Partilerin seçmenleri hangi ittifakı istiyor?

Katılımcılara ''Tercih ettiğiniz partinin hangi ittifak içerisinde yer almasını istersiniz?'' sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 32,2’si partilerinin herhangi bir ittifak içerisinde yer almasını istemediğini belirtti.

Haberler 18.08.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Ekonomi Aratrma tarafndan 4-5 Austos 2020 tarihlerinde Türkiye çapnda 12 ilde 1506 kii ile yaplan ankette, yeni siyasi partilerin ve hareketlerin ortaya çkt bu dönemde seçmenler partilerinin bulunduu ittifaklardan memnun olup olmad ve bir ittifaka dahil olmayan partilerin seçmenlerinin ittifaklar konusunda ne düündüü sorularnn yant arand.

K TTFAKIN SEçMEN DE MEVCUT TTFAKLARDAN MEMNUN

Anketin ilk bölümünde Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? sorusuna AK Parti veya MHP yantn veren katlmclara partilerinin Cumhur ttifak içerisinde bulunmasndan memnun olup olmadklar soruldu.

Sonuçlara göre AK Parti ve MHP seçmenlerinin %99,4 gibi çok büyük bir çounluu, partilerinin Cumhur ttifak içerisinde bulunmasndan memnun olduunu belirtti.

Benzer bir ekilde Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? sorusuna CHP veya Y Parti yantn veren katlmclara da partilerinin Millet ttifak içerisinde bulunmasndan memnun olup olmadklar soruldu.

Sonuçlara göre CHP ve Y Parti seçmenlerinin %97,8 gibi büyük bir çounluu, partilerinin Millet ttifak içerisinde bulunmasndan memnun olduunu ifade etti.

TTFAKLAR DIINDA KALANLAR MLLET TTFAKI DED

Ankette, Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? sorusuna ittifaklarn dnda kalan partileri seçen katlmclara, partilerinin hangi ittifak içerisinde yer almasn istedikleri de soruldu.

Genel sonuçlara göre bu kategorideki katlmclarn %66s partilerinin Millet ttifak içerisinde yer almasn istediklerini belirtirken, bu oran Cumhur ttifak için %1,7 oldu.

Katlmclarn %32,2si ise partilerinin herhangi bir ittifak içerisinde yer almasn istemediini belirtti.

Ana Sayfaya Git