Öztrak: Millet sesini duyurmuştur

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'de son 5 yıllık süreçte 8 ayda bir sandık başına gidildiğine vurgu yaparak, "Millet sandık başına gitmekten yorulmuştur. Türkiye'nin gerçek gündemi olan ekonomiye dönmesinin vakti gelmiştir." dedi. Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına ilişkin, "Millet sesini duyurmuştur" ifadesini kullandı.

Haberler 25.06.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öztrak, Sandklar brakmayan vatandalarmza teekkür ediyoruz. stanbulda da Türkiyede de her ey çok güzel olacaktr. Ekonominin sorumlusun benim dendi, bir ylda ekonominin geldii durum ortada. Türkiye son 5 yllk süreçte 8 ayda bir sandk bana gitmi. Millet artk bu seçimlerle yoruldu. Genel Bakanmz krizden çkmak için 13 maddeyi paylat. Yedi paket açkladlar. Dengelendik, dengeleniyoruz dediler, kriz teet geçecek sandlar ama yanldlar. TL, dolar karsnda yüzde 18 deer kaybetti. diye konutu.

Öztrak, Tek adam parti devletine geçip, parlamentoyu geriye ittikten sonra kriz derinleti. Bütçe aç 3 katna çkt. Bu tabloda fatura her zaman olduu gibi vatandaa çkt. Artk seçim bitti, yapay gündemlerini brakp ülkenin gerçek gündemi ekonomiye dönmenin vakti geldi. Saray yönetimi silkelenip kendine gelmeli. Hl açklanmayan 5 yllk Kalknma Plan Meclise gelmelidir. Alnacak önlem ayaklar yere basan bütüncül ve kapsaml bir program olmaldr. Bu ans, bu frsat iyi deerlendirilmelidir. Demokrasi ve hukuk devleti güçlendirilmelidir. Saray, kaybettii belediyelerde bask oluturmamaldr. Sadece stanbulda deil, Türkiyede her eyin çok güzel olaca günler mümkündür. ifadesini kulland.

Erken seçim

Öztrak, erken seçime ilikin soruya, Türkiye gerçekten seçimlerden yorulmutur. Seçimsiz dört yl önemli bir frsattr. Herkes iine odaklanmaldr. yantn verdi.

Öztrak, lçelerdeki art stanbul genelindeki art artk stanbullularn kendi sesini duymayan ve milletin iradesini masa banda gasp eden, mazbataya el banda el koyan, Türk seçim tarihinde görülen en büyük hakszlk olan 31 Mart sürecinde yaananlara cevaptr. Millet sesini duyurmutur. deerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, Biraz önce ifade ettim. Burada sadece HDP deil AK Parti, HDP, Saadet Partili seçmenlerinin çok büyük katks vardr. dedi.

Ana Sayfaya Git