Özhaseki: Ankara’da binlerce sandıkta çok net hatalar var

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki açıklama yaptı.

Haberler 02.04.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

te Özhasekinin açklamasndan satr balar:

Ömrü demokrasi mücadelesiyle geçmi insanlarz. Yaptmz bütün mücadelelerde her eyin önünde milletin iradesini tuttuk. Senelerimiz böyle geçti. Dün de bütün Türkiyede bir iki olumsuz olay hariç büyük bir huzur içerisinde herkes gitti oyunu kulland. Tabi ki o sandktan çkan sonuçlara hepimizin sayg duymas icabet ediyor.

Bizler de üç ay boyunca seçim kampanyamzda dilimiz döndüünce, gücümüz yettiince derimizi anlatmaya çaltk. Anlattmz projeler insanmzn houna gitti. Bir tek kem sözle bile karlamadk. Bizleri Ankaral hemerilerimizin sevdiinin de farkndayz. Ancak seçimleri bir tek projeler ve adaylar etkilemiyor. Birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluuyor. Dün de böyle bir sonuç tecelli etti. O sandktan ne çkyorsa bamz gözümüz üstüne.

Ben önümüzdeki günlerde inallah hayrl sonuçlar alrz. tirazlar yaplyor. Bunun temel sebebi ille de biz alalm deil. Bir oyun zayi edilmemesi, millet iradesinin tecelli etmesi duyusudur. Oradan da çkacak sonuçlarn her ne olursa olsun bizler tarafndan kabul görüleceinin bilinmesi lazm.

ANKARA çN UMUTLU MUSUNUZ?

Haliyle Ankarada da binlerce belki sandkta çok net bariz hatalar var. böyle söyleyelim artk. Onlarn düzeltilmesi tek amacmz. lle de sonuç deisin diye bir gayretimiz yok. lle de biz almak istiyoruz diye bir gayretimiz yok. Milletin iradesi sanda nasl atlmsa, onun da tecelli etmesini arzu ediyoruz. Millet ne oy vermise sonuç o çksn istiyoruz. Bugün de tabi ki ayn söylediimiz kurallara uygun davranacaz bizi.

NE GB BARZ HATALAR?

Biraz önce stanbuldan gönderdiler oy tutana. Cebimde örnei var mesela, bir yerde 201 oy Binali Bey alm, 100 küsür oy kar taraf alm. 201 oyu çi Partisine yazmlar, Binali beye 1 oy yazmlar. bunun gibi çok net hatalar var. Kast da olabilir, hata da. Herkes seçimlerde kendisini ifade edebilecek ekilde sanda gider oyunu atar. Bunun doru çkmasn istiyoruz.

ANKARADA DA VAR MI?

Epeyce var, az deil. O kadar çok ki. Bunlar ne kadar sonucu etkiler göreceiz önümüzdeki günlerde.

Bir kere açk ara birinci partiyiz. 16 yldr seçimlere giriyoruz. Bu bir rekordur, dünya rekorudur. Karda dörtlü ittifaklar olmasna ramen açk ara birinci parti çkyoruz. Seçimlerden daha üst de bir oy alyoruz. Ancak ehirlerde yaplan oylamalarda da ittifaklarn biraz önce geçip belediye almas veya kaybetmesi çok o kadar önemsenecek durum deildir.

Cumhur ttifak bir beka meselesidir. AK Partili Ahmet efendi olmu, ha MHPli Mehmet efendi olmu. O yüzden de ittifakn kurallarna çok saygl ve uygun davrandk.

Biz bu arada tabi ki CHPden belediyeler aldk. MHPden bize geçen, bizden MHPye geçen belediyeler aldk. Bunlar demokrasinin sonucudur. Vatanda yeni yüzler, simalar görmek isteyebilir. O yüzden de ufak tefek deiiklikler olabilir. Ama en önemli husus, Türkiyenin açk ara birinci partisiyiz.

Önümüzdeki dönemde AK Partili belediyeler olarak biz, Cumhurbakanmzn açklad 10 maddelik manifestonun takipçisi olacaz. Cumhurbakanmz ne talimat vermise onlarn sonuna kadar takipçisi olacaz. Arkasnda olacaz.

Ana Sayfaya Git