Oyununuzu gördük meydan okuyoruz!

CUMHURBAŞKANI ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, 'Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz'. Hiç kimse bu milletle, ülkeyle oynamaya kalkmasın. Çünkü biz 'ya olacağız, ya öleceğiz' diyerek hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz" dedi.

Haberler 19.08.2018 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve Ak Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Ankara Spor Salonunda yaplan Ak Parti 6nc Olaan Büyük Kongresine katld. CHP, MHP, BBP, SP, ANAP, DP temsilcilerinin yan sra Ekvator Ginesi Cumhurbakan Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Gine Cumhurbakan Alpha Conde, Somali Cumhurbakan Muhammed Abdullah Muhammed, Rusya Federasyonu Devlet Dumas Bakan Vyaçeslav Volodin ile çok sayda yabanc davetli katld.

ONLARIN DOLARLARI VARSA, BZM ALLAHIMIZ VAR

Cumhurbakan Erdoan, Ak Partinin 17 yanda olduunu belirterek, Bizler, tek milletiz, tek bayraz, tek vatanz, tek devletiz ve bizi bölmek, parçalamak isteyenlere en güzel cevab hem sandklarda veriyoruz, hem meydanlarda veriyoruz. Bugün yenilenerek, yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inallah dünyaya farkl bir mesaj vereceiz dedi.

Erdoan, kalabaln Dik dur eilme, bu millet seninle slogan üzerine, Kardelerim, bugüne kadar hiçbir yerde eilmedik. Biz sadece ve sadece Allahn huzurunda rükuda ve secdede eildik. Yok uymu, yok buymu, yok dolarm, yok böyle bir ey. Onlarn dolarlar varsa, bizim Allahmz var. Yolumuza emin admlarla yürüyoruz, yürüyeceiz. Hiç endieniz olmasn. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun diye konutu.

Kongrede önemli mesajlar vereceklerini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Yapacamz çok ey var. Atacamz admlar çok. u anda austos ayn geride brakyoruz. 26 Austosta Malazgirtteyiz. Malazgirtten Sultan Alparslan gibi yeniden yola çkacaz. Arkadan 30 Austos geliyor, 30 Austosta da yine Kocatepedeki gibi dimdik ayakta duruumuzun iaretini vereceiz. Bitti mi, bitmedi. Kararllkla Eylül, Ekim, Kasm, Aralk, Ocak, ubat, ardndan Mart yerel seçimler. Yerel seçimlere hazr myz? Yerel seçimlerden yine en güçlü ekilde çkmaya hazr myz? nallah u büyük ehirlerin tamamn milletimizden emanet almaya hazr myz?. Zira istiyoruz ki bütün büyük ehirlerimiz, 81 vilayetimiz modern bir belediyecilik anlayn görsün. Bunun için de bu yeni sistemde Ak Partinin iktidaryla inallah 81 vilayet, inallah ülkemizde 81 milyon insanca yaamann erdemine ulasn. te bakn u anda elhamdülillah, 80 vilayetimize doalgazmz ulatrdk. Sadece Hakkari kald, onu da yl sonuna kadar halledeceiz. Bunlar insanca yaamann erdemidir. Eitimde, salkta, adalette, emniyette, ulamda en güzelini yapmaya hazrz.

Cumhurbakan Erdoan, Kurban Bayramnn yaklatn belirterek, imdiden Kurban Bayramnz tebrik ediyorum. Rabbim Kurban Bayramn tüm slam dünyas için birliimize, beraberliimize vesile klsn. Ülkemizde milletimizin birliini, beraberliini daim klsn ve terörle mücadeledeki baarmzn devamn Rabbim bizlere nasip etsin. u anda hac görevini ifa eden kardelerimin inallah gerek Mekkede, gerek Medinede dualarn Rabbim kabul eylesin. Arafatta yaplacak dualar kabul eylesin. nallah bizim bu yürüyüümüze bu dualar hep güç katt, bu defa yine güç katsn eklinde konutu.

