Öğrenci kredisi 50 lira arttı, Erdoğan 'müjde' dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğrenci kredilerinin yüzde 10 artırılacağını belirterek, "Üniversite öğrencilerine müjde vermek istiyorum, lisans kredilerini 500 liradan 550 liraya çıkartıyoruz" dedi.

Haberler 06.11.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki Merkez Bankas Bakan Murat çetinkayann görevden alnma gerekçesini Laf dinlemiyordu sözleriyle açklayan Erdoan, 13 Kasm olarak planlanan ABD ziyareti için de, Trumpla görüme sonras karar vereceini ifade etti. F-35 krizine ilikin, alternatiflere de bakldn duyurdu. Erdoan, güvenli bölge konusunda ise Bölge snrlar içinde hl teröristlerin olduunu biliyoruz, bizi aldatamazlar. Bu duruma seyirci kalmayacaz diye konutu.

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, AK Parti iktidarnn icraatlarn anlatrken, antidemokratik uygulamalara kendilerinin son verdiini söyledi. Hükümete geldiimizde ülkemizi eitim, salk, adalet ve emniyet sütunlar üzerinde yükselteceimize söz vermitik. Eitim bütçede hep ilk srada yer ald. Antidemokratik uygulamalara son verdik diyen Erdoan, asgari ücretten memur ve emekli maalarna kadar refah seviyesini yukarya çektiklerini öne sürdü.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada özetle unlar söyledi:

ÖRENC KREDS YÜZDE 10 ARTTI: Buradan örencilerimize müjde vermek istiyorum; 2020 Ocak ay itibariyle lisans örencilerimizin örenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artla 550 liraya çkacak. Örenim kredisi rakamlar Ocak ayndan itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.

REFAH SEVYESN YUKARI çEKTK: Asgari ücretten memur ve emekli maalarna kadar her alanda refah seviyesini fiilen yukar çkardk. Türkiye düük gelir grubundan orta-üst düzey gelir grubuna yükselmitir.

GAZ, PARLAMENTER SSTEMLE M YÖNETT?: Cumhurbakanl Hükümet Sisteminden rahatsz olanlar var, biliyorum. Geleneklerimize aykr diyorlar. Gazi, parlamenter sistemle mi yönetmiti ülkeyi? Dert baka Kiminle geldi, AK Parti ve Cumhur ttifak ile. Bu rahatsz ediyor. Sonunda millete gidildi, millet cumhurbakanl sistemine evet dedi. Hani egemenlik kaytsz artsz milletindi? Milletimiz buna yüzde 52 ile evet dedi mi? Bundan sonra sizin konumanz laf güzaftr.

EKONOMY FEVKALEDE LER TAIDIK: Ekonomimizi 2013-2018 yllar arasnda ortalama yüzde 5,8 büyüttük. Ekonomimizi de fevkalade ileri tadk. Dünyann 13. büyük ekonomisi durumdayz. Cari dengemiz tarihimizde ilk defa 5 milyar dolar fazla verir hale geldi. Biz cari denge meselesini terörle mücadele gibi beka meselesi olarak görüyoruz. Döviz rezervlerimiz bir ara iyice azalmt. imdi toparland, 105 milyar dolar seviyesine yükseldi. IMFden ülkeyi biz kurtardk. ktidara nasl çamur atarz peindeler. Her eyden önce haddinizi bileceksiniz. Bunlar sizin yapacak gücünüz yok.

MERKEZ BANKASI BAKANI SÖZ DNLEMYORDU: Faizi düürdükçe enflasyon düer dedik. Bu olunca büyüme hzlanr dedik. Önceki Merkez Bankas Bakann görevden aldk, çünkü laf dinlemiyordu.

BADAD SZN çN NE KADAR ÖNEMLYSE FETÖ DE BZM çN ÖNEML: Türkiyenin Suriye, Msr, Libya gibi olaylarca karlanca yklacak bir ülke olduunu sandlar. Hayal krkl neticesinde giderek terbiyesizletiler, hrçnlatlar. 99 ylnda ABDye snan terörist ba neden ABDde tutuluyor? Sunulan dosyalar gördükleri halde neden onu saklyorlar? Bulunmayan bir Hint kuma deil. Demek ki baka hikyeler var. Bu terörist ba FETÖ bir projedir. DEAn ba kendini öldürdü, intiharn yapt. Tüm dünya bununla ayaa kalkt. O ne kadar sizin için önemliyse, FETÖ denilen terörist ba bizim için o kadar önemlidir.

ÖRTÜLÜ AMBARGO UYGULANDI: 32 bin civarnda silah ve mühimmat yüklü TIR, Irak tarafndan girdi. Defalarca uyar yaptk, ABDden ses çkmad.Dün kabine toplantmzdan sonra açklamamz yaptk. DEAa kar kazanlm muazzam baar karsnda samimiyetle yanmzda yer alan olmad. çünkü bunlar zaten DEA ile beraber hareket ediyorlar. Sonra Zeytin Dal bölgesini PKK/YPGden temizledik. Ülkemizi köeye sktrma çabas kesintisiz sürdü. Amaçlar Türkiyeyi terör koridoruna raz etmekti. Örtülü ambargoya maruz kaldk. Bir basit tabancann bile bize satn engellediler. Bunlar bizim için leblebi çekirdek. Zaten üretiyoruz. Kimini kendimiz üreterek kimini baka yerden temin ederek engelleri birer birer atk.

F-35 TARTIMASI: ALTERNATF DE ARATIRMAYA BALADIK: Hava savunma sistemlerini bize satmadklar için Rusyadan aldk. Durmadlar. Projesinde olduumuz sava uçaklarmz bize teslim etmek istemediler. Biz de kendi sava uçamzn üretim çalmalarn hzlandrdk. Alternatif uçaklar da aratrmaya baladk. Her eyin alternatifi var. Bununla da bizi sktramaynca asrlk hesaplar açtlar. Bunlar mertçe mücadele etmeyi bilmezler. Her gün bir çkp ülkemizi tehdit ediyorlar. Meclislerinde hiçbir hükmü olmayan kararlar alyorlar. Arada bir de mektuplar yazyorlar. Böyle yapnca Türkiye geri mi çekiliyor?

GÜVENL BÖLGEDE HL TERÖRSTLER VAR: Bizi yaptrmla korkutanlar bizim için tek yaptrm mercinin Allah olduunu bilmiyorlar galiba. Türkiye, Suriye ve Irak topraklarnda tek bir terörist kalmayncaya dek mücadelesini sürdürecek. Belirlediimiz güvenli bölge snrlar içinde hl teröristlerin olduunu biliyoruz, bizi aldatamazlar. Güvenlik güçlerimize yönelik saldrlar düzenleniyor. Bu duruma seyirci kalmayacaz.

ABD ZYARET NETLEMED

Grup toplants sonras gazetecilerin sorularn yantlayan Erdoan, ABD Bakan Donald Trumpla telefon görümesi yapacan, ona göre 13 Kasm olarak planlanan ABD ziyareti için karar vereceini belirtti.

ARINçIN FADESN ESEFLE KARILADIM

Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu Üyesi Bülent Arnçn KHK facia ifadesi hakknda da konuan Erdoan, Kendisi iyi bir hukukçu olduuna göre KHK facia ifadesi kullanmasn esefle karladm. Bugün zaten bir toplantmz var, bunu da kendi aramzda deerlendireceiz. Bugün yapacamz toplantda konuacaz dedi.

Ana Sayfaya Git