PCR testleri için flaş düzenleme

Türkiye'ye hava veya kara yoluyla giriş-çıkış yapacakların Kovid-19 PCR testleri, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan tüm laboratuvarlarda çalışılabilecek. Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine Kovid-19 PCR testi ve izolasyonu işlemlerine ilişkin yazı gönderildi. Düzenlemeyle, profesyonel sporcuların müsabakalar önceki olası şüphe ve taramalarında yapılacak "Kovid-19 PCR" testleri de Bakanlık tarafından ruhsatlandırılan mikrobiyoloji laboratuvar ruhsatı olan tüm kuruluşlarda yapılabilecek.

Haberler 10.08.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeye hava veya kara yoluyla giri-çk yapacaklarn Kovid-19 PCR testleri, Salk Bakanl tarafndan ruhsatlandrlan tüm laboratuvarlarda çallabilecek.

Salk Bakanl Salk Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan 81 ilin valiliine Kovid-19 PCR testi ve izolasyonu ilemlerine ilikin yaz gönderildi.

Düzenlemeyle, yurt d seyahati yapacak kiilere (giden/gelen), profesyonel sporcularn müsabakalar öncesi olas üphe ve taramalarnda veya mevzuatla zorunlu tutulan hallerde Kovid-19 tans için yaplacak PCR testleri de kamu salk hizmetleri fiyat tarifesinde belirlenen fiyatlar üzerinden Bakanlk tarafndan ruhsatlandrlan mikrobiyoloji laboratuvar ruhsat olan tüm kurulular tarafndan çallabilecek.

PCR TEST

Kovid-19 PCR testi çalan laboratuvarlarn d kalite kontrol çalmalar, Halk Sal Genel Müdürlüü tarafndan yaplabilecek.

Her testin sonucu, Bakanlkça belirlenen sistem üzerine ilenecek. Test sonuçlarn bu sisteme girmeyen salk kurulular hakknda yasal ilem yaplacak.

Ayrca Bakanlk, ihtiyaç olmas halinde ilgili laboratuvarlarn kapasitelerinin yüzde 10unu geçmeyecek ekilde ve ücretsiz çallmas kouluyla test gönderebilecek.

Ana Sayfaya Git