Onay verildi

AK Parti Sözcüsü Aktay: Genel merkezde düzenlenecek toplantıyla Cumhurbaşkanı'mızın, üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz

Haberler 02.05.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Sözcüsü Yasin Aktay, AK Parti MKYK toplantsnda, olaanüstü kongre tarihinin 21 Mays olarak onayladn açklad. Aktay, Sayn Cumhurbakanmzn, partimizin genel merkezinde düzenlenecek olan toplantyla üyeliinin ihya edileceini söyleyebiliriz. Düzenlenecek törene kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, MYK üyeleriyle Cumhurbakanl Külliyesinden katlacak olan misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak dedi.

AK Parti Sözcüsü Aktay, Babakan Binali Yldrm bakanlnda toplanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantsnn ardndan açklamalarda bulundu. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, AK Partiye üyelik sürecine dair bilgi veren Aktay, Sayn Babakanmzn daha önce yapm olduu davete icabeten Sayn Cumhurbakanmzn yarn partimizle ilikisinin, üyeliinin ihya edilmesine dair bugün MKYKnn bütün üyeleri bu karar oy birliiyle onaylad. nallah Sayn Cumhurbakanmzn partimizin genel merkezinde düzenlenecek olan toplantyla üyeliinin ihya edileceini söyleyebiliriz. Düzenlenecek törene kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, MYK üyeleriyle Cumhurbakanl Külliyesinden katlacak olan misafirlerle birlikte düzenlenecek bir merasim olacak diye konutu.

BALKON KONUMASI DE AMA

CUMHURBAKANIMIZIN BR HTABINI BEKLYORUZ

MKYK toplantsnda, 21 Mays günü gerçekletirilecei duyurulan olaanüstü kongreye ilikin kararn onaylandn açklayan Aktay, unlar söyledi: 21 Maysta üçüncü olaanüstü kongreye gitme karar alnd. Gerekli hazrlklar için de dümeye basld. Önümüzdeki 21 Maysta olaanüstü kongre olacak ve bu kongrede Sayn Cumhurbakanmzn, Sayn Babakanmzn davetiyle oluuyor bu olaanüstü kongre. Bu kongrede de bir seçim yaplmas ve Sayn Cumhurbakanmzn, partimizin genel bakanla seçilmesini öngörüyoruz. Karar genel bakanmzn çars üzerine alnd. MKYKnn onayyla 21 Mays günü hem genel bakan seçimi hem MKY ve bütün yönetim kademesinin seçimini içeren bir seçim yaplm olacak. AK Partinin alt kattaki salonunda gerçekleecek. Bir balkon konumas deil; ama Sayn Cumhurbakanmzn bir hitabn bekliyoruz

YASAL DÜZENLEMELER, MECLS çATISI ALTINDA ÖNÜMÜZDEK GÜNLERN KONUSU OLACAK

Anayasa deiikliiyle ilgili de açklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Aktay, Yeni bir sistemle artk Türkiye, yönetiliyor olacak. Bu sistem içerisinde Babakanlk, 2019 tarihinden itibaren olmayacak. Yürütmenin kendi içerisinde birlemi olaca bir sistem. Bunun için gerekli olan birtakm baka yasal düzenlemeler, Meclis çats altnda önümüzdeki günlerin konusu olacak dedi.

GÜL VE DAVUTOLU SORUSUNA YANIT:

HERKES DAVETL

AK Parti Genel Merkezinde yarn gerçekletirilecek törene 11inci Cumhurbakan Abdullah Gül ile eski Babakan Ahmet Davutolunun katlp katlmayaca sorulan AK Parti Sözcüsü Aktay, Bu kategoriye kim giriyorsa herkes davetli. Kurucular Kurulu üyeleri olarak ahs olarak herhangi bir kiiye özel bir davet yok. Kurucular Kurulu üyeleri, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri yarnki toplantya davetlidir. Herhangi bir kiiye özel olarak bir davet yok. Bu bir parti toplants olmu olacak diye yant verdi.

Ana Sayfaya Git