Özhaseki: "Avrupa ülkeleri terör konusunda ikiyüzlü davranıyor”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Avrupa ülkeleri terör konusunda ikiyüzlü davranıyor" dedi.

Haberler 26.08.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Yerel Yönetimler Bakanl tarafndan Nevehirde düzenlenen Yerel Yönetimler stiare ve Deerlendirme Toplants sona erdi. Toplant sonrasnda basn toplants düzenleyen AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Yerel Yönetimler Bakan Mehmet Özhaseki, Diyarbakr, Mardin ve Van Büyükehir Belediye Bakanlarnn görevden alnarak yerlerine bakan vekili atanmasna ilikin açklamalarda bulundu. Bu tür olaylarn Avrupada da yaandn ifade eden Özhaseki, Türkiyeyi böyle olaylar sonrasnda Avrupa ülkelerinin eletirmesine tepki gösterdi. Özhaseki, 12 vilayetimizin belediye bakanlar ve parti yöneticilerimiz Nevehirde bir araya geldi. lk gün deneyim paylamlar oldu. kinci gün mevzuat eitimleri yapld ve belediye bakanlarmzn mutlaka bilmelerini istediimiz konular burada iledik. Bugün de bakan yardmcs arkadalarmz ile belediye bakan arkadalarmz kar karya geldiler. ehirlerimiz talepleri konusunda belediye bakanlarmz yüz yüze bakan yardmclarmz ile görüme frsat buldular. Ülkemizin dou ve güneydousunda bulunan, terör örgütünün etkili olduu yerlerdeki üç belediye bakannn görevden alnmas ve yerlerine bakan vekillerinin atanmas çok tartlyor. Bununla ilgili kamuoyunda uzun ve ciddi tartmalar yaplyor. Üç belediye bakan hakkndaki suçlamalar; terör örgütü kurmak, onlara yardm ve yataklk yapmak, üye olmak ayn zamanda suçu ve suçluyu övmek, terör propagandas yapmak ve görevi kötüye kullanmak. Haklarnda açlm toplam 31 soruturma ve kovuturma var. Anayasamzn 127. maddesi ve Belediye Yasasnn 47. maddesi bu konuda çok açk ve net. Belediye bakanlarnn görevleri hakknda eer soruturma ve kovuturma yaplyor ise çileri Bakanl lüzum gördüü takdirde o belediye bakanlarn görevlerinden el çektirir diye net bir tavr ortaya koyuyor. Burada baktmz zaman u birkaç ay içerisinde bile bu belediye bakanlarnn nerede terörist cenazesi varsa gittiini, oralarda boy gösterdiini, terör örgütünün sözde mar çaldnda ayaa kalkp hazr duruta bulunduunu, ayrca cadde ve sokaklara isimlerini verdiini ve ayrca Kandildeki katillerin, militanlarn yaknlarn ie doldurmak için gayret ettiklerini görüyoruz. Birkaç tane olan bile ehir yaknn kamuda i bulmasna, belediyede çalmasna rza göstermiyorlar. Öyle kindar bir tutum içerisindekiler ki sadece birkaç tane olan ehit yaknn belediye de çalp evine ekmek göstermesine izin vermiyorlar. Türk bayrakl ne kadar logo, kimlik varsa bunlar da kaldryorlar. Sokaklara ve caddelere terör örgütü mensuplarnn isimlerini vermeye devam ediyorlar. ve bu konuda propaganda yapmaya devam ediyorlar. Suçta belli suçluda belli anayasann, kanunun ne söyledii de belli dedi.

Avrupa Birlii ikiyüzlü davranyor

Özhaseki, Avrupa Birlii ülkelerinin terör konusunda ikiyüzlü davrandn söyleyerek unlar kaydetti:

Biraz önce ksaca söyledik ama yine söylemekte fayda var. Avrupa Birliinin bu terör örgütü hususundaki tavrlarn tam ikiyüzlü ve çelikili buluyoruz. Bir tarafta burada eli silahl katiller sürüsü var ve destek verenler var, bu da çok net bellidir. Ne yazk ki bunlar Avrupa Birlii ülkelerinde cirit atyorlar. Geçtiimiz seçim öncesinde bizim seçilmi belediye bakanlarmz, milletvekillerimizi ve bakanlarmzn bile konumalarna rza göstermediler. Orada vatandalarmzla bakanlarmzn bulumasna mani olan Avrupa Birlii ülkeleri üzülerek söylüyorum ki terör örgütü üyelerine kucak açyorlar, destek vermeye devam ediyorlar. Kendi ülkelerinde böyle bir durum olduunda bakanlara görevden el çektiriyorlar, onlarca örnei de var. Ama bizde olduu zaman bütün bu kötülüklerin fikir özgürlüü kapsamnda görülmesini istiyorlar. Bu da ikiyüzlülüktür, çelikilidir.

Özhasekinin düzenledii basn toplantsnda AK Parti l Bakan Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Milletvekili Mustafa Açkgöz ve Nevehir Belediye Bakan Rasim Ar da yer ald.

Ana Sayfaya Git