O yasak kalkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de güvenlik nedeniyle uzun zamandır uygulanan yaylalara çıkma yasağının baharda kalkacağını açıkladı. Erdoğan, "Baharda yaylalara çıkma yasağını kaldırıyoruz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarının yüksekliğinden dolayı hayvancılık meselesini tartışıyoruz. Bölgemizin önemli bir değeri olan maden ocaklarının rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapıyı da oluşturuyoruz" dedi.

Haberler 24.12.2017 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, partisinin 6. olaan kongresine katlmak için Hakkariye gitti. Cumhurbakan Erdoann Hakkari ziyareti nedeniyle youn güvenlik önlemleri 1 gün önceden balad. Kentin giri ve çklarndaki güvenlik önlemleri arttrlrken, sabah erken satlerinden itibaren yüksek binalara keskin nianclar yerletirildi. Cumhurbakan Erdoan tayan helikopteri kent semalarnda Atak helikopterleri nezaretinde bir süre ehir turu att. Cumhurbakan Erdoan havadan uzun bir süre kent merkezini izledi. Erdoann helikopteri daha sonra Gazi Mahallesi Fatih Klasna ini yapt.Cumhuriyet Caddesi üzerinde geçen Erdoan, aracndan vatandalara el sallad. Erdoan, daha sonra kongrenin yaplaca Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüü Spor salonuna geçti.

Kongrenin yaplaca Pehlivan Mahallesindeki Gençlik Hizmetleri Spor l Müdürlüüne ait spor slanunun çevresinde ise adeta ku uçurtulmad. Spor salonuna çkan tüm yollarlar güvenlik bariyelreli ile kapatlrken, Cumhurbakan Erdoann konuma yapaca soluna gelmek isteyen vatandalar tek tek üst aramasndan geçirildi.

Bu arada Spor Salonuna çevresi de bariyelerlerle kapatld. Kongrenin yaplaca salona çeitli pankartlar asld. Salona aslan pankartalar arasnda Türkçe; Siz emredin biz fethedelim Kudüsü, Yüksekovaya güven Reis, hepimiz seninleyiz, Pensilvanyann ABDsi varsa, senin de Hakkarin var, Hakkariden çan Selahaddini, ümmetin liderine selam olsun, Bu sevdann arasna Sümbül Da bile giremez, Kürçe olarak da; Dünya lideri Cumhurbakanmz, Hakkariye ho geldiniz, Ey ümmetin gür sesi mazlumlarn dostu, zalimlerin düman Hakkariye ho geldiniz, nancmz ezansz, bizleri halk sevdasz brakma ya Rabbim, Liderimiz reis olsun, varsn dünya karmzda dursun, Sen yürüyeceksin, gençlerde senin arkanda yürüyecek, reis Hakkari gençlerinin size olan sevdas bitmeyecek pankartlar asld.

ERDOANIN KONUMASI

Erdoan, AK Parti Hakkari l Kongresinde konutu. Erdoan özetle öyle konutu: Bugün bizi bir kez daha barna basan tüm Hakkarili kardelerime gönülden teekkür ediyorum. Rabbim hepimizi tüm kalbi bozuklardan esirgesin. Rabbim birliimizi beraberliimizi güçlendirsin. Bugün bölgemizde yatrmlarn azlndan isizliin yüksekliinden ikayet ediyorsak bunun birinci sebebi terördür. Geçtiimiz 15 ylda Hakkariye 10 katrilyon liralk yatrm yaptk. Hakkaride sadece 1 kilometre bölünmü yol var. Biz buna 84 km bölünmü yol ilave ettik. ehrimize daha önce pek çok insann rüyasnda görse dahi inanmayaca bir havaliman inaa ettik.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ARKASINA ALANLARIN DERD SZ DEL DADAKLERD

Geçtiimiz 15 ylda Hakkariye 10 katrilyon liralk yatrm yaptk. Hakkaride sadece 1 km bölünmü yol var. Biz buna 84 km bölünmü yol ilave ettik. ehrimize daha önce pek çok insann rüyasnda görse dahi inanmayaca bir havaliman inaa ettik. Susuz stanbulda belediye bakanl yaptm. imdi burada da su sorununu çözeceiz ve 24 saat su alabileceksiniz. Kardelerim bu teröristler terör örgütünü arkasna alanlarn derdi siz deil dadakilerdi. Ama bizim derdimiz Hakkarideki kardeimin aya çamura deiyor mu? Suyunu bulabiliyor mu?

