NATO'dan Türkiye'ye destek açıklaması

NATO Zirvesi Sonuç Bildirisinden: "(Türkiye'ye yönelik) Suriye'den kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve değerlendirmeye devam ediyoruz" "Güneyden kaynaklanan ve giderek artan güvenlik tehditlerine yanıt vermek için Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirleri esasen tüm ittifakın güvenliğine katkıda bulunmaktadır ve bu tedbirler bütünüyle uygulanacaktır"

Haberler 12.07.2018 - 11:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NATO Brüksel Zirvesinin ilk gününün ardndan yaymlanan sonuç bildirisinde, (Türkiyeye yönelik) Suriyeden kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve deerlendirmeye devam ediyoruz. denildi.

Bildiride, Suriyenin önemli bir ksa menzilli füze envanterine sahip olduu ve bu füzelerin NATO topraklarnn ve ortaklarnn bir ksmna ulaabildii belirtilerek, Suriye bu füzeleri kendi nüfusuna kar çokça kullanmtr. Türkiyenin, son 4 ylda üç kez Suriyeden frlatlan füzelerin hedefi olmasndan endie duyuyoruz. Suriyeden kaynaklanan balistik füze tehdidini izlemeye ve deerlendirmeye devam ediyoruz. ifadeleri kullanld.

DESTEK AçIKLAMASI

Güneyden kaynaklanan ve giderek artan güvenlik tehditlerine yant vermek için Türkiyeye uyarlanm güvence tedbirleri esasen tüm ittifakn güvenliine katkda bulunmaktadr ve bu tedbirler bütünüyle uygulanacaktr. deerlendirmesinde bulunulan bildiride, NATO Mukabele Kuvvetinin gücünün artrld ve çok Yüksek Hazrlk Seviyeli Müterek Görev Gücünün (VJTF) ksa sürede hazr olacak durumda olduu aktarld.

Ana Sayfaya Git