Pekcan'a Meclis soruşturması

CHP, eski Ticaret Bakanı Pekcan hakkında Meclis soruşturma komisyonu kurulmasını istedi.

Haberler 21.05.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM-CHP, eski Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan hakkndaki iddialarla ilgili Meclis soruturmas açlmasn istedi.

Meclis soruturma komisyonu kurulmasna ilikin hazrlanan önergenin gerekçesinde, Eski Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, hakknda ileri sürülen ve Ticaret Bakanl tarafndan yaplan resmi açklamayla da ksmen dorulanan çok sayda iddia üzerine, 21 Nisan 2021de Cumhurbakanl Karar ile görevinden alnmtr. ifadesi kullanld.

MECLS SORUTURMASI

Pekcan hakkndaki iddialara yer verilen önergenin gerekçesinde, unlar kaydedildi: Ortaya çkan ve yalanlanmayan, aksine resmi olarak ksmen dorulanan ve Bakann görevden alnmasna yol açan bu iddialar bir arada deerlendirildiinde, hakknda Meclis soruturmas açlmasn istediimiz eski Ticaret Bakan Ruhsar Pekcann görev ve nüfuzunu, kendisinin orta, einin ise orta ve Yönetim Kurulu Bakan olduu bir firmay kayrmak için kötüye kulland ortaya çkmaktadr. Ruhsar Pekcann görev ve yetkilerini, orta olduu firmaya ayrcalk salamak, rakiplerine üstünlük kurmasn kolaylatrmak ve haksz kazanç salamak amacyla kullandn ve görevinin gereklerine aykr hareket ederek, sektördeki dier kiilerin maduriyetine ve kamunun zarar etmesine yol açtn göstermektedir.

Anayasamz, bakanlar hakknda soruturma görevini TBMMye vermitir. TBMM, bu görevinden kaçnamaz. Anayasa ve çtüzüe göre eski Ticaret Bakan Pekcan hakknda bir Meclis soruturmas açlmas, iddialarn kurulacak bir Meclis Soruturma Komisyonu araclyla soruturulmasn arz ederiz.

Ana Sayfaya Git