Öfke sel gibi!

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı, Diyarbakır, Şırnak, Elazığ ve Bingöl'de protesto edildi.

Haberler 07.12.2017 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma plan, Diyarbakr, rnak, Elaz ve Bingölde protesto edildi.

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr ube Bakan Abdurrahman Ergin, ube binasnda düzenlenen basn toplantsnda, Kudüsün srailin bakenti olarak tannmas ve ABD Büyükelçiliinin Kudüse tanmas plannn hadsizlik ve hukuksuzluk olduunu söyledi. Plann ABDyi de sraili de hiç ummadklar bir neticeyle kar karya brakacan aktaran Ergin, öyle devam etti:

ABD, Afganistandan Iraka, Suriyeden Libyaya slam corafyasn kana boyayan seri bir katildir. Ayn ABDnin siyonist igalin ilk günlerinden beri terör ebekesi sraili kanatlar altna aldn herkes görüyor. Elindeki kirli propaganda gücü ile slam ve Müslümanlar terörle özdeletirmeye çalan ABDnin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarnn müsebbibidir. Bir yerde masum sivillerin hedef alnd saldrlar varsa tetii çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasndaki azmettiriciler ABD ve sraildir.

Tüm slam ülkelerinin, ABD ve srail ile bir ekilde ilikide bulunan tüm hükümetlerin izledikleri politikalar gözden geçirmek zorunda kalacaklarn ifade eden Ergin, Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. dedi.

- rnak

rnakta Yeni Mahalle Geylani Camisinin bahçesinde düzenlenen basn açklamasna, aralarnda Cihannüma, AGD, Milli Gençlik Vakf (MGV), nsani Yardm Vakfnn (HH) bulunduu sivil toplum kurulu temsilcileri ve vatandalar katld.

AGD l Temsilcisi Emin Tatar, burada yapt açklamada, ABD ve srailin kanl igal planlarnn devam ettiini vurgulayarak Bu corafyada Amerikan bayra görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, ksa sürede nasl bir yanln içinde olduunun farkna varacaktr. Her Müslümann Kudüse olan ballnn ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve srail ile olan ilikilerinden daha kuvvetli olduunu herkes görecektir. Siyonizmin kuklas Trump ve politika yapclar bu küstahlktan ve hadsizlikten mutlaka vazgeçmelidirler. deerlendirmesini yapt.

Açklama srasnda Oturmak beklemek yeter, ayaa kalk Kudüs slamndr yazl pankart açld.

- Bingöl

Bingöl Üniversitesinde okuyan bir grup örenci, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma plann protesto etmek amacyla tekbirler ve sloganlar eliinde üniversite giri kaps önünde topland.

Örenciler adna basn açklamasn okuyan Furkan Klç, kutsallarnn çinenerek topraklarna el uzatldn, ABD Bakannn araclyla Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsün igalci sraillilerin siyonist emelleri dorultusunda bakent ilan etme cüretinde bulunduunu ifade etti. Klç, unlar kaydetti:

lk kblemizin bulunduu Filistin 1948 ylndan beri yüzlerce yllk Büyük srail Projesi çerçevesinde adm adm igal altna alnmtr. slamn ilk kblesinde dahi Ezan- Muhammediyenin yasaklanmas, son olarak da Kudüsün igalci siyonistlerin bakenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmu bir ekya ordusuna kar dik duruun bir Müslüman için namus meselesi olduunu tüm slam alemine hatrlatyoruz.

- Siirt

Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) l Temsilciliinden yaplan açklamada, Filistin, Suriye, Mora, Cezayir, Dou Türkistan, Etiyopya, Bosna Hersek ve Arakanda yaanan kymlarn göz önünde olmasna ramen terör ve slamn ayn cümlede zikredilmesinin vahi ve saldrgan bir medeniyetin kulland bir alg arac olduu belirtildi.

Sömürgeci ülkelerin rkç siyonizm ideas merkezinde ilkel, barbar ve bencilce daha fazla tüketim ve slam dümanl motivasyonlar ile yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacyla dünyay çkmaz bir yola sürükledii aktarlan açklamada, Türkiye, tarihin kendisine yükledii kutsal misyonunu ifa edecek okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalaryla engellenmek istense de din, dil ve rk ayrm göz etmeksizin tüm mazlumlarn hakkn savunmaya daha gür sesle devam edecektir. ifadelerine yer verildi.

Kendilerini dünyann efendisi, dünyann dier kalann da kölesi olarak görenlerin varlna iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Kendisinden bakasna yaam hakk tanmayan bencil, vahi ve saldrgan medeniyetin mensuplarn insanla davet ediyoruz. New Yorkun bir gece aydnlanmas için tüm gönül corafyamz atee atanlar, Kudüsümüzün bir anlk karanla bürünmesinin sonuçlar çok ar olacaktr. Tarih bize göstermitir ki Theodor Herzlin rüyasyla hareket edenler, bu çan Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa ac bir kabusa uyanacaklardr.

Ana Sayfaya Git