, sulamada ise hl yüzde 30da kalnd. GAP gibi proje varken maalesef anlurfadaki çiftçiler kuyulardan su çekiyorsa bu devletin, hükümetin, Erdoann aybdr. Size sözüm olsun; seçilince 3 yl içerisinde 1,3 milyon hektar alan suyla buluturacaz. 15 ylda 190 milyar dolar tarmsal ithalat yaptlar, ayn dönemde tarma verilen destek ise 19 milyar dolar. Mercimein, budayn ana vatan buras ama ne yazk ki Kanadadan mercimek, Rusyadan buday alyoruz. Tarm yeryüzü, anlurfadaki Göbeklitepeden örendi ve bu durum Türkiyeye hiç yakmyor.

600 MLLETVEKL ELETRS

150 milyon nüfuslu Rusyada milletvekili saysnn 450, 300 milyonluk ABDde ise 535 olduunu kaydeden Muharrem nce, 80 milyonluk Türkiyede ise bu saynnn 600 olduuna dikkat çekerek eletiride bulundu.

anlurfada ilkokullarda derslik bana düen örenci saysnn 37, Yalovada ise 18 olduunu ve bunun doru olmadn vurgulayan nce, anlurfada 37 çocuu bir snfa koyacaksn, Yalovada 18. Böyle adalet olmaz, böyle bar olmaz, böyle kardelik olmaz dedi.

MARMARSTEK SARAYI ENGELLLERE TAHSS EDECEM

Seçim meydanlarnda verdii vaatlerin kaynann merak edildiini belirten nce, kendisinin Cumhurbakanl saraynda yaamayacan ve saray gençlere vereceini söyledi. nce, Marmariste yaptrldn iddia ettii 300 odal yazlk saray da engellilere tahsis edeceini ve burada engellilerin srayla birer hafta tatil yapacan kaydetti.

Toplumu bartrmak için aday olduunu ve seçilmesi halinde seçim dönemlerinde vatandan deil devletin kemer skacan dile getiren nce, çiftçinin borçlarnn faizini silme sözü vererek öyle devam etti:

Geçenlerde Adyaman ve Malatyadaydm. Erdoan mitingde Adyamanllara tütün zararldr demi. Tütün ekersen hapse giriyorsun. Yoksul Adyamanl kardeim tütün ekerse hapse giriyor. Tütün zararl diyor, niye biliyor musunuz? çünkü Erdoan milli deil, yerli deil. çünkü Erdoan, Amerikan tütün irketlerine teslim olmu. Adyamanl, Malatyal kardeim tütün ekmeyecek. Adyaman tütününde zehir var da Amerikan tütününde vitamin mi var? 16 yldr bu ülkeyi yönetiyorlar. Onlarla benim aramdaki fark; onlar ülkeyi Moskovadan Brükselden, Washingtondan yönetiyor, ben Ankaradan yöneteceim. Onlardan bizim farkmz söyleyeyim; onlar ya oy ver ya iten çkarsn diyor. AK Partiye oy verenler sesleniyorum; asla ekmeinizle oynamayacam. Seçildiim gün göreve balar balamaz 24 saat içinde OHALi kaldracam. Dünyada sadece Türkiyede olan bir ey var. Mesela Kolombiyada, çinde, Rusyada, Güney Afrikada, Amerikada fakirler mutsuzdur, zenginler mutludur. Türkiyede böyle deil. Türkiyede fakirler de zenginler de mutsuz. Zenginler maln Türkiye dna kaçryor, çünkü gelecek korkusu var. Türkiyede geleceini göremeyen 12 bin insan paralarn yurt dna kaçryor.

Muharrem nce, konumasnn son bölümünde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kendisine çrak dediini ve ekonomi öreteceini söylediini hatrlatarak, Daha önce Rize, Aydn, Hakkari ve Edirneden seslendim. imdi de anlurfadan sesleniyorum; Sayn Erdoan meydanlara çkp benim olmadm yerlerde bana ekonomi öreteceini söylüyorsun, bana çrak diyorsun, arkamdan konuma, istediin kanalda, istediin saatte gel bana ekonomi öret. Hatta belgesel gibi yapalm, bir akam da gel bir kanala bana tarm öret. Tarm tartalm. Siz bir televizyon kanalnda Bay Ekonomistle tartmam ister misiniz? Ben çok isterim, baylrm buna. Herhalde dünyada reyting rekoru krarz diye konutu.

Ana Sayfaya Git