Müjdeler geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumartesi günü yeni rezerv miktarını açıklayacağız

Haberler 15.10.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalmalar bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarn açklayacaz dedi.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Cumhurbakan Erdoan, yeni müjdeler geldiini belirterek, Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalmalar bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarn açklayacaz dedi. Erdoan, il kongrelerine balayacaklarn belirterek, Bu çerçevede inallah hafta sonu rnakta olacaz, 24 Ekimde Kayseri, 25 Ekimde Malatya, 31 Ekimde Van, 1 Kasmda Samsun, 7 Kasmda Kahramanmara, 8 Kasmda Kocaeli il kongrelerimizde bizzat yer alarak milletimizle kucaklaacaz diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SAVUNMAK BR MESLEK KURULUUNUN GÖREV OLAMAZ

Türkiyenin çözmesi gereken sorunlarn biri de meslek kurulularn artk sürdürülemez hale gelmi çarpk yapsdr diyen Erdoan, öyle konutu:

Terör örgütünden birisini getirip bana koymular, ne zamandan beri terörle iç içe olanlar Türk Tabipleri Birlii (TTB) gibi önemli bir kuruluun bana geçebiliyor. Bunun ad demokratik bir yaklam deildir. Bunun ad terör örgütlerinin adeta sivil toplum kurulularna el koymas hadisesidir. TTB bata olmak üzere dier meslek kurulularndaki sorunlar artk tahammül edilemez seviyeye ulamtr. TTB, bunun gibi kimi meslek kurulular açkça Anayasaya aykr faaliyet içindeki bu meslek kurulularnn yönetimleri üyelerinin tamamn temsil etmekten çok uzaktr. çoklu baro sisteminde yapld gibi ayn çalmay TTB ve dier meslek odalar için de yapmak durumundayz. Cumhur ittifak olarak bu çalmay baarl bir ekilde sürdüreceimize inanyoruz. Terör örgütünü savunmak bir meslek kuruluunun görevi olamaz.

AZERBAYCANIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEZ

Erdoan, Azerbaycann igal topraklarn kurtarmak amacyla yürüttüü anl mücadeleyi buradan bir kez daha selamlyorum. Türkiye olarak hem imkanlarmzla hem tüm kalbimizle Azerbaycann yannda olmay sürdüreceiz diye konutu.

AYM AçIKLAMASI: BREYSEL BR TWEET OLARAK DEERLENDRMEK DORU OLMAZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yldrmn tepki çeken tweetiyle ilgili, Bireysel bir tweet olarak bunu deerlendirmek doru olmaz. çünkü çalyoruz, klarmz yanyor ifadesiyle zaten bir bütünü ifade eden adeta bir kolektif yapy ifade eden yaklam söz konusu. çok talihsiz bir açklama dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMMde grup toplantsndaki konumasnn ardndan çkta gazetecilerin sorularn cevaplad. Erdoan, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yldrmn tepki çeken tartmal tweetiyle ilgili, Demek ki tartmal bir tveet att, tartmal bir tweet att için tartlr hale geldi. Burada özellikle bireysel bir tweet olarak bunu deerlendirmek doru olmaz. çünkü çalyoruz, klarmz yanyor ifadesiyle zaten bir bütünü ifade eden adeta bir kolektif yapy ifade eden yaklam söz konusu. çok talihsiz bir açklama. Bu talihsiz açklamay keke hiç yapmam olsayd. Kald ki bir üyenin üzerine böyle bir ey dümezdi. Anayasa Mahkemesi üyesinin adeta böyle bir sürecin içinde farkl bir ekilde yer almas adeta bir siyasete soyunmu olmas, çok arzu ediyorsan bu ii istifa edersin, gelirsin siyasetin içine girersin, siyasetin içinde bunu da bundan daha ötesini de söyleme ansn yakalarsn. Olay bu kadar basit dedi.

BÖYLE BR TABLO VARSA GEREN YAPMALIDIR

Erdoan, Yldrmn özür dilemesinin yeterli olup olmadnn sorulmas üzerine, Bunu u anda Anayasa Mahkemesi Bakan ve heyeti düünmelidir. Ortada böyle bir tablo varsa gereini de onlar yapmaldr ifadesini kulland.

Erdoan, yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesinin kararn uygulamamasyla ilgili de O tamamen yasann kendi içinde sürdürdüü bir süreçtir. Geçmite de bunun örnei ahin Alpayla ilgili vardr. Yine yerel mahkeme bir karar vermek suretiyle böyle bir adm atmt. Demek ki atabiliyor böyle bir adm. Burada da yerel mahkeme bu karar vermek suretiyle atabilecei bir adm atmtr diye konutu.

Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin gündeme getirdii Anayasa Mahkemesinin yapsnda deiiklik yaplmas konusunda Böyle bir ey olabilir mi? sorusu üzerine de nallah cevabn verdi.

ERKEN SEçM SÖZ KONUSU DEL

Erdoan, erken seçim tartmalaryla ilgili ise, Bunlar çocuksu eyler. Bunlar siyaseti anlamadlar. lan edilen bir tarih var. Dünyada gelimi ülkelere bakn gelimi ülkelerde ilan edilen tarihin dnda hiç erken seçim u bu dedikodusu duyar msnz? Bu kabile devletlerinin iidir, kabile devletlerinde bu olur. Bizim gündemimizde böyle bir ey kesinlikle yok. Cumhur ittifak olarak Sayn Bahçelinin de ifade ettii gibi böyle bir ey söz konusu deil, vakti saati bellidir; Haziran 2023 ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git