Numan Kurtulmuş: Erdoğan, ABD'de Türkiye'nin güçlü duruşunu ortaya koydu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'yi geleceğe taşımak' başlıklı programda yaptığı konuşmada, adalet, irade, ahlak özgürlük vurgusu yaparak "Türkiye tıkır tıkır işleyen demokrasiye sahip" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye ziyaretini de değerlendiren Prof. Dr. Kurtulmuş, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Türkiye'nin güçlü duruşunu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Haberler 15.11.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmu, stanbul Aydn Üniversitesinin (AÜ) düzenledii Türkiyeyi gelecee tamak balkl bir programa katld.Üniversitenin Florya Yerlekesinde gerçekleen programa, AÜ Mütevelli Heyet Bakan Doç. Dr. Mustafa Aydn, AÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar zmirli, öretim üyeleri ve örenciler katld.

DDA, RADE VE AHLAK SAHB OLMA MECBURYETMZ VAR

Herkesin ortak hedefinin Türkiyeyi daha ileriye tamak olduunu söyleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmu, Ne yapyor olursak olalm, siyasetin, bilim dünyasnn, i dünyasnn esas iddia, irade ve ahlaktr. Bu üçüyle donanm, güçlenmi olan bireyler üzerinde yükselen, güçlü bir toplumu kurmak durumundayz. Eer bir insann hayata ilikin iddias yoksa, hayatn günlük telalar içerisinde yolunu, kendini kaybeder. Hele hele bu ülkenin çocuklarnn, büyük bir geçmii olan ve u an dünyada birçok milletin gözünün içine bakt ülkenin fertleri olarak bizim iddia,irade ve ahlak sahibi olma mecburiyetimiz vardr. ddiamz, güçlü ve büyük Türkiyeyi kurmak olmaldr. Tarihçilerin bereketli hilal olarak adlandrd bu corafyada, Anadolunun kalbi olan Türkiyede çok büyük bir iddiaya sahip olmay zorunlu klar diye konutu.

TÜRKYE ORTADOUDA BLOKE EDLMEK STENEN ESAS ÜLKEDR

Türkiyenin güçlü olmas gerektiini vurgulayan Prof. Dr. Kurtulmu, Dou Akdenizde petrol arama çalmalar nedeniyle Avrupa Birlii bata olmak üzere baz çevreler tarafndan Türkiye hizaya getirilmeye çallyor mu? YPG/PYD ya da DEA üzerinden Türkiye terörle bir ekilde kuatlmaya çallyor mu? Evet çallyor. Türkiye maalesef bir kanl satranç tahtasna döndürülen Ortadou corafyasnda bloke edilmek istenen esas ülkedir. te onun için Türkiyenin çok daha güçlü olmas lazm. Bu corafyada oturuyor olmann bedelinin çok ar olduunu, dünyann en pahal ülkesinde oturduumuzun farknda olmamz lazm. O da güçlü toplum, insan ve Türkiye olmamz zorunlu klar ifadelerini kulland.

CUMHURBAKANI ERDOANIN ABD ZYARET

Dün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Trump ile yapt görüme bütün dünya kamuoyunun dikkatle bekledii bir gelimeydi diyen Prof. Dr. Kurtulmu, çok ükür cumhurbakanmz basn toplantsnda karlkl olarak ortaya konulan perspektiflerle güçlü Türkiyenin duruunu ortaya koymu oldu. Trumpn, 1 metre yannda dururken, bize yazlan, hem de arkasnda o terörist bann mektubunun da olduu mektubu Trumpa iade ettim dedi. Bu kolay söylenecek bir laf deil. Bu güçlü bir ülkenin lideri olann söyleyecei bir sözdür. Arkasndan dedi ki Kürtlerle bir meselemiz yok. bizim meselemiz PYD ve YPGyledir. Biz terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. ABD Bakan Trump, Kürtlerle aramz çok iyidir demesine ramen Erdoanda bizim de Kürtlerle aramz iyidir dedi. Orada güçlü bir duru sergiledi. Ayrca S-400 meselesinde Türkiyenin tezlerini çok açk bir ekilde ortaya koydu dedi.

Bu görümelerin sonucunda hemen Amerikan senatosundaki sözde Ermeni soykrm tasars Amerikal senatörler tarafndan bloke edildiini hatrlatan Prof. Dr. Numan Kurtulmu, Sadece Cumhurbakanmz Erdoann duruu dolaysyla deil ortaya konulan bu perspektifle, performansla Amerikallar bir ekilde siyasi sonuç ortaya koymak zorunda kaldlar. Zayf bir Türkiyenin bakannn hele de böyle bir ortamda gidip Türkiyenin hakl menfaatlerini savunabilecek gücü olmaz. Eer Türkiye zayf ve güçsüz olursa ne Dou Akdenizdeki haklarna sahip çkabilir ne Kbrstaki kardelerimiziz haklarna sahip çkabilir ne DEA, PYDsiyle mücadele edebilir ne de e zamanl olarak hem Ruslarla hem Amerikallarla hem Avrupallarla müzakere masasna oturarak sonuç alabilir. Bu güçlü Türkiye hedefinin ne kadar önemli olduunun bir göstergesidir diye konutu.

