Öztrak: Hedef Kılıçdaroğlu, Kumpası bozmaya kararlıyız

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkez binasında CHP MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi. Öztrak, 'Saray'a giden CHP'li' iddiaları ile ilgili olarak, "Hedef Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

Haberler 26.11.2019 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHPli bir ismin Betepeye gittii iddialarn kumpas olarak nitelendirdi ve Bu kumpasn hedefi CHP ve genel bakan ifadesini kulland.

CHP MYK, Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. Toplantnn gündemine ilikin kameralar karsna geçen Parti Sözcüsü Faik Öztrak açklamalarda bulundu. Öztrakn açklamalarndan öne çkanlar öyle:

VATANDA SOSYAL POLTKALARLA KUCAKLANMALI: Son bir ylda iten çkarlan 690 bin vatanda çok düük kazanç elde eden yani toplumun en krlgan kesimlerinde bulunan kesimler. Bu vatandalarmz sosyal politikalarla kucaklamak durumundayz. Krizin en büyük etkisini bu vatandalarmz hissediyor. Saray sosyetesinde bu vatandalarmzn için tedbir alma konusunda tk yok. Varsa yoksa yandalarn mutlu edilmesi. Betepeden milletin sesini duyan var m? Yok. çek kanununda deiiklik yaplmas gerekiyor. Hapis cezasnn verilmemesi, ödeme sürelerinin uzatlmas en doru yoldur. Bankalarda yasal takibe düen tüketici kredileri de 10 bini buldu. Borçlar vatandan grtlan am durumda.

NEFRET SYASETNE HIZ VERLD: Sarayn kibirlileri geçtiimiz hafta nefret siyasetine hz vermiti. Memlekette kimsenin baörtüsüyle bir derdi yok ancak Erdoan, stanbuldaki olay üzerinden milleti kkrtmak için elinden geleni ardna koymuyor. Erdoann, genel bakanmza çek git diyecek kadar gözü döndü. Neden böyle diyor? çünkü Türkiyede saray rejiminin önündeki en büyük engel partimiz ve genel bakanmzdr. Son günlerde bir kumpas senaryosu ortaya kondu. Saray mzkçla devam ediyor. Bu senaryonun sarayda yazldn görmek için saray medyasna bakmak yeterli.

GENEL BAKANIMIZIN HAKLILII ORTAYA çIKTI: Bu kumpasn iki amac var milletin i a sorununu gizlemek ve milletin umudu haline gelen CHPye itibar suikast yapmaktr. CHP ruhunu hiç anlamayanlar CHP içinde çete arama gafletine düebilir. Kimse kendine siyasi rant devirmeye çalmamaldr. Türkiyenin gerçek gündeminde isizlik sefalet ve canlarna kyan ailelerimiz vardr. Kadna iddet vardr, Katar ordusuna peke çekilen tank palet fabrikas vardr. Saray ne kadar operasyon yaparsa yapsn milletin yolu bellidir. Türkiyenin geleceinde ülkemizin kurucu deerlerini savunan halkn düünen vatansever kadrolar olacaktr. Genel bakanmz zmirde kumpasn kime yaradn anlatt. O gün bu gündür AKP Genel Bakanndan çt yok. Oyun içinden oyun çkyor. Senaryosu sarayda yazlan bu kumpasn açk hedefi CHP ve genel bakandr. CHPye düzenlenmi bir kumpastr. Genel bakanmzn uyarlarnn hakll tekrar ortaya çkt. Bu olaydan ibret alnacak ciddi dersler vardr. Saray beslemesi medyann ilgi alaka göstermesi tezgahn sorumlularn ortaya koymaktadr. Biz bu kumpas genel ve parti hukuku içinde bozmaya kararlyz.

TALAT ATLLA KUMPASIN UNSURU: Türkiyenin önündeki yol bellidir. Saray sosyetesinin devri kapanmtr. Ülkenin geleceinde kurucu deerleri savunan demokratik parlamenter rejimi benimseyen vatansever kadrolar olacaktr. Muharrem nce ile ilgili iddialarn gündeme gelmesinin üzerinden üç gün dahi geçmedi. Biz bu konuda hiçbir arkadamzla ilgili açklama yapmadk. Böyle bir savunmaya ihtiyac olduunu da düünmüyoruz. Zaten bu üç günün iki gününde belediyelerle ilgili yaplan seminerdeydik. Bugün de gerekli açklamay yapyoruz. Tezgahlanm bir komplo olduu ortada. Biz özür dilemeyiz asl onlar bizden özür dilesinler. Muharrem nce ile ilgili bir disiplin süreci u an için gündemimizde yok. Bu haberi yayan, bu kumpasn parçasdr. Bir unsurudur. Dolaysyla ne olacak ne bitecek biz de orada kumpas çerçevesinde neler oluyor dikkatle takip ediyoruz. Talat Atilla bu kumpasn bir unsuru. O çerçevede konumalarn sürdürüyor.

NEDEN ÖZÜR DLEYECEKMZ: (AK Parti Sözcüsü Ömer çelikin özür talebi) CHP olarak sürece baktmzda bunun kumpas olarak planland ortada. Neden özür dileyecekmiiz? Kumpas planlayanlar bizden özür dilesin. Bu haberi yayan bu kumpasn bir unsuru. Dolaysyla ne olacak ne bitecek bu kumpas çerçevesinde neler oluyor dikkatle takip ediyor. Bir disiplin süreci balatlmas konusu bugünkü MYKnn gündeminde deildi.

Ana Sayfaya Git