OHAL üç ay uzatıldı

Olağanüstü Hal'in (OHAL), 19 Nisan Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haberler 19.04.2017 - 12:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan tezkere üzerinde ahs adna yapt konumada, 15 Temmuz darbe giriimine ve ülkenin terör örgütlerine yönelik verdii mücadeleye iaret ederek, OHAL uygulamasnn böyle bir ortamda zorunluluk olduunu belirtti.

Alparslan, OHALin uzatlmasnn hakl gerekçeleri olduunun altn çizerek, Bu ekilde devletimizin birlik ve beraberliine kasteden dümanlara kar daha net bir mücadele ortaya konulacaktr. dedi.

CHP stanbul Milletvekili Mehmet Bekarolu da ahs adna konumada, 16 Nisanda gerçekletirilen halk oylamasnn sonuçlarna gölge dütüünü, bunun sorumlusunun ise Yüksek Seçim Kurulu (YSK) olduunu öne sürdü.

Bekarolu, OHALin uzatlmas talebini de eletirerek, iktidarn OHALin cazibesine kapldn ve OHAL devletine evrilme tehlikesi ile kar karya olduunu söyledi.

Bu gidi tehlikeli bir giditir diyen Bekarolu, kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile OHALin istismar edildiini, kötüye kullanldn ileri sürdü.

Konumalarn tamamlanmasnn ardndan, OHALn 3 ay süre ile uzatlmasna ilikin Babakanlk Tezkeresi kabul edildi.

Öte yandan Danma Kurulunun; Genel Kurulun, TBMMnin kuruluunun 97. yl dönümünün ve Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn kutlanmas için 23 Nisan Pazar günü saat 14.00te özel gündemle toplanmasna ilikin önerisi de Genel Kurulun onayna sunularak kabul edildi.

Ana Sayfaya Git