Özdağ’dan kapatma yorumu: 'Ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisine yönelik kapatma istemiyle yapılan suç duyurusuna ilişkin konuştu: 'Çok ciddi bir şey olacağını düşünmüyorum.'

Haberler 19.04.2022 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mültecilere yönelik tutumu nedeniyle kamuoyunda skça tartma yaratan ve tepki çeken Zafer Partisine yönelik alt avukat suç duyurusunda bulundu. Halk kin ve dümanla tahrik suçlamasyla partinin kapatlmas için Yargtay Cumhuriyet Basavclna gidildi.

Bugün konuya ilikin detayl bir açklama yapmas beklenen Zafer Partisi Genel Bakan Ümit Özda, söz konusu kapatma davas suç duyurusuna ilikin, Alt tane avukatn bavurusu var, hepsi o. Halk kin ve dümanla sevk etmeden vesaire diye. Bursadan birisi bir tweet atm onunla ilgili dedi. Söz konusu duruma dair yorumunu sorduumuz Özda, çok ciddi bir ey olacan düünmüyorum ifadelerini kulland.

BURSADA NE OLDU?

Fkh doktoru olarak tannan hsan enocak 11 Nisan tarihinde, Lisan, rengi, rk farkl Asyal ya da Afrikal bir Mümin, benimle ayn dili konuan, ayn kan tayan lakin ayn kbleye dönmeyen rkdatan bana milyonkere daha yakndr. Kardeliin hududunu slam belirler. çikolata renkli Afrikal Mümin kardeim; Türkçe konuan dinsiz, vatandatr ifadelerini kullanarak paylam yapmt.

enocakn bu ifadelerini alntlayan Zafer Partisi Bursa l Bakanl adl hesap, Türke düman olan senin gibilerin vatan bu cennet ülke deil Arap çölleridir. Ay yldzl al bayran gölgesinde yaayp bu kadar Türk düman olanlar da unutmayacaz. Snmaclardan sonra sra size gelecek. Gerekirse zorla! ifadelerini kullanmt. Bu ifadelerin ardndan alt avukat Zafer Partisinin kapatlmas talebiyle Yargtay Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

ÖZDA YARIN PART GENEL MERKEZNDE AçIKLAMA YAPACAK

Zafer Partisine yönelik kapatma davas için suç duyurusunda bulunulduu açklamalar üzerine partiden açklama yapld. Zafer Partisi Genel Bakan Prof. Dr. Ümit Özda, son günlerde yaanan gelimelere ilikin çok önemli açklamalar yapacaktr diyen parti 19 Nisan saat 11.00de partinin genel merkezinde açklama yaplacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git