Ömer Çelik: Türkiye süreci baştan itibaren ciddiye almıştır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Böylesine büyük afetle mücadele ederken, vatandaşlarımızın hayatından daha kıymetli bir şey yoktur. Vatandaşlarımızın hayatını korumaya sarf edilmesi konusunda büyük bir hassasiyetle bu mücadele verilmektedir. Türkiye süreci baştan itibaren ciddiye almıştır" dedi.

Haberler 04.04.2020 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonras basn toplants düzenledi. çelik, toplantya Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bakanlk ettiini, MYK üyelerinin bir ksmnn Ankara, bir ksmnn ise stanbuldan katldn bildirdi. Toplantda, koronavirüs salgn ile mücadelenin ele alndn belirten çelik, alnan tedbirlerin kapsaml ekilde deerlendirildiini bildirdi.

TÜRKYE EN HIZLI EKLDE CEVAP VERMEKTEDR

Herkesin zor bir süreçten geçtiini, dünyann küresel bir afetle kar karya olduunu kaydeden çelik, her ülkenin kendi imkanlar ile cevap vermeye çaltn belirtti. Türkiyenin bu afet karsnda bütün tedbirleri yürürlüe koyduuna dikkati çeken çelik, 17 ylda ülkemizin salk alannda gelitirdii devrimler ve köklü dönüüm bugün bizi dier ülkelere nazaran virüsle mücadele konusunda daha hazrlkl hale getirmitir. Türkiye bu sürece olabilecek en hzl biçimde cevap vermektedir. Burada u tip eletirilerle kar karya kalnyor. Yeterli tedbirler alnyor mu?, Bu tedbirler daha önce alnabilir miydi?, Tedbirler konusunda eksik mi var? gibi çok sayda, zaman zamanda sorumsuzlua varan bir takm yorumlarla karlayoruz. Böylesine büyük afetle mücadele ederken, vatandalarmzn hayatndan daha kymetli bir ey yoktur. Vatandalarmzn hayatn korumaya sarf edilmesi konusunda büyük bir hassasiyetle bu mücadele verilmektedir. Türkiye süreci batan itibaren ciddiye almtr. Salgn ile ilgili gelimeler bütün birimler tarafndan yakndan izlenmitir. Daha dünya salgn ciddiye almazken Türkiye Salk Bakanl bünyesinde bir operasyon merkezi kurmutur. 10 Ocakta Bilim Kurulu oluturulmutur dedi. çelik, bu süreçte alnan tedbirleri tek tek açklad.

YIKIM SYASETNN ZAMANI DEL

çelik, sürecin effaf yürütülmediine dair pek çok eletirinin her gün yürürlüe koyulmaya çalldn, siyasi parti temsilcilerinin spekülasyon yaymaya çaltn kaydetti. çelik, Halbuki tüm süreç büyük bir effaflkla ve hesap verilebilirlik ilkesi etrafnda sürdürülmeye çallyor. Batan belli de söyledik; lütfen resmi rakamlara, açklamalara riayet edilsin diye. Dünyalardaki ülkelerden en erken ekilde en kat tedbirleri alarak etkin ekilde bu tedbirler uygulanmaya kondu. Bu konuda söz konusu olup da yürürlüe konulmayan bir tedbir yoktur. Herkes oturduu yerden, u tedbirde olmal diye bir yaklam üretiyor. Ykm siyasetinin zaman deil. Tabi ki pozitif bütün eletirileri dikkate alyoruz. çünkü önemli olan vatandalarmzn hayatnn korunmasdr. Kimin ne dediinden ziyade, ne dedii önemlidir. Ama gördüümüz u vard u ana kadar ortaya koyduumuz tedbirler hiçbir ekilde bizi bu felaketin arkasndan koma gibi bir duruma düürmedi, tam tersine ön alc tedbirlerle hayatn akn felç etmeden bu dengeyi koruyarak bu tedbirlerin alnd söyleyebiliriz diye konutu.

KATI TEDBLER ALINDI

çelik, virüse dönük alnan tedbirlerin vatandalarn hayatn korumak için olduunu belirterek, hayat aknn felç olmamas, hayatn akn kolaylatracak tedbirlerin alnmasnn da son derece önemli olduunu vurgulad. Bunun belli bir denge içerisinde yürütülmesi gerektiini belirten çelik, öyle konutu:

Ortaya konulan bu çalmalar neticesinde bütün sivil unsurlar da seferber olmutur. Bu salgnn etkilerini azaltlmas için ilk planda devreye konulan 100 milyarlk kaynak seti, bunun yarataca ilk etkileri göüslemek bakmndan son derece önemli olmutur. Virüsün ortaya koyaca olumsuzluklar dengeleyecek, göüsleyecek ayn zamanda hayatn akn, tedarik zincirini akbete uratmayacak ekilde bir sürecin ilemesi hassasiyetle gözetilmitir. Dünyada hiç kimse bu afetin ne kadar süreceini bilmiyor. Fakat bilinen bir ey var. Tedbirlere ne kadar uyulursa bu afetle mücadele konusunda zaman o kadar ksalyor. Bu sürede frsatçlk yapalar söz konusu oldu. Bunlara kar kat tedbirler alnd. Vatandalarmzdan gelen ikayetleri inceliyoruz. Vatandalarmz bu krizden frsatçlk yaparak gelir elde etmeye çalanlar muhakkak ikayet etmeliler. Hiçbir ekilde bu istismara müsaade etmemiz söz konusu deildir.

DEVLETMZ VATANDAINA BAKACAK GÜçTEDR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan, Milli Dayanma Kampanyasnn hayata geçirildiini anmsatan çelik, unlar kaydetti:

Tabi, devlet zaaf içindedir, devlet vatandandan para topluyor gibi bir propagandann yapldn görüyoruz. Allaha ükürler olsun milletimizin verdii destekle, devletimiz her bir vatandana dünyann neresinde olursa olsun, kendi topraklarmz bata olmak üzere sahip çkacak güce sahiptir. Baka ülkeler gelmek istedii halde yurt dndaki Erasmus örencilerini getirmezken, bizim devletimiz bunlara uçak göndererek bu çocuklarmz orada çaresizlie mahkum etmemitir. Dolaysyla bu tip konularda bir zaaf konusu deildir. Vatandalarmzn birbiri ile dayanmas devlet hayatnda bir zaaf olduu anlamna gelmez.

VATANDAIMIZDAN ESRGEYP YURT DIINA GÖNDERMYORUZ

çelik, talya ve spanyaya yönelik ortaya koyulan yardmlarn eletiri konusu yaplmaya çalldn belirterek, Vatandamzn ihtiyac olan bir eyi vatandatan esirgeyip yurt dna göndermiyoruz. Tam tersine vatandamzn ihtiyacn koruyarak, baka ülkelerin yardmna kouyoruz. Ama birileri çkp, Üzerinde niye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanl yazyor? gibi bir yaklam içine giriyorlar. Tabii Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakanl makam, Türk milletini ve devletini temsil eder. Onun üzerine yazld zaman Türk milleti ve devleti adna ihtiyac olan bir ülkeye, her zaman olduu gibi devletimizin ve milletimizin yardm olarak kayda geçecektir. Maalesef en temel durumlarn bile anlatmak durumunda kalyoruz ifadelerini kulland.

çelik, bir gazetenin CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Milli Dayanma Kampanyasna yönelik sözlerini hatrlatmas üzerine, Buna hamaset denilmesi ayp. Devletimiz her bir vatandana sahip çkacak güçtedir. Bugünlerde siyasi hastalk üretmek yaklamnda olmamak gerekir dedi.

Ana Sayfaya Git