Provokasyon mevsimi kapalı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye’de provokasyon mevsimi kapalıdır. Geçmişte bunlarla çok sonuç alınmıştı, adrese teslim uygulamalardı. Maşaları değişir, arkalarındaki zihniyet değişmez. Bu provokasyonlara hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Türkiye’de herkes birinci sınıf vatandaştır." dedi.

Haberler 04.06.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik açklamalarda bulundu. çelik, ABDdeki polis iddeti sonras yaanan protestolar deerlendirerek, Demokratik deerler Amerikan toplumunun sahip çkmasn destekliyoruz, iddet olaylarna karyz. Ne rkçlk ne iddetin arkasnda olmamz mümkün deildir. dedi. çelik, Türkiyede kiliseler üzerinden yaplmak istenen provokasyonla ilgili ise, Türkiyede provokasyon mevsimi kapaldr. Camileri, kiliseleri, havralar hedef alan, kadnlara iddet dilini kullananlarn karsndayz. ifadelerini kulland. çelikin açklamalarndan satr balar öyle:

SYAS PARTLER VE SEçM KANUNUNDA YAPILACAK DEKLKLER MYKMIZ DEERLENDRMEYE ALMITIR

çok kapsaml bir tekilat bakanl gündemi sözkonusuydu. Kovid tedbirleri balamnda kongrelerimizi yapamamtk. Kovid süreci içerisinde yaptmz faaliyetler, sahada yapt faaliyetler, vatandamzla kurulan iletiim konusunda kapsaml bir deerlendirme tekilat bakanmz Erkan Bey tarafndan sunulmutur. Medya Tantm Bakanlmzn bir sunumu sözkonusu olacak. Bu dönemde ve bundan sonra yaplacak faaliyetlerle ilgili.

Siyasi Partiler ve Seçim Kanununda yaplacak deiiklikleri MYKmz deerlendirmeye almtr. Dünyann gündemi ABDde nefes alamyorum protestolarna odaklanm durumda. Burada bizim görüümüzü eksik yanstan birtakm deerlendirmeler görüyoruz. Biz uzun süredir orada slamofobik ve rkç iddet konusunda kayglarmz aktarp bilgi veriyoruz. ABDde bunun yükseliiyle ilgili takiplerimiz var. Son zamanlarda rkç polis iddetinin, bir insan suçlu olduu için deil, ona siyahi ya da spanik olduu için bir tablo sözkonusuydu.

BZM ANLAYIIMIZ HER TÜRLÜ DN, DL, RENK, IRK AYRIMI KARISINDA OLMAKTIR

Kii etkisiz hale getirildii halde nefes alamyorum diye bard halde ölene kadar bask ve iddet uygulanyor. Bu nefes alamyorum slogan insani hayat, eitlik, adalet, özgürlük için nefes alamyorum sloganna dönütü. Sayn Cumhurbakanmz da açklama yapt. Amerikan halkna basal dileklerini ilettiler. Bizim anlaymz her türlü din, dil, renk, rk ayrm karsnda olmaktr.

Dolaysyla bu tepkileri gelecek açsndan salkl buluyoruz. Bat dünyas, bat ittifak tehdidi dardan bekliyordu. çin ve Rusya gibi ülkelerin alt çiziliyordu. Ama tehdit içeriden rkçlar tarafndan yükseltiliyor. Irkç yükselile yüzleme konusunda geri durulduu gibi tam tersine siyasi olarak istismar etmek arkasna yabanc ve slam dümanln alarak büyümesine yol açt.

Her protesto ve toplumsal olayda olduu gibi bu meru protestolar çalmak isteyen iddet gruplar ortaya çkar. Bu yamac gruplar ABDde de ortaya çkmtr. Meru protestolar iddete, yamaya dönütürmeye çaltran, kamu düzenini ykc etkiyle kar karya brakmaya çalan gruplara da kar olduumuzu belirtmek isteriz. Özgürlük, adelet, eitlik taleplerini son derece meru buluyoruz, kamu düzenini bozacak ekilde iddet uygulayanlar, meru protesto hakkn, iddet hakkna dönütürenlere tamamen kar olduumuzu belirtmek istiyoruz.

