Pervin Buldan Aysel Tuğluk'u ziyaret etti: Bu sefer çok daha kötü gördüm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk'u ziyaret etti: "Bu sefer çok daha kötü gördüm."

Haberler 25.12.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, 21 Aralkta demans tans konulan ve Kocaeli Üniversitesinin cezaevinde kalamaz raporuna ramen infaz ertelenmeyen eski milletvekili Aysel Tuluku ziyaret etti. En son pandemiden ksa bir süre önce Tuluk ile görüen Buldan, 1.5 yl önce bile çok kötüydü fakat bu sefer çok daha kötü gördüm Aysel Tuluku dedi.

Pervin Buldan, Aysel Tulukun kendi ihtiyaçlarn karlamayacak duruma geldiini belirterek cezaevi idaresi, Gültan Kanak ve Figen Yüksekda ile de görütüklerini aldklar bilgilerin de bu yönde olduunu söyledi.

Pervin Buldan u bilgileri verdi: Konumakta, tanmakta zorluk çekiyor, hareketlerinde kstllk var. Görmeye gittiim gün Aysel Hanm hastaneye götürmülerdi, sanrm Kobane Davasndaki mahkeme heyeti SEGBS ile Aysel Hanmn mahkemelere katlmasn talep etmi ve bu talep nedeniyle hastaneye götürmülerdi. Fakat Aysel Hanm bunu bize anlatamad, beraberinde giden oda arkada bir kada yazmt ve Aysel Hanm bu notu cama tutmaya çalt. Fakat bunu dahi zorlanarak yapyordu. Mesela elindeki notu cama tutmas için bile biz yönlendirdik. Aysel elini kaldr, cama tut diye biz söyledik. Tabi biz her zaman yannda deiliz, 10 dakikalk görümede tank olduklarmz söylüyorum. Ama hem cezaevi idaresi hem de yannda kalan arkadalar çok daha detayl bilgiler veriyorlar. Ayselin günlük yaantsnn çok zorlatn ifade ediyorlar. Gültan Hanm ve E Genel Bakanmz Figen Hanm ile de görütük, onlar da ayn eyleri söylediler. Oda arkada deiller ama Aysel zaman zaman onlarn da yanna gidiyor, birlikte de kalyorlar. Herkes ayn eyi söylüyor, Ayselin iyi bir tedaviye ihtiyac olduunu söylüyorlar.

Ana Sayfaya Git