Mustafa Sarıgül, Fatih Erbakan'ı ziyaret etti

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulundu.

Haberler 04.01.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinde basna kapal gerçekleen görümenin ardndan Sargül ve Erbakan, basn toplants düzenledi.

Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiini belirten Sargül, demokrasinin kurum ve kurallaryla oturmas için öncelikle seçim sisteminin deimesi gerektiini söyledi.

Seçimlerde ileri demokrasiye sahip ülkelerdeki baraj oranlarnn uygulanmas gerektiini ifade eden Sargül, vatandalarn verdii her bir oyun kymetli olduunu vurgulad.

Sivil anayasa yapmann kendilerine nasip olmasn dileyen Sargül, leri demokratik, medeni ülkeler seviyesinden baktmz zaman Türkiyemizde hala tam demokratik, sivil ve ortak bir mutabakatla anayasa yaplmamas, gerçekten son derece ciddi bir problemdir. Siyasi Partiler Kanunu ve seçim sisteminin deimesi, TDP olarak bizim ana görülerimizdir. Arzu ettiimiz model, tarafsz cumhurbakan, güçlü meclis ve bamsz yarg. diye konutu.

Sargül, ülkedeki ekonomik gelimelere deinerek Bugün açklanan enflasyon oranlarnn gerçei yanstmadn bakkal, kasap ve manavlarmz bize söylemekte. Asgari ücret artrlmtr ama daha uygulanmaya geçmeden mutfak ve pazarlarn son derece gerisinde kalmtr. TDP olarak önerimiz, asgari ücret 4 ayda bir mutlaka güncellenmelidir. ifadesini kulland.

HAKLI OLDUUMUZ, ZAM YAMURUYLA ORTAYA çIKTI

Erbakan ise yaptklar görümede, Sargülün sistemle ilgili ifade ettii konularn hemen hemen tamamnda iki parti olarak mutabk olduklarn gördüklerini belirtti.

Ekonominin, vatandan en önemli gündemi olduuna iaret eden Erbakan, Biz daha önce defaatle mevcut hükümetin yllardan beri 3 temel gelir kalemi olduunu ifade ediyoruz. Biri borçlanma, ikincisi devlet mallarnn, ülkenin varlklarnn satlp yok edilmesi, üçüncüsü de zamla, vergiyle yük yüklenerek tabiri caizse vatandan limon gibi sklp suyunun çkartlmas. Özellikle son bir haftada, yeni ylla birlikte üçüncü gelir kaleminde yine çok önemli, çok ciddi admlar attklarn müahede ettik. Ne kadar hakl olduumuz ylba itibaryla yaanan zam yamuruyla ortaya çkm oldu. sözlerini sarf etti.

Fatih Erbakan, doal gaz, elektrik ve akaryakta yaplan zamlar hatrlatarak, Dolar kuru 18 lirayken benzinin litresi 11,6 lirayd. Kur, 12-13 lira civarna geldiinde benzinin litresinin 12,9 lira olmas, hükümetin özel sektöre, reel sektöre, esnafa, herkese yapt indirim çarsna önce kendisinin uymadn gösteriyor. görüünü paylat.

Türkiye statistik Kurumunun (TÜK) bugün yllk enflasyonu yüzde 36,08 açklamasyla 19 yln rekorunun krldn anmsatan Erbakan, bamsz aratrmaclarn ortaya koyduu yllk enflasyonun ise yüzde 82,8 olduuna dikkati çekti.

Erbakan, Bu gidiat, gerçekten iyi deildir. Allah vermesin, Arjantin, Venezuela gibi üç haneli yllk enflasyon rakamlarna doru hzl bir ekilde gitmeye devam ediyoruz. dedi.

Bu enflasyon rakamlar karsnda asgari ücretin yok olduunu belirten Erbakan, yllk yüzde 83 enflasyonun olduu ülkede asgari ücrete yüzde 50 zam yapmann da yetersiz kalacan bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Erbakan, memura yaplan yllk zammn da neredeyse aylk enflasyon seviyesinde olduuna iaret ederek memur, SSK ve Ba-Kur maalarna yaplan zamlarn art saylmasnn matematiksel olarak mümkün olmadn dile getirdi.

2003te 100 lirayla alnabilen ihtiyaç malzemeleri ile ayn parayla bugün alnabilenleri kyaslayan Erbakan, Bütün bu ac gerçekler karsnda iktidara buradan söylenebilecek olan, milleti daha fazla oyalamamalar, perian etmemeleri, limon gibi suyunu çkarmay artk sona erdirmeleri ve bir an evvel seçim sandn milletin önüne getirip koymalardr. Bundan baka bir çk yolu Türkiye için u anda gözükmemektedir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git