'OHAL' revizyonu

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, terörle mücadele kapsamındaki gözaltı sürelerinin uzatılması ve kamudaki ihraçlara ilişkin OHAL yetkisinin uzatılması süresini 3 yıldan 1 yıla indirdiklerini açıkladı.

Haberler 17.07.2021 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Turan, TBMMde basn toplants düzenledi. Meclis gündemine ilikin bilgilendirme yapan Turan, Genel Kurulda görümeleri süren Turizmi Tevik Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yapan Kanun Teklifinin yerine bugün ekonomik düzenlemeler içeren 25 maddelik torba kanun teklifini görümeye balayacaklarn açklad. Turan, muhalefetin ve kamuoyunun önerilerini dikkate alarak, 25 maddelik torba yasa teklifinin baz maddelerini deitireceklerini kaydetti. Bülent Turan, teklifin içinde OHAL ile ilgili 3 madde olduunu hatrlatarak, Biz 2002 ylnda iktidara geldiimizde bölgesel olan OHALi kaldran bir partiyiz. Biz ayn ekilde hain FETÖ terör örgütünün yapm olduu darbe giriiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamnda Meclisin de büyük çounluunun verdii destekle 2018de OHALi kaldrm bir partiyiz dedi.

1 YILA NDRYORUZ

Kamuoyundan gelen baz çekinceleri dikkate aldklarn ve yeniden deerlendirme yaptklarn belirten AK Partili Turan, Terörle mücadele kapsamnda 3 yl olan gözalt süresini revize ederek 1 yla indiriyoruz. Kamu personeli ihrac ile ilgili 3 yl olan teklifimizi de yine 1 yla indiriyoruz. Bu adm önemsiyorum. Haftann bandan beri muhalefet partileri, AK Parti seçime OHALle gitmek istiyor, AK Parti OHALi sevdi, AK Parti OHALi sindirmek için OHALi seçimde kullanacak dedi. Artk bizi anlayn. Biz OHALi istemiyoruz ama Türkiye gerçekleri var. Türkiyenin önünde hain FETÖ terör örgütü var. Sorunlar var. Muhalefetin anlamsz yaklamn da ortadan kaldrdmz düünüyorum diye konutu.

Bülent Turan, torba teklifin ardndan Turizmi Tevik Kanunu görümelerine devam edeceklerini kaydetti.

EKSK VARSA DÜZELTRZ

Açklamalarn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayan AK Partili Turan, çift maa tartmalaryla ilgili, Herkesin bir maa olmas esas kuraldr. Kanunla ilgili düzenlemeyi AK Partili yllarda bizler yaptk. u an kamuoyunda zaman zaman çok ar ithamlarla 10 maa ald 20 maa ald tarz ifadelerin doru olmadn söylemek isterim. Yanl hatrlamyorsam 2 maatan fazla alma hakk yok. O çok sayda insan, çok özel kurumlarda, çok özel görevlerde olan insanlarmz da var. Bir kiinin bulunduu pozisyonla ilgili birden fazla yerde görev almas birden fazla maa anlamna gelmez. 2den fazla maa almak yok diye biliyorum. Biz bunu kamuoyunda olan rahatszlkla birlikte deerlendirdik, çaltk. Ortaya çkan tabloda bir eksik varsa düzeltiriz ama bendeki bilgi kanunun ifadesi bir kiinin bir maa alaca yönündedir. 10 maal 20 maal kimse yok. Varsa da bunu düzeltmek durumundayz. Maalarn kendi yapt göreve göre çok olmas az olmas baka konu, özel sektörle baz özellikli kurumlarn kyaslanmas baka konu ama prensip olarak biz de kamuoyu vicdann rahatsz etmeyen bir maa rejimi olmasn doru buluruz dedi.

ÜMT EDERM BÖYLE ACI TECRÜBE YAANMAZ

AK Partili Turan, din istismaryla ilgili soru üzerine de Din bu milletin bir gerçeidir. Biz Müslüman bir toplumda yayoruz. Farkl dine mensup vatandalarmz da var. Din ilikilerinin devlet nezdinde kamuoyunu rahatsz eden, yoran bir hale gelmesini doru bulmayz. FETÖ gibi çok ar bir tecrübe yaad bu toplum. Bu toplumdaki tecrübenin sonucu olarak da tüm kurumlarn, tüm ilgililerin, yasama bata olmak üzere gerekli admlar atmas hepimizin görevi olarak düünüyorum. Bu ülkede bir daha FETÖ tecrübesi yaanmamas hepimizin görevidir. Tabi ki bu ülkede slami çalmalar, cemaatler, dernekler olacak. Baka baka derneklerin baka dinlerin çalmalar, gayretli olacak ancak bunu devlete dayatan kendi içerisindeki sistemini devletin sistemini bozar hale getiren bir amaca izin vermemek gerekir, diye düünüyorum. FETÖnün slami çalmalar yaptn iddia ettii zamanlardaki performans ile sonraki dönemde devletin içinde paralel bir yaplanmaya balam olmas bambaka ilerdi. Ümit ederim ülkemizde böyle bir ac tecrübe yaanmaz. Tüm kurumlarn da bu konuda bu bedelden kaynakl tedbir almas gerekli diye konutu.

TAKDR ANAYASA MAHKEMESNN

AK Parti Grup Bakan Vekili Turan, Anayasa Mahkemesinin hak ihlali karar ardndan yeniden Meclise dönen HDPli Ömer Faruk Gergerliolu ile ilgili de Aslnda Türkiyede yasama, yürütme, yargnn farkl çaltnn, kuvvetler ayrlnn olduunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Meclis daha önceki tarihte Gergerliolu hakknda verilen kararlar okumutur. Meclis karar vermemitir. Mahkemenin kararn okuduu için seçilmilii dümütür ancak sonraki itirazlarda yarg kendi içerisinde bu dönüümü salam ve Gergerliolunun suçunun seçime engel olmadna karar vermitir. Dolaysyla bizim dmzda ileyen bir konudur. Gergerliolu veya bakas keke kimse suç ilemese keke herkes terörle ilgili ilikilerine mesafe koyabilse keke tüm partilerimiz demokratik zeminin tam göbeinde yer alabilse ama maalesef bunlar hep böyle tartma konusu oluyor. Tüm terörle ilikisi olan kiilerin yarglanmalarnn dokunulmazlktan kaynakl avantajlarna snmadan devam ettirebilsek ama geldiimiz yerde takdir Anayasa Mahkemesinindir dedi.

Ana Sayfaya Git