TÜRKYE GÜçLÜ BR SAVUNMA SANAYNE SAHP

Prof. Dr. Kurtulmu, ABD senelerdir bize HAlar vermedi. imdi iyi ki vermemi diyoruz. Eer HAlar vermi olsalard, Bar Pnar Harekatnda o HAlar kullandrtmazlard. Türkiye güçlü bir savunma sanayine sahip olarak u anda o harekatta kulland mühimmat ve gereçleri yüzde 70ini kendisi üretti. Bugünkü Birlemi Milletler dünyay tamyor, dünyadaki hiçbir sorunu çözemiyor. Birlemi Milletlerinden dier uluslararas kurululara kadar hepsinin yeniden yapland, adalete,hakkaniyete dayal bir sistemi inallah kurmak mecburiyetindeyiz ifadelerini kulland.

RADENZ Hç KMSEYE KRALAMAYIN

Ahlakn önemine vurgu yapan Prof. Dr. Kurtulmu, Türkiye mazlum milletlerin öncüsü, sözcüsü olmak idealine sahip çkmak zorundadr. ddiamz yerine getirmek için mutlaka salam bir iradeye sahip olacaz. radenin asl özgür iradedir. Türkiyeyi gelecee tayacak her bir arkadamz iradesi kendinden güçlü bir insan olmak zorundadr. Bunun için diyoruz ki iradenizi hiç kimseye kiralamayn. Ülkede özgür iradesi güçlü olan gençler üzerinden çok daha güçlü bir gelecei kuracaz. radesi güçlü salam iddias olan insanlarn mutlaka ahlak içerisinde hareket etmesi lazm. Buradan kastm sistem ahlakdr. Bireysel faziletlerin üstünde, toplumsal faziletleri oluturabilmek için toplumsal sorumluluk bilinci içinde hareket etmek zorundayz dedi.

TÜRKYE TIKIR TIKIR LEYEN DEMOKRASYE SAHP

Eer Suriyede çok farkl kesimlerin siyaseten söz sahibi olabilecek, olgun bir demokrasiye sahip olsaydlar iç savan ortaya çkmayacan vurgulayan Prof. Dr. Kurtulmu, Irak demokratik bir rejime geçebilmeyi baarabilmi olsayd bugün Irak bu noktada olmazd. Ayn eyi Libya ve dierler için de söylemek lazm. Türkiyenin sahip olduu en önemli eylerden birisi tkr tkr ileyen demokrasiye sahip olmasdr. Türkiye bütün yönetim deiikliklerini darbeler dnda hatta darbe olduktan birkaç sene sonra bile darbeciler ne istediyse millet tam tersini ortaya koyarak sandkta kazanmtr. Bizim bu demokrasimizi daha da güçlendirmemiz çok güçlü bir demokrasiye sahip olmamz gerekir diye konutu.

TOPLUMSAL DEMN LKELER

Toplumsal deiimin ilkelerini sralayan Prof. Dr. Numan Kurtulmu, Dünya zenginliklerinin belli ellerde toplanmamas, bir toplumsal alan olarak deiim, bilim, sanat, kültür, teknoloji alanlarnda çok ciddi ekilde çalma, ilerimizi demokratik katlmn kurallaryla gerçekletirmek, genel meselelerde mutabk kalmak, birlemi iradeyi ortaya koyabilmek, mutabk kalamadmz konularda da karlkl rzayla yolumuza devam etmek, iyilii, doruyu bir ekilde anlatmak ve onun yaylmas için gayret sarf etmek. Bu temel sorumluluklar toplum yerine getirirse, bugün olduumuzdan çok daha ileride oluruz ifadelerini kulland.

GELECEN TÜRKYES

Özgürlük, eitlik, adalet ilkesi üzerinde yükselen toplum oluturmak gerektiini vurgulayan Prof. Dr. Numan Kurtulmu, farkllklarn bir arada yaamas, insan önceleyen kalknma, uluslararas alanda onurlu ve güçlü Türkiye hedefinin altn çizdi. Prof. Dr. Kurtulmu, Allah hiçbir topluma oturduu yerden baary nasip etmez. çalr çabalarsanz karl vardr. Anadolu topraklar büyük medeniyetlerin beii olmu topraklardr. Hedefimiz gelecei kurmak ve daha güçlü bir hale getirmektir dedi.

Programn sonunda AÜ Mütevelli Heyet Bakan Doç. Dr. Mustafa Aydn, Prof. Dr. Numan Kurtulmua teekkür plaketi verdi.

Ana Sayfaya Git