DOLARLARI SADECE 25-30 BN NÜFUSLU ÜLKELERE YETT

Mesele niyet meselesidir. Niyetimiz hizmet etmekse kaynak da zaman da bulunur. Niyetiniz kötüyse elinizin altnda dünyann en büyük hazineleri de olsa bir ey çkmaz. te Kudüs meselesinde bir ey çkt m? Kudüs meselesinde dünyann dolarlar neredeydi? Belli deil mi? Tehdit ettiler mi? Ettiler. Peki kimler oy verdi? 15 bin, 18 bin nüfuslu adn bile yeni duyduum bir yer. Kim verdi? 21 bin nüfuslu bir yer. Kim verdi? 25-30 bin nüfusu olan bir yer. Niye? Dolarlar sadece oraya yetti ama bunlarn says da 8 ülkeydi. Kendisiyle beraber 9. Peki 128 ülke ne dedi? Siz dolarlarnzla, gücünüzle bizim irademizi satn alamazsnz. dedi. Dierleri, siz dolarlarnzla bizim irademizi satn alamazsnz dedi.

YAYLALARA çIKMA YASAINI KALDIRIYORUZ

stihdam için özel sektörün yatrm yapmas gerekiyor. Giriimci, yatrm için güvenlik ister. Bunlarn olmad yerde hangi tevikleri verirseniz verin yatrm gelmiyor. Terör örgütü yllarca insanlarmzn hayatn rehin almakla kalmad yatrmlar da engelledi. Önümüzdeki bahardan itibaren, uzun zamandr güvenlik sebebiyle uygulanan yaylalara çkma yasaklarn inallah kaldryoruz. Ancak yaylalara sahip çkacaksnz. Biliyorsunuz bir süredir et fiyatlarnn yüksekliinden dolay hayvanclk meselesini tartyoruz. Bölgemizin önemli bir deeri olan maden ocaklarnn rahatça faaliyet sürdürebilmesi için gereken alt yapy da oluturuyoruz. Hakkari gibi bir snr ilimizin potansiyeli daha yüksel olmal. Hedeflerimiz çok büyük. nallah o günleri de göreceiz. Tek hesabmz geçmii bir kenara brakarak çocuklarmza umut dolu bir gelecek brakmak istiyoruz. Bu ülkeyi yönetenlerin tek bir gayesi var. O da milletimize hizmettir.

KARDELERMZN KÖKENNE NANCINA DL UZATAN HERKES KARISINDA BZ BULUR

Ülkemizin son 15 yl faist kafayla savama dönemi oldu. Bizde damdan dütük. Dolaysyla bu skntlar yaayanlarn ne düündüünü en iyi biz biliriz. Hakkarideki Diyarbakrdaki Bingöldeki kardelerimizin kökenine inancna dil uzatan herkes karsnda önce bizi bulur.Kandil mesafe olarak buraya çok yakn ama zihinleri buradaki kardelerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduumuzda ne kadar güçlüysek ayr olduumuzda o kadar tehdit altnda olduumuzu biliyoruz.

YETT ARTIK... F-16 OLURUZ

Kandil mesafe olarak buraya çok yakn ama zihinleri buradaki kardelerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduumuzda ne kadar güçlüysek ayr olduumuzda o kadar tehdit altnda olduumuzu biliyoruz. Vatanmz bölmek isteyenler karsnda hep birlikte bizleri bulurlar ve biz F-16 oluruz, evet onlar açtklar çukurlara gömdüysek bundan sonrada maaralarna kadar kovalarz. Benim Hakkarideki kardeimin huzurunu kaçramazlar. Yetti artk. Bu milletin huzurunu kaçranlar artk bunu yapamayacaklar. GErçek bir devlet, millet, birey olmak kolay deil. Günümüz artlarnda büyük fedakarlk gerekiyor. Yllarca bize unutturulmak istenen tarihimizi, kültürümüzü birer birer hatrlatmaya baladk. O zaman gördük ki uzun zamandr bize baaramazsnz dedikleri ne varsa yapabiliyoruz.

MAN TEKEDEN BLE SÜT çIKARIR

Kardelerim, ite urada Kudüsle ilgili yaanan durumda ne yaptk slam birlii Tekillat dönem bakan olarak stanbula tüm üyelerimizi davet ettik. Bir haftalk çalmayla BMde, ABDnin srail ile birlikte olumsuz kararn 128 ülke ile tersine çevirdik. Demek ki, iman öyle bir eydir ki tekeden bile süt çkartr.Kudüsün srailin bakenti olarak tannmas giriimi de bölgemiz ile ilgili plann bir parçasdr. Bu konuda Hrstiyan dünyasnn lideri Papay devreye soktuk, Venezüelay, Almanyay, Rusyay bizzat devreye soktuk. Hamdolsun, netice hasl oldu. imdi kardelerim dünya 5ten büyük mü? 1den büyük mü? Dünya ABDnin karsnda kald.

Ana Sayfaya Git