Muharrem İnce: Kısa süre içerisinde istifa edeceğim

CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, "Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Bende çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim" dedi. İnce ayrıca, CHP'den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in kuracağı partiye katılacağını söyledi.

Haberler 01.02.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memleket Hareketi balatan ve parti kurma çalmalarn sürdüren CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem nce, gündeme ilikin konutu. nce, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna mektup yazarak, eletirilerini dile getiren milletvekilleri Mehmet Ali çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özelin partiden istifasnn ardndan yaplan eletiri ve iddialara ilikin, Özcan Özel partinin 1999da baraja takld günlerde ilçe yöneticilii ve il bakanl yapm arkadam. Hüseyin Avni Aksoy ad belli san belli. Mehmet Ali çelebi, Silivri zindanlarnda ar bedeller ödemi genç bir kardeimiz. Bu arkadalarmza, iftira atmak yakmaz dedi.

UTANMA DUYGULARI KALMAMI

nce, üç milletvekillerinin istifa sürecine ilikin, Önce günlerce ikna etmeye çalacaksnz, istifa ettikten sonra iftira atacaksnz. Yani; bu iftiraclkla bir yere varamazlar. Önce ikna etmeye çalyorlar, ikna edemeyince de iftira atarak arkadalarm karalamaya çalyorlar. Koltuk hrs bunlar öyle bir noktaya getirmi ki, artk akllarn balarndan alm. Koltuk hrsndan baka bir ey düünmüyorlar. Utanma duygular kalmam. nsan kendi arkadana nasl olurda, siyasi yollarn ayrabilirler neden iftiraya bavuruyorlar. Bunu anlamak mümkün deil. Bu iktidarla bu muhalefet birbirinin kopyas oldu. Sarayn çraklar oldu CHPde artk. Gerçekten sarayn çraklar var diye konutu.

PARTDE DEMOKRAS KALMAMI

nce, üç milletvekilinin istifasnn ardndan CHP yönetiminden gelen eletirilere tepki göstererek, Sayn milletvekillerimize yaplan seviyesiz, mesnetsiz ve yakksz iftiralardr. Tek bir delil krnts dahi yoktur. Partide zaten demokrasi kalmam. Muhalefetin görevi iftira atmak deildir. Kendi içinde demokrasiyi yok etmisin. Sen bu ülkeye nasl demokrasi getireceksin. Kim inanr sana, kendi içinde tek adam olmusun. Bir büyük tek adam, bir küçük tek adam. Ön seçimi kaldrmsan, grup bakanvekillii seçimini kaldrmsan, tek adayl kongreler yapmsan, 950 imza toplayp 750 oy almsan, insanlara bask kurmusan nasl sen Türkiyeye demokrasiyi getireceksin ifadesini kulland.

BÖYLE DEVAM ETMEZ

nce, Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin, CHPden istifa eden 3 milletvekilline ilikin, Bu istifa eden arkadalarmz da alacaklar tutumla seçmene cevap verecekler eklinde ki sözlerine ilikin, unlar kaydetti:

çok büyük hakszlk yapm, Sayn Akener. Partisini kurduunda CHPden bir milletvekili Y Partiye geçmiti. MHPden 4 milletvekili Y Partiye geçmiti. Sayn Akenerin o zaman akl neredeydi. Siz CHP ve MHPden seçildiniz, millete hesap vereceksiniz? dediini hatrlamyorum. Sayn Akenere çar ne keser gibi hep bana, ne rende gibi hep sana, testere gibi bir sana bir bana diyorum. Kendi bana geldii zaman, özgür iradeleriyle milletvekilleri parti deitiriyor diyecek, ama baka arkadalarm yapt zaman suçlayacak, yakmad, doru bulmuyorum. Bir de milletvekilliinden istifa etsin diyorlar. O zaman unu sorarm, Saadet Partisinden iki milletvekili CHP listelerinden seçime girmiti. Seçim bitti pazartesi günü CHPden istifa ettiler, o gün neden konumadnz. Cumhuriyet tarihi boyunca, partilerinden ayrlan milletvekilleri var, hiç birine bu laf etmiyorlar ama üç milletvekilimize bu laf ediyorlar. Sayn Mehmet Ali çelebi çok güzel açklad bu durumu. Dedi ki; 1 milyon 200 bin üyesi var CHPnin, gelin bir referandum yapalm, bana haksz derlerse milletvekilliinden de istifa edeceim dedi ve doru bir yaklamd.

çOK KISA SÜRE çERSNDE STFA EDECEM

nce, parti kurma çalmalarna ilikin ise, öyle konutu:

Biz tüzüümüzü hazrladk, üyelerle genel bakan seçiminden tutun yaknda hepsini açklayacam. Programmz üzerinde çalmalarmz devam ediyor. Bu konuda yüzde 90 orannda programda tamam. Onlar yaknda kamuoyuyla paylaacaz. Biz arkadalarmzla görüüyoruz, daha pek çok arkadamla görüüyorum ama isimler üzerinden bir tartmaya girmem doru olmaz. stifa eden milletvekilleriyle istifa öncesi ve sonras da görütüm. Kimi arkadalarmla yüz yüze kimiyle telefonda sürekli görüüyorum. Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde deiliz. Biz 50 art biri alan, Türkiyenin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluumun peindeyiz. Onun için küçük iddialar deil, daha büyük iddialar peindeyiz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 art biri alacak bir siyasi yap oluturacaz. Bende çok ksa süre içerisinde istifa edeceim.

CHPY BÖLMEK GB BR NYETM OLAMAZ

Bana hangi iftiralar atacaklarn dorusu çok merak ediyorum diyen nce, unlar kaydetti: çokta armyorum, kzmyorum da buna. çünkü MYK içerisinde çok yakndan bildiim, hayatnn bir bölümünde CHPye hakaret etmi, CHPye kar miting düzenlemi, CHP ile gönül ba olmayan o kadar çok insan var ki. Onlardan gerçek bir CHPli olan Muharrem nceye iftira atmamalar yanl olurdu. Onlarn iftiralar vz gelir, trs gider. Bizim bu iftiralarla uraacak zamanmz yok. Ben gerçek evladm, gerçek anneyim, gerçek CHPliyim. CHPyi bölmek gibi bir niyetim olamaz.

Muharrem nce ayrca, CHPden istifa eden üç milletvekilinin kuraca partiye geçip geçmeyeceine ilikin soruya ise evet yantn verdi.

Ana Sayfaya Git