Perinçek: Bahçeli'nin belirlediği tarihte seçim olması kolay gözükmüyor

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasıyla ilgili olarak, "Bahçeli'nin belirlediği tarihte seçimlerin olması, hukuki şartlar nedeniyle o kadar kolay gözükmüyor" dedi.

Haberler 18.04.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatan Partisi Genel Bakan Dou Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçelinin erken seçim açklamas ile ilgili olarak yazl bir açklama yapt. Partisinin seçimlere hazr olduunu söyleyen Perinçek, hükümetin ve MHPnin zor durumda olduunu belirti.

SEçM GÖZÜKMÜYOR

Seçimin yaplmas için baz yasal artlarn olduunu belirten Perinçek, Devlet Bahçeli, 2002 seçimlerinde de ABD emperyalizminin planlar ve ABDnin sava takvimine göre hemen ortaya atlp, 2 Kasm 2002de seçim var diye ilan etmiti. Bu kez yine ayn rolle ortaya çkyor. Bununla birlikte seçim takvimiyle ilgili çalmalarn yaplmas gerekiyor. Bahçelinin belirledii tarihte seçimlerin olmas, hukuki artlar nedeniyle o kadar kolay gözükmüyor. Henüz uyum yasalar Meclisten çkm deil. Uyum yasalar çktktan sonra, ayrca siyasal partiler arasnda eitlik olmas için zaman gerekiyor. Devlet Bahçelinin bunlar düünecek hali yok, büyük tela içerisinde, çünkü partisi dalyor. Her hlükrda Vatan Partisi seçime hazr. imdiden ilan ediyorum, bu seçimi Tayyip Erdoan kazanamayacak dedi.

Ana Sayfaya Git