Peker iddiası araştırılsın!

İçişleri Bakanı Soylu, organize suç örgütü elebaşı Peker'in kendisiyle ilgili tüm iddialarının araştırılmasını istedi Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iddiaların araştırılması talebiyle yaptığı başvuruda, Peker hakkında "hakaret ve iftira" gerekçesiyle suç duyurusunda da bulundu

Haberler 18.05.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, avukat araclyla Ankara Cumhuriyet Basavclna bavurarak organize suç örgütü eleba Sedat Pekerin yönelttii iddialar ile ilgili aratrma yaplmasn istedi. Soylu ayrca Peker hakknda hakaret ve iftira gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Basavclna yaplan bavuruda, organize suç örgütü eleba Sedat Peker ve örgüt üyelerine yönelik adli makamlarca yürütülen soruturma kapsamnda ksa süre önce kolluk kuvvetlerince operasyon yapld hatrlatlarak u ifadelere yer verildi:

çileri Bakan olan müvekkilimin bilgisi dahilinde yaplan bu operasyon sonras organize suç örgütü lideri, özellikle müvekkilimin kendisiyle ilgili açklamalar yapmasndan sonra müvekkilim hakknda da gerçee aykr, tamamen alg yaratmaya yönelik uydurma içerikli video yaymlad. Söz konusu videolarn içerii incelendiinde müvekkilim ile ilgili daha önce de kötü niyetli çevrelerce dile getirilen dedikodu niteliinde hususlar ile birlikte uydurma hikayelerle iftira ve hakaretlerde bulunulduu kolaylkla tespit edilebilecektir.

DDALAR ARATIRILSIN

Söz konusu videoda iddia edilen, DYP Genel Bakanl adayl sürecinde müvekkilimin kongre salonuna, tekilat binalarna sokulmad, üphelinin de o süreçte müvekkilime yardm ettii, üpheliye korumann müvekkilim tarafndan verildii, hakknda dosya hazrlandna dair müvekkilim tarafndan üpheliye haber verildii, müvekkilimin stanbulu kendisinin yönetmediini, bakalar tarafndan yönetildiini söyledii, üphelinin yurt dna kaç sürecinde haber ald, yurt dndan dönüüne dair kendisine söz verildii iddialarn aratrlmasn talep ediyoruz.

Bavuru dilekçesinde ayrca Sedat Pekerin 20 Mays 2020de yaymlad videoya iaret edilerek, FETÖ üyelerinin dile getirdii baz iddialarn, yine baz kesimlerce yaplan dedikodularn aslsz olduunu Sayn çileri Bakan beni kaçrm. Bakan ile hayatmda bir kere yan yana gelmedik veya hiçbir özel dostluu gerektirecek bir durum olmad, tanmyorum. diyerek yalanlamken kendisine ve örgüt üyelerine yaplan operasyon sonras bu kez daha önce yalanlad iddialar, dedikodular kendisinin söylemesi basit bir çeliki deil videonun operasyonel amaçlarla yaymlatldn ortaya çkaran önemli bir durumdur. ifadelerine yer verildi.

UYDURMA SENARYOLARI

Dilekçede, Gelinen aama üphelinin bu uydurma senaryolara dayal tüm hakaret ve iftiralar ile ilgili Sayn Basavclnzca kapsaml aratrma ve soruturma yaplmasn talep etme zorunluluu hasl olmutur. denildi.

Türkiyede içten ve dtan gelen tüm engellemelere ramen terörle ve dier tüm suçlarla büyük bir kararllkla mücadele edildii belirtilen dilekçede, unlar kaydedildi:

Kahramanlarmzn büyük fedakarlklar gösterdii bu dönemde, iç ve d er odaklarnca var güçleriyle istikrarszlatrlmaya çallan Cumhurbakanl Kabinesinin çileri Bakan olan, PKK, FETÖ, DHKP-C, DAE ve dier tüm terör örgütlerine, suç örgütlerine kar tekilatyla birlikte amansz mücadele ettii için saysz hakaret, iftiraya ve saldrya maruz kalan ve ABD tarafndan hakknda iki kez kiisel yaptrm karar alnan müvekkilim ile ilgili olarak belirli çevrelerden beslenen ve yalan üzerine kurgulanm haberler bir süredir periyodik olarak servis edilmektedir. PKK, FETÖ, DHKP-C, DAE ve dier terör ve organize suç örgütleriyle etkin ve kararl bir mücadelenin sürdürüldüü bir zaman diliminde kastl bir ekilde bu haberlerin yaplmas, videolarn yaymlanmas suretiyle müvekkilimin ve aile bireylerinin ypratlmas, netice de kolluk kuvvetlerinin moral ve motivasyonunun olumsuz olarak etkilenmesinin amaçland çok açktr.

SUZ ÖRGÜTÜNE YÖNELK

Bavuru dilekçesinde son dönemde organize suç örgütlerine yönelik yaplan operasyonlara ilikin de veriler yer ald.

çileri Bakanl tarafndan 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne organize suç örgütlerine yönelik olarak 1798 operasyon gerçekletirildii, bu operasyonlarda 22 bin 636 üphelinin gözaltna alnd, bunlardan 8 bin 414ünün tutukland hatrlatld. Dilekçede, Görüldüü üzere son yllarda organize suç örgütlerine yönelik yaplan etkili operasyonlar sonrasnda bu kez mafya saldrsna, kurgusuna muhatap kalnmtr. ifadesi kullanld.

Soylu ayrca Pekerin kendisine yönelik sözleriyle ilgili hakaret ve iftira suçlamas ile Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda da bulundu.

Bavuru dilekçesinde Peker ile beraber hareket edenlerin tüm iletiim ve irtibatlarnn tespit edilmesi, maddi gerçein ortaya çkarlmas istenerek, Belirtilen nedenlerden müvekkilim hakkndaki gerçee aykr tüm iddialar ile ilgili aratrma yaplmasn, üpheli hakknda da bu gerçee aykr iddialarda yer alan hakaret, iftiralarla ilgili gerekli soruturmann yaplmasn, soruturma tedbirlerinin uygulanmas suretiyle delillerin toplanmasn, üpheli ve tespit edilecek dier üpheliler hakknda ceza davas açlmasn sayglarmla vekaleten arz ve talep ederim. ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git