TÜRKYEY SUçLAMAK çN OTOMATE BALANMI FIRSATçILARLA çOK MÜCADELE ETTK

Biz hassasiyetlerimizi söylediimiz halde sraildeki bir gazetede bizim iddet olaylarnn arkasnda olduumuz yani Türkiye, ran, çin ve Rusya ile birlikte tamamen yalan ve provokatif haber çkmtr. Birtakm krizlerde Türkiyeyi suçlamak için otomatie balanm frsatçlarla çok mücadele ettik. Demokratik deerlere Amerikan toplumu sahip çkarken tabii ki destekliyoruz ama bunun iddete, yamacla dönümesine karyz. Ne rkçlk ne iddet! kisine de karyz.

POLS TEKLATIMIZI BURADAN TEBRK EDYORUZ

Korona süreci sonrasnda çeitli provokasyonlar, duygusal hassasiyetler, insanlarn skntlarnn provoke edilmesiyle ilgili yaklamlar gördük. Türkiyede camilere, kiliselere yaplan protestolar, Hrant Dink Vakfna yönelik tehditleri gördük. Bunlarn hepsini reddediyoruz. Bu ölüm tehditleri, irenç yaklamlar medeni toplum düzeninin bir parças olamaz. Emniyet tekilatmz bu provokatörleri, kiliseye yaplan saldr, aklnca birtakm fay hatlarn tetiklemek isteyenleri ksa bir sürede yakalamtr. Polis tekilatmz buradan tebrik ediyoruz. Kamuoyuna yansyandan çok daha fazlasn boa çkaryorlar. Bütün tekilat mensubu arkadalarmza teekkür ediyoruz.

SAYIN SADIK ALBAYRAKIN YAADII HAYAT, YAZDII KTAPLAR ORTADADIR STATÜKO SOSYETESNE KARI MÜCADELE ETMTR

Aile meselesini siyaset konusu yapmak bütün partilerin tabanndaki vatandalarmz tarafndan ahlak d olarak nitelendirilmektedir. Israrla CHP sözcüleri tarafndan bu ihlal edilmektedir. Bir de sosyete damat diye bir ey uydurulmutur. Benim bildiim sayn Bakanmzn babas Sadk Albayrak, statüko sosyete ile mücadele eden birisidir. Sayn Sadk Albayrakn yaad hayat, yazd kitaplar ortadadr. Statüko sosyetesine kar mücadele etmitir.

Türkiyede bir oligarik siyaset, ekonomik model olumusa bunun altnda imzas olanlar bugün aile kavramlar üzerinden sosyete gibi kavramlar kullanyorlar. Aile kavramn kim hangi ekilde, hangi sebeple siyaset konusu yapyorsa yapt ahlakszlktr. Hangi partide olursa olsun, saduyulu arkadalarmzn, demokrat arkadalarmzn olduunu biliyorum. Temel ahlak deerlerinde uzlaacamz alanlar vardr. Zekas, akl yeten çkar ekonomi, siyaset, d politika konusunda argümann söyler. Siyasi aklla argüman üretemeyince, 4 tane köe yazarnn söylediklerini tekrar etmilerdir.

ANAYASA KTABININ ATILIRKEN SEYREDENLER...

Yüzleri kzarmadan ekonomi yönetimine saldran ahslarn ya aile deerlerine saldryorlar ya birtakm köe yazarlarn paragraflarn tekrar tekrar bize okuyorlar. 60-70li yllar brakn buralara gelin diyorlar. Biz o yllar hatrlatmazsak siz 2020leri o günlere çevireceksiniz.

Bu süreçte atlan admlarn 260 milyar liraya ulamtr. çarpan etkisiyle 600 milyar liraya ulamtr. Biz bu destekleri açklamaya devam ediyoruz. Bundan sonras için toparlanma ve atlm dönemi olduunu söylüyoruz. Kendi dönemlerinde vizyon ortaya koyamayanlar çkm 6 ay sonra ne olacak diyorlar. Anayasa kitabnn atlrken seyredenler o gün bir ey yapamayanlar imdi bundan sonra ne olacak diyorlar.

