Numan Kurtulmuş: İmamoğlu kendisini seçim döneminde sanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini seçim döneminde sandığını söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İmamoğlu'na tavsiyem, İstanbul ile ilgilensin" dedi.

Haberler 21.10.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu için, stanbul ile ilgilensin. Kendisini seçim döneminde sanyor dedi. CNN Türk canl yaynnda konuan Kurtulmu, erken seçimin gündemlerinde olmadn söyledi.

HDPNN çARISINA MUHALEFET UYMAMALI

Mecliste görüülen Suriye ve Irak tezkereleriyle ilgili HDPnin muhalefete yapt çary deerlendiren Kurtulmu, Türkiye, Suriye ve Irakta operasyon yapmaya merakl deil. HDPnin çarsna muhalefet uymamal. Buna ihtimal vermiyorum. Bu tezkereler keyif olsun diye gelmiyor. Teröre kar halkmzn korunmas için alnyor. Bizim milli önceliimiz bu silahl terör gruplarna destek verenlerin yapmak istedii bölgeyi daha parçalkl hale getirmektir. Bizim amacmz da bu birliin korunmas. Karde halklarn korumak. Dier partiler milli menfaate uygun davranmal. HDPye diyecek bir eyimiz yok dedi.

KILIçDAROLU GÖLGE BOKSU YAPIYOR

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bürokratlara yönelik açklamalarna da deinen Kurtulmu, Kimse erefli memurlara parmak sallayamaz. Bugün yaklak 4 milyon kamu görevlisi var. Klçdarolu, bunlardan hangisi yasaya aykr hareket ediyor? Elinizde bir liste mi var? imdiden fileme mi yapyorsunuz? Bunun açk ad filemedir. Biz unu söylüyoruz; AK Parti döneminde ie balayanlar da daha önce balayanlar da kendi vazifelerini yapacak, görev alacaklar. Klçdarolu gölge boksu yapyor. Haddini aan sözler söylememesini tavsiye ediyoruz ifadelerini kulland.

BÜYÜKELçLERN KAVALA çARISI: HADSZLKTR, TERBYESZLKTR

10 büyükelçilikten 4 yldr tutuklu olan Osman Kavalann serbest braklmasna yönelik çar yaplmasnn Türkiyenin içilerine müdahale etmek olduunu söyleyen Kurtulmu, Asl vazifeleri ülkelerin ilikilerini gelitirmek. Onlar kendi ülkelerinin çkarna aykr olacak ekilde davranmtr. Bu hadsizliktir, terbiyesizliktir. Bizler bile bu dosyalarla ilgili kanaat bildirmiyoruz. Bu dosyaya siyaset karar vermez, veremez. Türkiyenin hizaya getirmeye çalmasnlar. Vahim bir durum olduunu unutmasnlar diye konutu.

KARI TARAF çN ZOR OLAN, KMN ADAY OLACAI

Parlamenter sistem tartmalarn da deerlendiren Kurtulmu, Türkiyede cumhurbakanl hükümet sistemi var. u andaki anayasa bunu öngörüyor. Bu yokmu gibi konuuyorlar. Mevcut durum anayasa d gibi konuuluyor. Bizim en büyük rahatmz adaymz belli, oyumuzu daha yukar nasl çkarrz diye çalyoruz. Ama kar taraf için zor olan, kimin aday olaca. Akenerin ben cumhurbakan aday deil, babakan adayym demesi de Korkmayn, aday deilim demek. HDPnin 11 maddelik çk da ittifaka destek aslnda. HDP açk ittifak gizli ortaklk yapyor dedi.

MAMOLU KENDSN SEçM DÖNEMNDE SANIYOR

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun ehir d programlaryla ilgili konuan Kurtulmu, mamoluna tavsiyem, stanbul ile ilgilensin. stanbulun devasa problemleri çözmek için gayret etsin. O kendisini seçim döneminde sanyor ifadelerini kulland. Kurtulmu, erken seçimin gündemde olmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git