Öğretmene yeni haklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere verilecek yeni hakları açıkladı.

Haberler 02.12.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Öretmenlik Meslek Kanunuyla sözlemeli öretmen- kadrolu öretmen ayrmnn ortadan kaldrlacan belirterek, Mecburi hizmet hariç özlük haklar, atamalar, mazeret tayinleri bata olmak üzere sözlemeli öretmenlerimiz kadrolu öretmenlerimizle ayn haklara sahip olacaklar dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 20. Milli Eitim urasnda yapt konumada, öretmenlerin özlük haklarn artrmay mali ve çalma artlarn iyiletirmeyi ihmal etmediklerini belirtti.

Bu dorultuda son 19 ylda tarihi nitelikte pek çok adm attklarnn altn çizen Erdoan, Türkiye ekonomisi güçlendikçe ortaya çkan katma deerden dier meslek gruplaryla birlikte öretmenlerimizin de faydalanmasn saladk. dedi.

Erdoan, 24 Kasm Öretmenler Gününde açkladklar ve çalmalar tamamlanan Öretmenlik Meslek Kanununu ksa sürede Meclise sunacaklarn bildirdi.

ÖRETMENLERLE LGL ADIMLAR

Erdoan, Öretmenlik Meslek Kanunuyla getirilecek yenilikler ile öretmenlere verilecek yeni haklara ilikin unlar kaydetti:

Bu çalma, öretmenlerimizin mevcut haklarna ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük haklar da salayacaktr.

Öretmenlii kariyer meslei olarak tanmlayarak, adaylk, öretmenlik, uzman öretmenlik ve baöretmenlik alanlarnda haklar, görevleri ve sorumluluklar da netletiriyoruz.

Ayn ekilde öretmenlikte adaylk kaldrma snavn artk bir kenara brakyoruz, bunun yerine öretmenlerin mesleki gelimeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarmza destek olacaz.

Öretmenlikte 10 yln doldurmu öretmenlerimize uzman öretmenlik imkann getiriyoruz. Eitimlerini tamamlayan ve yaplan snavdan baaryla geçen uzman öretmenlerimiz, hem bir derece alacaklar, hem de maalarnda 1000 lira art olacaktr.

UZMAN ÖRETMENLER GELYOR

Yüksek lisans yapm öretmenlerimiz ise snavdan muaf tutulacaktr. 10 yllk uzman öretmenler, eitimlerini tamamlayp snavda baarl olduklar takdirde baöretmen unvan ile görev yapacaklardr. Yine bu öretmenlerimize ilave bir derece verecek, ayrca maalarnda da 2000 lira arta gideceiz.

Doktora yapm öretmenlerimiz ise bu snavdan muaf tutulacaktr. Böylece öretmenlerimize kariyer basamaklarnda ilerleme imkan sunarken lisans üstü eitim için de çok önemli tevikler vereceiz.

Bunun yan sra birinci derecedeki öretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz verdiimiz ekilde 3600e çkaryoruz.

Ayrca sözlemeli öretmen ile kadrolu öretmen ayrmn da ortadan kaldryoruz. Mecburi hizmet hariç özlük haklar, atamalar, mazeret tayinleri bata olmak üzere sözlemeli öretmenlerimiz kadrolu öretmenlerimizle ayn haklara sahip olacaklar.

Ana Sayfaya Git