Muhtarlara büyük jest

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda, muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 lira yükseltme kararı aldık" dedi.

Haberler 20.01.2022 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Sergi Salonunda düzenlenen 51inci Muhtarlar Toplantnda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantya, Adana, Ankara, Balkesir, Bolu, Bursa, çorum, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun ve Yozgattan gelen muhtarlar katld. Erdoan, youn kar ya sebebiyle baz muhtarlarn bugün aralarnda olamadn belirterek, Bilindii gibi muhtarlarmzla geni katlml ilk toplantmz Ocak 2015te yapmtk. Orada kendilerine verdiimiz, ülkemizdeki tüm muhtarlarla bir araya gelme sözümüzü tutarak Mays 2019 tarihine kadar tam 50 ayr toplant gerçekletirdik dedi.

MUHTAR MAALARINI ASGAR ÜCRETE çIKARIYORUZ

imdiye kadar 35 bine yakn muhtarla bir araya geldiklerini kaydeden Erdoan, Bugün de yaklak 1500 muhtarmzla birlikteyiz. Bir cumhurbakannn, hiçbir siyasetçinin yapmad, baaramad bir rekordur. Sizlerle uzun süredir devam ettirdiimiz bu bulumalarn hayrl neticelerinden biri de hem muhtarlarmzn hem de onlar vastasyla mahallelerimizin ve vatandalarmzn pek çok skntsn çözüm yoluna koymu olmamzdr diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, muhtar maalarn ylba itibariyle 3 bin 392 lira seviyesine kadar çkardklarn hatrlatarak, Muhtar maalarnn asgari ücretin altnda kalmasna gönlümüz raz olmad. Yaptmz deerlendirme sonunda, muhtar maalarn asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 lira yükseltme karar aldk. Birileri atar tutar, biz yaparz. te imdi yine ayn ekilde hayata geçmesi için gereken kanuni deiiklii en ksa sürede yapacamz yeni maalarn muhtarlarmza hayrl olmasn diliyorum. Bugüne kadar her sözün arkasnda durduysak bundan sonra da yine ayn ekilde sözlerimizin arkasnda duracamz inallah bu kanun deiiklii ile Cumhur ttifaknn bir icraat olarak göreceksiniz dedi.

MUHTAR KONUKEVN 19 EKMDE AçIYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, muhtarlk hizmet binalaryla ilgili de çalmalar tamamladklarn ve yaknda inasna balayacaklarn belirterek, Kadn muhtarlarmzn görev yapt yerlere öncelik vermek suretiyle muhtarlk hizmet binalarmz güvenlik kameras sistemleri ile donatyoruz. Ankarada sizler için hazrladmz muhtar konuk evini de inallah 19 Ekim muhtarlar gününde hizmete açyoruz. Vilayetler Evi gibi onun bir benzeri de muhtarlar için yaptk. Koronavirüs salgn sebebiyle ara vermek zorunda kaldmz muhtarlar toplantmz 51inci bulumamzla yeniden balatyoruz. Yaklak 2,5 yllk bir arann ardndan tekrar sizlerle birlikte olmann, hasret gidermenin bahtiyarl içindeyim diye konutu.

BR TANE MUHTARIMIZIN TIRNAI BLE ETMEZ

Tek parti zihniyetin geçmite muhtarlarn mühürlerini toplatarak, muhtarlklar kapatmaya çaltn söyleyen Erdoan, Kim bu zihniyet? CHP. Bunlarn ii gücü mühür toplamak, mühür toplattrmaktr. Bunu böyle biliniz. imdi muhtar sevdals kesildiler. Bunlar eline her frsat geçtiinde, milli iradenin her kurumu gibi muhtarlklarn da kapsna kilit vurmaktan vazgeçmezler. imdi yalan yanl konuuyor. Muhtarn yanna katip koyacakm, sekreter koyacakm. nanyor musunuz bunlara? Bunlarn ileri güçleri palavra. Dürüst olun, dürüst. Elinizdeki belediyelerde muhtar kardelerimize destek verin de görelim dedi.

ELEKTRK OLAYI BELEDYELERN ELNDE M?

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Erdoan, öyle konutu:

Geçen ne dedi? Elektrik parasn almayacaz, ücretsiz elektrik vereceiz, nerede? anlurfada bunu söyledi. nandnz m? u anda elinizdeki belediyelerde, hadi buyurun elinizi tutan m var, ücretsiz elektrik verin. Böyle büyük yalan olabilir mi ya? Bir defa elektrik olay belediyelerin elinde mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlna bal elektrik. Belediyelerle alakas yok. Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin ba. Dürüstlük bunlarn semtine uramam. Bu oyunlara gelmeyeceiz, bu oyunlar kim bozacak, muhtarlar. Bunlarn topunu üst üste koysanz bir tane muhtarmzn trna bile etmez diye konutu.

KOSKOCA ÜLKELER BZDEN UçAK STYOR

Cumhurbakan Erdoan, bir sonraki toplanty sadece kadn muhtarlarla bir araya geleceini belirterek, Rabbime bana sizler gibi yoldalar verdii için hamd ediyorum deerli kardelerim. Bizim muhtarlarmzla bulumalarmz, hasret gidermenin yannda; ülkemizin, milletimizin meseleleriyle, sevinçleriyle, kazanmlaryla gelecei ile ilgili görülerimizi paylama, istiare etme vesilesidir dedi.

Son 20 ylda yaptklar icraatlar anlatan Erdoan, savunma sanayinde de yüzde 80 millilie eritiini belirterek, Uçaklarmz yaptk m, insansz hava araçlarmz yaptk m, silahl hava araçlarmz yaptk m. imdi daha ileri gittik. imdi bizden kimler bunlardan istiyor biliyor musunuz? O, yapamaz, edemez diyen büyük ülkeler var ya, o koskoca ülkeler var ya imdi onlar bizden bu uçaklar istiyor. Nereden nereye ifadelerini kulland.

ALLAH DA MLLET DE AFFETMEZ

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyeyi dünyann ilk 10 ülkesi arasna sokma hedefine doru ilerlediklerini vurgulayarak, Hangi alana bakarsanz bakn ite böyle bir manzara böyle bir fotoraf göreceksiniz. Türkiyede 20 yldr verdiimiz kavgayla, 2 asrlk demokrasi ve kalknma mücadelesini baarya ulatrmaya en yakn olduumuz seviyedeyiz. Öyle kritik bir noktadayz ki ya bu mücadeleyi baararak evlatlarmza gururla teslim edeceimiz 2053 vizyonunu miras brakacaz ya da güvenlikten sanayi her alanda birikimlerimizi tehlikeye atarak yeniden istikrarszlk batana sürükleneceiz. Ülkemizi bir grup kifayetsiz muhterisin kendi ksr çkarlar uruna, Kandilin ve Pensilvanyann iktidara geliyoruz çemkirilerine maruz brakanlar Allah da affetmez, millet de affetmez dedi.

Ana Sayfaya Git