Muhtarlar yurt dışında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmesi talimatı üzerine, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde bugüne kadar düzenlenen 9 gezide, 450 muhtar İspanya’nın Endülüs bölgesine götürüldü

Haberler 30.07.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gezi program kapsamnda yl sonuna kadar bin 550 muhtar daha kafileler halinde spanya, Kudüs ve Umre ziyaretinde bulunacak

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann muhtarlarn farkl kültürleri görebilmesi için yurt d gezileri organize edilmesi talimat üzerine, çileri Bakanl ile Kültür ve Turizm Bakanl koordinesinde düzenlenen 9 gezide 450 muhtar spanyann Endülüs bölgesine götürüldü.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Cumhurbakan Erdoann muhtarlarn farkl kültürleri görebilmesi için yurt d gezileri organize edilmesi talimat üzerine, çileri Bakanl ile Kültür ve Turizm Bakanl koordinesinde düzenlenen gezilerin sürdüü bildirildi.

Açklamaya göre bugüne kadar düzenlenen 9 gezide, 450 muhtar spanyann Endülüs bölgesine götürülürken, yl sonuna kadar bin 550 muhtar daha kafileler halinde spanya, Kudüs ve Umre ziyaretinde bulunacak

Gelecek hafta içerisinde 10. tur kapsamnda bir grup daha Endülüsü ziyaret edecek.

lk etapta 2 bin muhtar yurt dn ziyaret edecek

Cumhurbakanl himayesinde her hafta bir grubun yurt dna götürüldüü programda, ilk etapta yl sonuna kadar 2 bin muhtarn yurt dn ziyaret etmesi salanacak. Gezi kapsamnda bin muhtar spanya Endülüs bölgesine, 350 muhtar Küdüse, 650 muhtar ise Umre ziyaretine götürülecek.

Yurt d programlar ile muhtarlarn slam medeniyetinin dünya kültürel mirasna tesir ettii izleri görmeleri, bilgi, görgü ve tecrübelerini arttrp bu tecrübelerini yaptklar ilere yanstmalar amaçlanyor.

Cumhurbakan Erdoann 11 Ocakta Cumhurbakanl Külliyesindeki muhtarlar bulumas srasnda muhtarlarn farkl kültürleri görebilmesi için yurt d gezileri organize edilmesi talimat üzerine, çileri Bakanlnca 10 Nisanda 50 muhtardan oluan ilk kafile spanyann Endülüs bölgesine götürülmütü.

Ana Sayfaya Git