PARTLLERE KARANFL DAITTI

Yapt konumasnn ardndan salona geçen Cumhurbakan Erdoan, Ak Partinin seçim arks olan Dönmem geri senin yolundan parças eliinde karland. Salonu dolduran binlerce partili, çalnan parçaya elik etti. Cumhurbakan Erdoan daha sonra ei Emine Erdoan ile birlikte kongreye katlan partililere karanfil att. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan önce yabanc konuklarn ismi okundu, ardndan ise Cumhurbakan Erdoann siyasi hayatn anlatan klip yaynland.

AK PART TÜRKYEDR

Kongrede konumas için kürsüye çarlan Cumhurbakan Erdoan, kalabal selamladktan sonra konumasna balad. Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Ak Partiyi sizlerle bugünlere getirdik. nallah daha nice 17 yllara sizlerle birlikte ulatracaz. Ak Parti kat üzerinde 14 Austos 2001 tarihinde kurulmu bir partidir. AK Parti 60 kurucu üye tarafndan kurulmu bir partidir. Ama Ak Partinin asl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir. Ak Partinin ne olduunu anlayabilmek için önce medeniyetimize ve tarihimize vakf olmak gerekir. Ak Parti balangçtr, Hazreti Ademin dünyaya gelmesiyle balayan imtihanmzn takibidir. Ak Parti hicrettir. Peygamber efendimizin tüm cihan aydnlatan nurunun tüm insanl kucaklayan mesajnn müntesibidir. Ak Parti Malazgirttir. Sadece Allahn rzas için kendisinden kat be kat dümann üstüne, ölürsem kefenim üzerimdeki elbisemdir diyerek Sultan Alparslann yolundan gidendir. Ak Parti Anadoludaki tüm izlerimizdir. Ak Parti znikte, Söütte, Edirnede, Sivasta, Kayseride Alanyada Kastamonuda Malatyada Antalyada devletler kuran atalarmzn varisidir. Ak Parti Selçukludur, Osmanldr. AK Parti fetihtir. stanbulu alarak ça açp ça kapatan Fatih Sultan Mehmetin mirasçdr. Yavuz Sultan Selim Hann yoldadr. Ak Parti müdafidir. Dünyann çalkantl bir dönemde devletimizi hem koruyup hem gelitiren Sultan Abdülhamidin hakknn hukukunun savunucudur. AK Parti çanakkaledir, Kutül Amaredir. Yedi düvelin üzerimize geldii anlarda bile cesaretiyle bile zincirleri kran, oyunlar bozan ecdadn torunudur. Ak Parti stiklal harbimizdir, cumhuriyetimizdir. Artk ykld, yok oldu denilen milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün liderliinde küllerinden yeniden doarcasna ayaa kaldran milli mücadele ruhunun temsilcisidir. Ak Parti çok partili hayattr. Menderesin bedelini canyla ödedii demokrasi mücadelesinin bugünkü sancaktardr. Rahmetli Özaln bin bir meakkatle açt kalknma yolunun takipçisidir. AK Parti bugündür. Geçtiimiz 16 ylda Türkiyeyi demokraside ve ekonomide gelitirerek milletimizin hayalini gerçekletirendir. Ak Parti gelecektir. Gençlerimize 2053 2071 vizyonunu emanet ederek, ülkemizin bir asrn aydnlatandr. Velhasl AK Parti Türkiyedir. Bunun için AK Partiyi milletimiz kurmutur diyoruz.

Hç KMSE BU MLLETLE, ÜLKEYLE OYNAMAYA KALKMASIN

Biz sadece hakkmz deil, ayn zamanda ülkemizin de erefini savunuyoruz diyen Erdoan, 15 Temmuz destann ite bu hissiyatla verdiimiz mücadele sayesinde kazandk. Birileri bizi ekonomiyle, yaptrmla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa, imkan da vardr. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri imanyla bozmutur. Kardelerimizin duas ile her türlü zorluluun üstünden geldik. Bugünde imanla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem akl olan bu milletin karsnda duracak bir güç tanmyoruz. Hiç kimse bu milletle, ülkeyle oynamaya kalkmasn. çünkü biz ya olacaz ya öleceiz diyerek hedeflerimize yürüyoruz. Baaramayacaksnz, milletimizi bölmeyeceksiniz, bayramz indiremeyeceksiniz, ezanlarmz susturamayacaksnz. Türkiyenin yükseliini durduramayacaksnz. çünkü biz Türkiyeyiz diye konutu.

