Putin ne zaman Türkiye'ye geliyor?

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu! İşte o tarih…

Haberler 30.01.2024 - 11:17 Son Güncelleme : 30.01.2024 - 11:17

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putinin Türkiye ziyaretinin şubat ayında gerçekleşeceğini açıkladı.


Basın toplantısı düzenleyen Uşakov, Rusya lideri Putinin Türkiye ziyaretinin şubat ayında yapılacağına dair haberlerin sorulması üzerine Evet, ziyaret için hazırlıklar yapılıyor yanıtını verdi.

UKRAYNA KONUSU ANA MESELELERDEN OLACAK

Sputnikin aktardığına göre Uşakov, İstanbul formatındaki Ukrayna barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığının Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istişare edilip edilmeyeceği hakkındaysa Ukrayna konusunun görüşmenin ana maddelerinden biri olacağını söyleyebilirim demekle yetindi.

Rusyanın Ukraynayla müzakerelere her zamanki gibi hazır olduğunu ancak muhatap bulamadığını kaydeden Uşakov, Kremlinin farklı ülkelerin taleplerine olumlu yanıt verirken Kievin Moskovayla müzakereleri yasakladığını vurguladı.

Rusya lideri Putin, 14 Aralıktaki yıl sonu programında Türkiyeyi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya Biz, Sayın Erdoğanla bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz.

Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğanın programı nedeniyle olmadı.

Türkiyeye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor diyerek 2024ün başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabileceklerini ifade etmişti.


Daha önce Türkiye gazetesi, kendi kaynaklarına atıfla Rusya Devlet Başkanının 12 Şubatta Ankarayı ziyaret etmesinin beklendiğini bildirmişti.

BARIŞ MÜZAKERELERİNE İLİŞKİN HABERLER DOĞRU DEĞİL

Öte yandan, Batı basınında Rusyanın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberleri değerlendiren Uşakov, Bu doğru değil.

Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık.

Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git