O yüzden buradayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te kendisine yönelik suikastta bulunulacağı iddiasıyla ilgili ilk kez konuştu; "O yüzden buradayım."

Haberler 21.05.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 21.05.2018 - 09:27

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bosna Hersekte Devlet Bakanl Konseyi Bakan Bakir zzetbegovic ile düzenledii ortak basn toplantsnda konutu. Erdoan kendisine dönük Bosna Hersekte suikast düzenlenecei iddialarna ilikin Milli stihbarat Tekilatmz bilgiyi ulatrd, tehditler bizi yldramaz dedi. Erdoan konumasnda unlar dile getirdi:

Sayn zzetbegoviç ile ne gibi admlar atacamz görüme frsat bulduk. kili ilikilerimizi ele alrken bunu bu dönemde de daha gelitirerek ilerletmenin planlanmas içinde olduk.

Yaklaan genel seçimlerin Bosna Hersekin huzuru bakmndan hayrl olmasn diliyorum. Demokrasinin kurallar çerçevesinde adil bir seçim gerçeklemesi temennimizdir.

Bosna Hersek için NATO üyelii konusunda aktif çabamz sürdüreceiz. Bu yolda Bosna Herseki yalnz brakmayacaz.

CEMAAT YAPILANMASI

15 Temmuzda Bosna Hersekin gösterdii dayanma için ahsm ve milletim adna teekkür ediyorum. Bu alandaki mücadele büyük çaba gerektiriyor. FETÖnün Bosnadaki yaplanmasyla mücadelede Bosna Hersek makamlaryla çalmalarmz sürdüreceiz.

ERDOAN, BOSNADAN DAHA FAZLA ET STED

Ülkemizin Bosnann refah dnda hiçbir gizli gündemi yoktur. Özellikle ekonomi alannda ki 8 bin ton et gönderilmesi konusunu ben az buluyorum. Bizim 15 bin tona kadar marjmz var. Bu ciddi manada Bosnada ciddi bir istihdam da douracaktr. Canl hayvan nedir Karkas nedir bunlar bilirim. Bu konudaki ortak çalmalarmzla Bosna Hersek ciddi bir sçrama kaydedecektir.

SUKAST HBARI DDALARI

Bu haber bana ulat, zaten ulat için de buradaym. Milli stihbarat Tekilatmz bilgiyi ulatrd, tehditler bizi yldramaz. Biz yola çktmz zaman yolumuza devam ederiz. Avrupadan gelen insanlar, bulumak istedikleri lideri göremezse olur mu? O yüzden biz yolumuza devam edeceiz. Bizim planmz çok farkl bir plandr. Yolumuza çktmz zaman ylmadan devam ederiz 15 Temmuzdaki gibi.

Ana Sayfaya Git