BOYUN EMEDK, EMEYECEZ

Kurulduklar günden beri gördükleri her hakszlk, zulüm, riyakarlk karsnda seslerini yükseltmekten geri durmadklarn söyleyen Erdoan, Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eenlerden olmadk, olmayacaz. Önde yiitler aslan gibi vuruurken, arkada el ovuturanlara benzemedik, benzemeyeceiz. Ülke yanarken frsatçlk peinde koanlara itibar etmedik, etmeyeceiz. Dünyay sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun emedik, emeyeceiz. Bize stratejik ortak gibi gözüküp de att her admla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalanlara teslim olmadk, olmayacaz diye konutu.

BRLKTE TÜRKYE OLDUUMUZDA Hç KMSENN BZE GÜCÜ YETMEZ

Ak Parti olarak asla masa ba siyaset yapmadklarn vurgulayan Erdoan, öyle konutu:

Rakip bulamadmzda kendi kendimize yartk. Gücümüzü darbe odaklarndan deil, sadece milletimizden aldk. Programlara göre deil, milletimizin isteklerine göre icraat yaptk. Bir ayamzla stanbula Ankaraya 81 vilayetimizle sk skya basarken, dieriyle bölgemizin ve dünyann dört bir yann admlyoruz. Biz ülkemizi çok sevdik. çok sevdiimiz için de Türkiyeye birinci snf demokrasi, ekonomi, hizmet yakr dedik. Ak Partiyi kurduumuz günden beri de bunun için çaltk. Kimlik siyaseti deil, millet siyaseti yaptk. Hep üretmenin, büyütmenin peinde olduk. Hiç kimseyi ayn kalba sokmaya çalmadk, tüm renklerimizi olduu gibi kabul ettik. Soframzn paylatkça bereketlendii inancyla yardm için uzanan hiçbir eli bo çevirmedik. Tabi ayn zamanda husumetler çoald. çerdeki ihanet odaklarn da hayata geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya kalktlar, yarg darbesi yapmaya kalktlar, terör darbesi yapmaya kalktlar. Ülkemiz dndan taciz atlaryla snr darbesi yapmaya kalktlar. Siyaset darbesi yapmaya kalktlar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktlar. Hep birlikte Türkiye olduumuzda hiç kimsenin bize gücü yetmez. Bugün her türlü tehdidin karsnda dimdik ayakta kalan Türkiyeyi ite bu duruumuza borçluyuz. Bana böyle bir milletin evlad olmay nasip eden Rabbime binlerce kez hamt ediyorum.

SINIR ÖTES OPERASYONLARI

Savunma sanayisini gelitirmeye devam edeceklerini söyleyen Erdoan, Türkiyenin snr güvenliinin, snr ötesinden balad inancyla yürüttüümüz operasyonlar genileterek devam ettireceiz. Özellikle Suriye ve Iraktan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasna olursa olsun kaynanda kurutmaya devam edeceiz. Daha önce Afrinde ne yaptysak Suruçtan Cizreye kadar olan snrlarmzda aynsn yapacaz. Kandili ülkemize terör saldrlarnn üstü olmaktan çkarmaya yönelik admlar atyoruz. Sincar ayn ekilde. Deerli kardelerim, kaynanda kurutacaz dedi.

Erdoan konumasn birçok alanda yaplan ve devam eden çalmalar anlatarak tamamlad. Cumhurbakan Erdoann konumasnn ardndan sahneye çkan farkl ülkelerden gelip, Türkiyede eitim gören gençler Erdoana teekkür etti. çlerinden biri gençler adna Erdoana, Sizin örnek dünya lideri olduunuzu söylemek istiyorum dedi. Gençlerle fotoraf çektiren Erdoan, teekkür etti.

Ana Sayfaya Git