Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86), Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haberler 02.10.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ouzhan Asiltürk, 13 Eylülde koronavirüs sonras gelien zatürreye bal nefes darl ikayetiyle Ankara ehir Hastanesine kaldrld. Asiltürk, bu sabah tedavi gördüü hastanede hayatn kaybetti.

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, Twitterdaki hesabndan yapt açklamada, Yüksek stiare Kurulu Bakanmz, yol arkadamz ve dava adam Ouzhan Asiltürk ahirete irtihal etmitir. Milletimizin ve camiamzn ba sa olsun. Mekan cennet, makam ali olsun dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakan Mustafa entop ise çok deerli siyaset adam, kymetli büyüümüz Ouzhan Asiltürk beka alemine irtihal etmitir. Kendisine Allahtan rahmet, ailesine sabrlar diliyorum. Bamz saolsun. Mekan cennet olsun mesajn paylat.

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de Twitterdan yapt açklamada, Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan Ouzhan Asiltürkün vefatndan büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allahtan rahmet diliyoruz. Mekan cennet olsun dedi.

1935 Malatya Hekimhan doumlu olan Ouzhan Asiltürk, ilkokul ve ortaokul ile liseyi Malatyada okudu, üniversite eitimini ise stanbul Teknik Üniversitesi naat Fakültesinde tamamlad. Asiltürk, serbest müavir mühendislik, 14üncü ve 15inci dönem Ankara; 19uncu, 20nci ve 21inci dönem Malatya milletvekillii yapt. Asiltürk, çileri Bakanl ile Sanayi ve Teknoloji Bakanl görevlerinde bulundu. Ouzhan Asiltürk, evli ve 4 çocuk babasyd.

BAKAN KOCA: KALP KRZ SONRASI KAYBETTK

Ankara ehir Hastanesi Genel Hastane Bahekimi Doç. Dr. hsan Atein kontrolünde, kalp ve kalbe bal rahatszlklar nedeniyle tedavi gören Ouzhan Asiltürkün, kalp krizi nedeniyle hayatn kaybettii örenildi. Salk Bakan Fahrettin Koca, Ankara ehir Hastanesi Koordinatör Bahekimi Aziz Ahmet Surel ve Asiltürkün doktoru Doç. Dr. hsan Ate ile birlikte hastane önünde açklama yapt. Bakan Koca, Ouzhan Asiltürkün bir süredir Ankara ehir Hastanesi Genel Hastanede tedavi gördüünü belirterek, Bir süredir hastanede tedavi edilen Milli Görü Hareketinin önemli ismi Ouzhan Asiltürk beyefendiyi kaybetmi bulunuyoruz. Ailesine, yaknlarna ve sevenlerine basal ve sabr diliyorum. nançl ve samimi biriydi. Bugün sabah 09.00 sralarnda özellikle son dönemde koroner arter hastal ve kalp yetersizlii tanlaryla takip ediliyordu. Sabah kardiyak arrest (kalp krizi) sonras kaybetmi bulunuyoruz. Yaknlarna ve sevenlerine basal diliyorum diye konutu.

BAKANLAR GÜL VE SOYLUDAN ZYARET

Adalet Bakan Abdulhamit Gül ve çileri Bakan Süleyman Soylu da hastanede aileye taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Soylu, çkta yapt açklamada, Allah rahmet eylesin. Hepimizin yolculuu ve teslimiyeti bellidir. Devlet hayat ve siyaset hayatmzn mümtaz ahsiyetiydi. çileri Bakanl vesilesiyle çok temasta bulunduk. Sesiyle tembihatlarayla tecrübesiyle her konumamzda hem devlet adaml hem millet adaml anlayn hep hissettirdi dedi.

CUMHURBAKANI ERDOANDAN TAZYE MESAJI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile birçok bakan ve siyasi parti lideri de sosyal medyadan basal mesajlar yaymlad. Cumhurbakan Erdoan, mesajnda, Bugün vefat haberini aldmz, Milli Görü Vakf ve Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kymetli aabeyimiz Sayn Ouzhan Asiltürke Cenab- Allahtan rahmet niyaz ediyorum. Mekan cennet olsun. Ouzhan aabeyimin muhterem ailesine, Türkiyedeki ve yurt dndaki sivil toplum ve siyaset camiasna Allahtan sabr- cemil diliyorum. Milletimizin ba sa olsun dedi.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay ise Milli Görü hareketinin öncü isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan Ouzhan Asiltürkün vefatn teessürle örendim. Kymetli büyüümüze Cenab- Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine basal diliyorum. Mekan cennet, makam ali olsun mesajn paylat.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli de mesajnda, Türk devlet ve siyaset hayatnn muhterem isimlerinden birisi olan, ayn zamanda Milli Görüün kurucularndan ve Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakanl görevini de yürüten Sayn Ouzhan Asiltürkün vefatndan büyük bir üzüntü duyduumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Ouzhan Asiltürke Cenab- Allahtan rahmetler niyaz ediyor; saygdeer ailesine, Saadet Partisi camiasna, sevenlerine ve aziz milletimize sabr ve basal diliyorum. Mekan cennet, ruhu ad, kabri nur olsun dedi.

Öte yandan AK Parti genel bakan vekilleri Binali Yldrm ve Numan Kurtulmu ile Adalet Bakan Abdulhamit Gül, çileri Bakan Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Kasapolu ile Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Yeniden Refah Partisi Genel Bakan Fatih Erbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutolu da Twitterdan taziye mesaj yaymlad.

Ouzhan Asiltürkün cenazesinin, yarn Hac Bayram Veli Camiinde öle vakti klnacak namaz sonras Cebeci Asri Mezarlnda topraa verilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git