Nisan ayında siyasette en çok ne konuşuldu?

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan raporda, Nisan ayının siyaset gündemi açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, tedbir amaçlı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve 23 Nisan kutlamaları ay boyunca en çok konuşulan konular oldu.

Haberler 13.05.2020 - 01:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya Takip Merkezinin (MTM) yapt aratrmaya göre Nisan aynda yaanan olaylar arasnda Türkiye, ay boyunca en çok tedbir amaçl uygulanan sokaa çkma kstlamalarn konutu. çileri Bakan Süleyman Soylu ve yeni açlan Baakehir ehir Hastanesi, ayn en çok ilgi gösterilen konular arasnda yer ald.Türkiye salgnn yaylmamas adna önlemler ald. Önce 65 ya üzeri daha sonra 20 ya altna gelen sokaa çkma yasandan sonra, belirlenen günlerde tüm ya gruplarna sokaa çkma kstlamas getirdi.Sokaa çkma kstlamas ay boyunca 239 bin 804 habere yansyarak Nisan aynn en çok konuulan konusu oldu.

23 NSAN çOK SAYIDA HABERE KONU OLDU

Tüm dünyay etkisi altna alan koronavirüs salgn nedeniyle Türkiye, TBMMnin açlnn 100. yldönümünü Evde kal çarsna da uyarak cokuyla kutlad. Türkiyenin dört bir yannda evlerde kutlanan 23 Nisan ay boyunca 114 bin 902 habere konu oldu.

stifas kabul edilmeyen çileri Bakan Süleyman Soyluya geçtiimiz ay ilgi sosyal medyadan youn oldu. stifayla ilgili 7 ayr balk açld ve çok sayda kullanc Soyluyu istifadan vazgeçirmek için destek mesaj yazd. Bunlar arasnda ünlü isimler de yer ald. letiim Bakanl ise istifann kabul edilmediini açklad. Ay boyunca 42 bin 645 habere yansyan Süleyman Soylu, Nisan aynda en çok konuulan siyasi isimlerden oldu.

BAAKEHR EHR HASTANESNN LK ETABI AçILDI

ehir hastanelerinden, 789 bin metrekare arsa ve 1 milyon metrekare toplam inaat alanna kurulacak olan, 2 bin 682 yatak kapasiteli Baakehir ehir Hastanesinin ilk etab 20 Nisanda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann video konferans üzerinden katlmyla açld. Türkiyenin en büyük üçüncü salk yatrm olarak lanse edilen hastane koronavirüs pandemisiyle mücadele için özel olarak izole edilen ve akll vantilatörlerle donatlan A ve D bloklar ile hizmete girdi. Tamam hizmete girdiinde Avrupann tek kampüste en fazla youn bakm kapasitesine sahip hastanesi olacak olan Baakehir ehir Hastanesi, Nisan ay boyunca toplam 11 bin 989 haberde yer ald.

Ana Sayfaya Git