Özdağ'dan zehir zemberak iddia

İYİ Parti'den ihraç edilen ardından mahkeme kararıyla geri dönen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberler 05.03.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti stanbul Milletvekili Ümit Özda, TBMMde basn toplants düzenledi. Özda, Y Parti Olaan Kongresinden sonra yaanan süreci anlatt. Partinin stanbul l Bakan Bura Kavuncunun FETÖ terör örgütü ile iltisakl olduunu ileri süren Özda, Genel Bakan Meral Akenerin de bunu bildiini söyledi. Özda, Y Parti, kurulu amacndan uzaklamtr. Tasfiye edilen Türk milliyetçilerinin yerine gelen 30 Austosu bütün Türkiyelilerin bayram diye kabul eden FETÖcü zihniyettir. fadenin kant, televizyonlarda, internette seyredebileceiniz görüntülerdir. Hiç kimse inkar edemez. Y Partideki FETÖcü szma, bugün de yapm olduumuz bütün uyarlara ramen devam etmektedir. Baz kesimler Y Partideki krizin 19 Ekim 2020de benim stanbul l Bakan ile ilgili açklama ve sonrasnda bana kar kurulan komplo, yani ihraç komplosu süreciyle baladn düünüyor. Oysa Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin tasfiyesi partinin kurulu sürecinden hemen sonra balamtr dedi.

AKENER FETÖCÜLER LE MÜCADELEMDEN RAHATSIZ OLDU

Özda, Genel Bakan Meral Akenerin, kendisinin parti içindeki FETÖ ile mücadelesinden rahatsz olduunu ileri sürerek, Bana yönelik Meral Akenerin kzgnlnn temelinde bu vardr. Akenere kar bir genel bakanlk mücadelesi içinde olmadm. Tekilatlar bile, Özdan gizli plan var demesinler diye ziyaret etmedim. Vatanseverlere vermi olduum bir söz vard FETÖ, PKK ve dier bölücü unsurlar, küresellemeye teslim olmu gruplar szamaz. Ben bu szma ile mücadele ettim. Akeneri bu rahatsz etmi. Y Partinin iktidar olabilmesi için mart seçimlerinden 5 ay önce Akenere 7 sayfalk bir raporla Y Partinin seçimlere tek bana girmesi gerektiini anlattm. Akener, bu teklifimi reddetti diye aktard.

CHPlilerin, Y Partiyi aaladn öne süren Ümit Özda, Bana kzacanza CHP stanbul Büyükehir Belediye Bakanna, Y Partiyi aalayan CHP çanakkale Belediye Bakanna kzn. çantalar, makamlar karlnda Y Partinin onurunu sattnz. Bunlarn hepsinin kant var dedi.

AKENER YÜZÜNDEN HDP KARSI KAZANDI

31 Mart yerel seçimlerinde, Y Partinin adayn geri çekmemesi yüzünden, Karsta belediye bakanln HDPnin kazandn ifade eden Özda, Akenerin kendisinden neden rahatsz olduu gerekçelerini de öyle sralad:

Akener, HDPnin Kars kazanmas karsnda sessiz kalmtr, bu sürecin önünü açmtr. Mükemmel bir çözüm önüne konmasna ramen, bunu reddetmitir. Hakkmda alçakça propaganda süreci balatld. Benim hakkmda il bakanlarna mektup yolland. Bununla ilgili suç duyurusunda bulundum. Akenere de uyarda bulundum, üzerine gideceimi söyledim. Türk milliyetçileri bu zihniyetten vakti geldiinde en ar ekilde hesap soracaktr. Akener, FETÖ iltisakllarla yol yürümekte çok rahat davranyor. Daha ne kadar rahat yürüyeceini göreceiz. Ben Akenerden nasl gizli bir anayasann içinde olduklarnn hesabn sordum. Yetkili üyelerden habersiz bir ekilde HDP ile kirli bir anayasa çalmas yaplmtr. hraç karar mahkeme tarafndan reddedildi. Y Parti bu karara direndi. Davay kazannca Akenerden randevu istedim. Demirtan kahvalt talebine ertesi gün olumlu cevap veren Akener, bana hala cevap vermedii gibi grup toplantsnda bana saldrmaya devam ediyor.

STFA EDYORUM

Özda, dün olduu gibi bugün de iddialarnn arkasnda olduunu belirterek, HDP ile ayn masaya oturup anayasann ilk 4 maddesini deitirmeyi kabul edenlerle ayn yolda yürümem mümkün deildir. Yeniden ihraç çalmalarna balandn duyuyorum. Akenerin beni Y Partiden ihraç edecek kadar cesur olmadn biliyorum. Siyasi omurgaszlarla, HDP ile masaya oturanlarla, HDPnin kapatlmasna kar çkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla ayn partide bulunmam mümkün deildir. Kurucusu olduum Y Partiden istifa ediyorum diye konutu. Özda, Bundan sonra ne yapacaksnz? sorusuna Meral Akener bir aratrma yaptrm. Ümit Özda parti kurarsa kaç oy alr? diye. Yüzde 11 olarak görünüyor diye cevap verdi.

Ana Sayfaya Git