Nereden nereye gelindi!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı aylık olağan değerlendirme toplantısı yapıldı

Haberler 25.02.2022 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn tarafndan genel gündem ile ilgili aylk olaan basn bilgilendirme toplants yapld.

Basn toplants, l Bakan Muhammet erif Aydnn göreve geldii 24 ubat 2021 tarihinin yl dönümüne denk geldii için yln deerlendirmesi eklinde gerçekleti. Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleen deerlendirme toplantsnda konuan Aydn, göreve baladktan sonra yaptklar ilk i Diyarbakrn 1047 mahallesi ve yaklak 4 bin sand için seçim zaman görev yapacak olan tekilat mensuplarn belirlemek olduunu söyledi.

1 YILDA NELER YAPILDI

Aydn, Bu anlamda hem var olan mahalle temsilcilerimizi gözden geçirdik hem de sandklarda görev alacak olan partililerimizi belirleyerek periyotlar halinde ilçe bazl eitim çalmalarna dahil ettik. Ayn zamanda ilçe tekilatlarmzda görev alan arkadalarmzn siyasi ve seçim anlamnda eitimi için kurmu olduumuz Seçim Kurulu bünyesinde çalmalar yapld. Böylece AK Parti Diyarbakr tekilatlarmzn bir bütün olarak hem uyumu hem de koordinasyonu salanm oldu dedi.

TRAMVAY VE RAYLI SSTEM

2021de yaplan çalmalar anlatan Bakan Aydn, Görevde bulunduklar bir yllk süre boyunca bir yandan tarihin en önemli seçimine hazrlanrken dier yandan da ehrin siyasi, ekonomik, kültürel, sportif sorun ve skntlaryla uramak ve bu konularda ehrimize ve hemerilerimize katkda bulunmak için çaba sarf ettik. Tramvay ve Rayl Sistem çalmamzn proje ihalesi yaplm olup 2024 ylna kadar tamamen hizmete girmesini bekliyoruz. Bir baka projemiz olan Raybüs seferleri ile Diyarbakr-Bismil-Batman arasnda karlkl seferler yapacak dört vagondan oluan, her bir vagonunda 200 yolcunun seyahat edebilecei Raybüs seferleri ile vatandalarmz hem daha ucuza hem de daha güvenli bir ekilde seyahat etme imkanna kavuacaktr. Yine ehrimiz için önem verdiimiz bir baka konu ise Kayapnarda yaplmas planlanan ehir Hastanesinin ihalesi tamamlanarak inaat aamasna geçmi durumdadr.

EHR HASTANES

kinci ehir Hastanesi için de bakanlk nezdinde yer tespiti çalmalarmz devam etmektedir. Diyarbakr için en önemli sorun ve ihtiyaç isizlik ve istihdamdr. Bu alanda da hem Diyarbakrdaki Organize Sanayi bölgelerinin güçlendirilmesi ve artrlmas hem de Bismil ve Silvan bata olmak üzere önemli çalmalar yaptk. Diyarbakr ehir merkezinde bütün Güneydouya hatta Ortadouya hitap edecek, 5 bin 500 hemerimizin çalabilecei lojistik merkezimizin temelleri çok ükür 2021 yl içerisinde atld. Gençlik ve Spor Bakanmz Muharrem Kasapolu ile yaptmz görümeler sonras imzalanan protokolde Diyarbakrmzn hemen hemen tüm ilçelerinde hazrlanan projeler dahilinde spor sahalar, tenis kortlar ve spor parklarnn yapmlarna baland.

KENTN GELMES

Milli Eitim Bakanmzn yapm olduu çalmalar ile ehrimizde eitim kalitesinin arttrlmasna yönelik ciddi admlar attk. Cumhurbakanmz liderliinde hükümetimizin vermi olduu destekle, Diyarbakrmzda bu tür yatrmlarn artarak devam edeceine inanyor, bizler tekilatlar olarak bir ve beraber olursak iimizi doru bir ekilde yaparsak karmzda ne bir siyasi parti ne de bir ideolojik akm duramaz. ehrimizi daha güzel yarnlara tamak için elimizden gelen tüm çabay sarf edeceiz diye konutu.

Toplantya AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, Genel Merkez Kadn Kollar MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, l Kadn Kollar Bakan Müzeyyen Kaya ve l Gençlik Kollar Bakan Ahmed Mahsum Melikolu katld.

Ana Sayfaya Git