Özdağ: 2011'de AK Parti'ye 50 kişilik liste verildi

Eski AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Gülen'in 2011 yılında AK Parti'ye 50 kişilik milletvekili listesi verdiğini belirterek, "Erdoğan sadece 3 kişiyi listeye aldı. Bu örgüt önemli gördüğü her kurumda olmak için çalışmış, ele geçiremediği kurumu da manipüle etmeye çalışmış. Her partide adamları var, az veya çok" dedi.

Haberler 18.07.2019 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün siyasetçi aya var, siyaset aya yok. u parti bunlarn aya demek doru deil. Siyaset, sermaye, medya ayana girmiler diyen TBMM Darbe Giriimini Aratrma Komisyonu Bakanvekili ve eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özda, komisyonun çalmalarnn yetersiz kaldn söyledi.

Özda, FETÖnün 2011 ylnda AK Partiye 50 kiilik bir milletvekili listesi verdiini öne sürerek, dönemin babakan Tayyip Erdoann bunlardan üçünü listeye aldn iddia etti.

Özda, yaanan sürece ilikin unlar söyledi:

BÜTÜNCÜL PENCEREDEN BAKMADIK: Biz TBMM Komisyonunda daha özgün ve özgür çalabilirdik. Muhalefet meseleye Darbe öncesi diye bakt, bizler de 17-25 Aralk sonras diye baktk. Bütüncül pencereden bakamadk. 1973-2016 yllarn birlikte incelememiz lazmd. Parti endiesi, millet endiesinin önüne çkyordu, bu doru deildi.

HER PARTDE ADAMLARI VAR: Bir partiyi, siyaset kurumunu FETÖcü diye itham etmek doru deil. Bu örgüt önemli gördüü her kurumda olmak için çalm, ele geçiremedii kurumu da manipüle etmeye çalm. Her partide adamlar var, az veya çok. 2011de AK Partiye 50 kiilik liste verdiler. Recep Tayyip Erdoan krmz kart gösterdi, sadece 3 kiiyi listeye ald.

DAMATLAR FETÖCÜ çIKIYOR, GELNLERDEN DE KAç TANES FETÖCÜ: FETÖnün siyasetçi aya var, siyaset aya yok. u parti bunlarn aya demek doru deil. Siyaset, sermaye, medya ayana girmiler. Kritik yerlere adamlarn yerletirmiler. Damatlar FETÖcü çkyor, gelinlerden de kaç tanesi FETÖcü buna da bakmak lazm. Bu yap çok tehlikeli. Yarg, teröre karanlar ile Allah diyenleri ayrt etmeli. Bu hzl yaplrsa, darbeyle hesaplamak daha kolay olacak.

PARTNN, MEZHEBN DEVLET OLMAZ: Bir kiinin veya partinin devleti, cemaatin devleti, mezhebin devleti olamaz. Devlet milletindir. Cumhuriyeti demokrasiyle, hukuku adaletle buluturamazsak problemlerimiz devam eder. Modern dünyadan uzaklap kapal bir topluma döneriz. 5 bin yllk Türk tarihi var. Her darbeye kar çkmalyz, potansiyeli olan her yap ciddi takip edilmeli.

Ana Sayfaya Git