BZ HçBR HRSTYAN VATANDAIMIZIN DN DUYGULARINA HAKARET ETMEYZ

imdi yeni finansman paketleri açkland. Biz bugünü planladmz gibi bundan sonras da desteklerimizi vereceiz. Formülümüz udur önce toparlanma sonra atlm. Bu sene stanbulun fethini son derece güzel bir ekilde kutladk. Bu kutlama srasnda Ayasofyada Kuran tilaveti, Cumhurbakanmzn Fetih Süresinin anlamn açklamas büyük yank buldu. Nedense Yunanistan Dileri Bakan hristiyanlarn dini duygularna hakaret olduunu söylüyor. Biz hiçbir hristiyan vatandamzn dini duygularna hakaret etmeyiz. slama dümanlk sizin corafyalarnzda bulunuyor. Biz dünya mirasna da sayg göstererek böylesine kutlama yaplmtr. Bunun kimseye hakaret eden bir taraf yoktur. Bizde dini temelde dümanlk sözkonusu deildir. Tüm Avrupa ülkelerinde minarelerinde ezan sesini yasaklayan tek devlet Yunanistandr. Bakentinde cami olmayan tek ülke Yunanistandr. slam dümanl ile yüzleecek yerde Yunanistann bu konulara girmesi akl tutulmasndan baka bir ey deildir.

Biz Fetih Süresi okuyoruz, onlar meydan okuyorsunuz diyorlar. Biz burada kendi tarihimizi, hafzamz anmak için gereken ekilde toplumumuzla bulumak için bu törenleri düzenliyoruz. Fatih Sondaj Gemisinin Karadenize açlmas son derece önemlidir. Dou Akdenizde 4 sondaj yaparak görevini tamamlad. Bu çalmalar yapan arkadalarmza teekkür ediyoruz. Onlar koruma görevini salayan TSKya teekkür ve baarl dileklerimizi iletiyoruz.

TÜRKYENN BURADAK POZSYONU BM LE UYUMLU OLDUU KADAR NATO TARAFINDAN DA TEYD EDLMTR

Libyada Sarrac hükümeti yeni baarlara imza atmtr. Darbeci Hafterin yapt provokasyon ve katliamlar konusunda Türkiye büyük bir misyon üretmitir. Uluslararas toplumun meru olan hükümetin yannda yer almas gerekir. Maalesef Türkiyede bir CHP milletvekili Hafterin lml, Sarracan radikal olduu gafletine dümütür. Türkiyenin buradaki pozisyonu BM ile uyumlu olduu kadar NATO tarafndan da teyid edilmitir.

dlibde atekes ihlallerine ramen atekesin korunmas için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Rejim halkn göç etmesi için salk hizmetlerinden uzak tuttu. Salk hizmetlerinin buraya girmesini engellemeye çalt. Bat eriann srail yönetimince ilhaki konusunu iddetle reddediyoruz. ABDde çeitli senatörlerin srailin bunu yapmamas konusundaki uyarsn önemli buluyoruz. Bu Ortadouya bar getirmez. Filistin meselesi sadece Ortadounun deil dünyadaki bütün olaylarn meselesidir.

GEçEN çOK ÜZÜCÜ BR MANZARA GÖRDÜK

Bu dönem çevre salnn ne kadar önemli olduunu, kiisel salmz kadar çevre salnn önemini gösterdi. Geçen çok üzücü bir manzara gördük. Boazn altnda yaplan çekimlerde suyun altnda çok sayda maske görüldü. Bu hastalklarn ortaya çkmasnn sebebi çevrenin kirlenmesidir. Denizin, nehirlerin, suyun temizlii insanln gelecei için yüzyllar ötesinden beri bize ses veren bir eydir. Bunu temiz bir ekilde tutmak insanln gelecei açsndan önemlidir. Temiz denizler derinlere indikçe daha çok kirleniyor. Plastikten adacklar olumu, buna hassasiyet göstermemiz gerekir. Hepimiz boazn, denizin sesinin gönüllü tayclar olmamz gerekir.

Ana Sayfaya Git