Organize usulsüzlük var!

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan flaş açıklama: "Bu kadar ince işçilik, bu kadar şeyin üst üste gelmesi mümkün mü? 2 ilçeden örnek vereceğim. Yasa diyor ki kamu görevlisi olacak. Bu şehirde yaşayacak. Burada hem şehir dışından olan hem de kamu görevlisi olmayanlar var. Hem de 600'den fazla kişi alınmış. Biz tüm oyların sayılması için başvuruyoruz."

Haberler 08.04.2019 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin Seçim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Ali hsan Yavuz, Dün Beyolu ilçemiz için tüm oylarn saymn istediimiz bir müracaatmz oldu Yüksek Seçim Kuruluna. Henüz bir karar verilmedi. Bugün ise akam 17.00a kadar kalan bütün ilçelere ilikin, 38 ilçeye ilikin oylarn tamam saylsn diye l Seçim Kurulu üzerinden Yüksek Seçim Kuruluna müracaat etmi olacaz dedi.

LçE SEçM KURULLARINA TÜM OYLARI SAYIN DEDK

AK Parti stanbul l Bakanlnda oy saym sonuçlarna ilikin hazrlanan grafiklerle birlikte açklama yapan Yavuz, Geçersiz oylar saylsn talebimiz vard. 4 ilçede tamamen, 2 ilçede ksmen oylarn tamamnn saylmasna karar verildi. 33 ilçede geçersiz oylarn saym yönünde karar verildi. l Seçim Kurulu oy torbas açldnda bir takm maddi usulsüzlük görürseniz tamamn sayn dedi. Dün Beyolu ilçemiz için tüm oylarn saymn istediimiz bir müracaatmz oldu. Henüz bir karar verilmedi. Bugün ise kalan bütün ilçelere ilikin 38 ilçeye ilikin de bugün oylarn tamam saylsn diye l Seçim Kurulu üzerinden Yüksek Seçim Kuruluna müracaat etmi olacaz diye konutu.

BR GARPLK OLDUUNU HSSEDYOR NSAN

lçe belediye seçimlerine ilikin geçersiz oylarn says 274 bin 859 olduunu söyleyen Yavuz, Büyükehir belediyesine ilikin geçersiz oylarn says 315 bin 593 bugün itibariyle. lçe ve büyükehir arasndaki oy fark 40 bin 734. Bana normal gelmiyor. Salt buraya baksak bile bir gariplik olduunu hissediyor insan eklinde konutu.

AK PART LEHNE DÜZELTLM OY SAYISI 14 BN 456

Geçersiz oy saymnn yüzde 70lik ksmnn bittiini söyleyen Yavuz, Bu geçersiz oylarn saymndan ilçe seçim kurullar nezdinde belirlenerek AK Parti lehine kaydedilen oy says 4 bin 334tür dedi.

Yavuz, u ana kadar 14 bin 456 oy baka taraflara kaydedilmiken. Baka derken de nereye kaydedildiini anlyorsunuz. Biz onlar müracaat ederek ilçe seçim kurullar nezdince düzelttirdik ve AK Parti hanesine yazdrdk. Bütün bu gayrete demez miydi? Fazlasyla deerdi ifadelerini kulland.

Cumhuriyet Halk Partisine düzeltilerek yazlan 3 bin 485 oy olduunu kaydeden Yavuz, AK Parti lehine düzeltilmi say 14 bin 456. Fark ne kadar? 10 bin 971 dedi. Farkn 29 binden dütüünü hatrlatan Yavuz, Batan beri telaffuz ettiimiz 29 binden geldiimiz say, 16 bin 442. Demek ki arada 10 bin oy olsayd biz u anda çoktan öne geçmitik, 14 bin olsayd u an çoktan öne geçmitik diye konutu.

ORGANZE BR USULSÜZLÜK VAR

Yavuz, Biz diyoruz ki, sandk balarnda kaydrmalar var ve bu kaydrmalar hiç normal deil. AK Partinin oyu alnyor, yüksekse direk CHPye yazlyor. CHPninki baka küçük bir partiye kaydrlyor. Eer AK Partinin oyu o sandkta CHPnin oyundan azsa o direk baka partiye kaydrlyor. Ve bamszlarn tek tük oy da alnyor AK Partiye yazlyor. Toplam says deimesin diye. Bu kadar ince içilii çkartmak kolay m? Biz diyoruz ki, sandn banda bir eyler oldu. Bu sandn banda en yetkili kiilerce bir eyler yaplm olabilir diyoruz eklinde konutu.

Bunun ad aibedir diyen Yavuz, Ama öyle de diyebiliriz. Organize bir usulsüzlük var. Organize bir suiistimal var. Hata ötesi eyler bunlar, nereye elimizi atsak oras elimizde kalyor. Gerçekten birileri bu ii çok özel planlam diye düünüyoruz. Birileri de imdi bu ii kapatmaya çalyor, çamura yatyor. Bu iin özeti budur dedi.

Ana Sayfaya Git