Özkan ağız değiştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, HDP’nin kapatılması ile ilgili olarak önceki gün yaptığı "Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız" açıklaması için dün yeniden konuştu.

Haberler 04.03.2021 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özkan, Buras siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandkta. Yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur Biz HDPye oy veren 6 milyon vatandamzn da HDPden rahatszln bilerek çalmalarmz yapyoruz. 2023te HDPyi sanda gömerek, tabela partisi haline getireceiz dedi.

AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkan, önceki gün TBMMde düzenledii basn toplantsnda, HDP hem siyasi olarak kapandktan sonra hukuken de kapanacaktr. 6 milyon vatandamz bar istedi. Bu partinin saz çalan ve ark söyleyen söylemi üzerine, demokrasi ve özgürlük söylemleri üzerine oy verdiler. Teröre srtn dayasnlar diye deil. Onun için biz inallah milletimiz nezdinde HDPyi kapatacaz. Milletimizin artk bu partiden ümidi kalmamtr dedi.

SÖZLERN DETRD

nsan Haklar Eylem Plannn duyurulmasnn hemen ardndan yaplan bu açklama kamuoyunda tartma yaratt. Bunun üzerine Cahit Özkan TBMMde bugün yeniden basn toplants düzenledi. Basn mensuplarnn Muhalefet yargya talimat olarak eletiri yapt. Bir bavurunuz olacak m sorusuna Cahit Özkan, u yant verdi:

Buras siyaset kurumu. Siyaset kurumunun rekabeti sandkta. Yani milletimizin gönlünü kazanmakla olur. Bu anlamda AK Parti siyaseti, kurulduu günden bugüne kadar her daim milli iradenin hakimiyeti ve vatandalarmzn iradesinin hakimiyet kaytsz artsz milletindir anlayyla tam anlamyla parlamentoda temsili anlayn gerektirmi ve bu çerçevede siyaset yapmtr. Biz inallah HDPyi milletimizin bu rahatszln bilerek, HDPye oy veren 6 milyon vatandamzn da HDPden rahatszln bilerek çalmalarmz yapyoruz. 2023te HDPyi sanda gömerek, tabela partisi haline getireceiz ve Türk siyaseti tarihinde kardelik hukukuna kasteden, terörle arasna çizgi çekemeyen bu siyasi partiyi, siyaset tarihinin tozlu raflarna göndereceiz.

Ana Sayfaya Git