Muharrem İnce, CHP ile yollarını ayırdı

Parti kurma çalışmalarını sürdüren CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, basın toplantısı düzenleyerek CHP ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Haberler 09.02.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleket Hareketi balan ve parti kurma çalmalarn sürdüren Muharrem nce, Ankarada basn toplants düzenledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan eletirerek istifaya davet eden nce, ardndan muhalefeti ve CHPyi eletirdi. CHP içinde Atatürk diyemeyen yöneticiler olduunu belirten nce, Kendi gücüne ve potansiyeline güvenmeyen tek ana muhalefet partisi CHP. Bu muhalefet de istifa etmelidir. O koltukta neden oturuyorsun? Biri çkyor yerli ve milli muhalefeti biz kuracaz diyor, öbürü çkyor saraydan para alanlar var diyor. Kim alyor para, söylemiyor. Birbirlerini koruyorlar. Biri merkezde biri belediyelerde iktidar dedi.

CHPY YÖNETENLERLE YOLUMU AYIRIYORUM

Muharrem nce, CHPnin ideolojik savrulmalar yaadn kaydederek bugün bir yol ayrmnda olduuna vurgu yapt. nce, CHPde 42 yl içinde her kademede görev yaptn anmsatarak öyle konutu:

Hala Atatürkçüyüm, hala cumhuriyetçiyim. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarna iftira atarken, dier taraftan CHP ile mücadele etmi insanlarla kol kola girmilerdir. Ortada deer yoktur, emee sayg yoktur. Atatürkün emaneti kalmamtr, ortada bir tabela vardr sadece. Kimlerle yolumu ayryorum; ABDden demokrasi dilenenlerle yolumu ayryorum. Mustafa Kemal deyip, Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayryorum. Grup bakanvekillii seçimini bile kaldrp, atamay getiren bu yönetimle yollarm ayryorum. CHP aday yapmaynca baka partiden gidip aday olup, bugün CHPyi yönetenlerle yolumu ayryorum. Bugün sahte CHPli olanlarla yolumu ayryorum. FETÖcüleri, sorosçular koruyanlarla yolumu ayryorum. Libyada ne iiniz var diyerek Mavi Vatan kavrayamayanlarla yolumu ayryorum. Türkiye maalesef Azerbaycana yardm etti diyenlerle yolumu ayryorum. Bu arkadalardan ayrlyorum. Yeni bir yola çkyoruz. Hedefimiz 50+1. Üçüncü bir seçenek, özgüveni yüksek Türkiyeye 50+1i getirecek olan 83 milyona girin koluma diyorum.

E-DEVLET ÜZERNDEN STFA EDECEM

Muharrem nce, açklamasnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. nce, muhalefeti böldüü yönündeki eletirilerle ilgili, Bizim asla iimizin olmayaca tek yer var o da Cumhur ttifak. Biz 50 art 1i alacaz ve bu ülkeyi yöneteceiz, bartracaz dedi. nce, partisinin isminin, logosunun her eyinin hazr olduunu, ksa süre sonra genel merkezde düzenleyecei basn toplantsnda bunlar açklayacan kaydetti. nce, CHPden bugün istifa edeceini belirterek, E-devlet üzerinden istifa edeceim. 42 yllk bir geçmiim var. Gerekçesini de hafta içi yazl olarak sunacam diye konutu.

STFA BAVURUSU ONAYLANDI

nce basn açklamasndan ksa süre sonra, e-devlet üzerinden istifasn CHP Genel Merkezine bilirdi. Buarada, ncenin e-Devlet üzerinden yapt CHPden istifa bavurusu onayland.

3 VEKL MEMLEKET HAREKETNE KATILDI

nce, CHPden istifa eden Mehmet Ali çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özelin Memleket Hareketine katldn belirterek, Üç vekil memleket hareketine katlmlardr, parti kurma çalmalarnda görev almaktadrlar. Yüzde 50 art 1 hedefi çok gerçekçidir ve mümkündür. Bunu baaracaz, bunu göreceksiniz. Yaz ortasnda 60 ilde örgütleneceiz dedi.

Ana Sayfaya Git