Referandum 23 Nisan'da iddiası!

AK Parti ve MHP'nin anlaşmasından sonra Meclis'ten geçmesine kesin gözüyle bakılan yeni anayasa düzenlemesinde referandum tarihi ile ilgili 23 Nisan 2017 Pazar tarihi konuşulmaya başlandı.

Haberler 08.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm ve MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün TBMMde sürpriz bir görüme yapt. Bahçelinin Meclisteki makam odasndaki görümede, Meclisin feshi ve cumhurbakannn kararname çkarma yetkisindeki pürüzler giderildi.

AK Parti imzalar tamamlayp teklifi en geç cuma günü TBMMye sunmay planlyor. Meclis Bakan smail Kahraman oy kullanamayaca için Ak Parti, 316 milletvekiliyle tam kadro teklifinin arkasnda olacak. MHPnin 39 milletvekili var. Ancak MHPli 4 vekil daha önce hayr oyu vereceini açklad. MHPnin geri kalan 35 milletvekilinden fire beklenmiyor. Bu durumda teklif AK Parti ve MHPnin 351 oyu ile TBMMden geçecek ve referandum yolu açlacak.

1 AY BULMASI BEKLENYOR

Anayasa Komisyonundaki görümelerinin ocakta balamas beklenen teklifin iki haftada Genel Kurula gelmesi ve bu sürecin de 1 ay bulmas bekleniyor. Teklifin Meclis aamas en geç ubat aynn ortas itibaryla tamamlanm olacak. Cumhurbakan Tayyip Erdoann onaynn ardndan da 60 günlük referandum takvimi ilemeye balayacak. Bu sürenin dolmasn takip eden ilk pazar günü de referandum yaplacak. Sürecin bu ekilde ilemesi halinde referandumun 23 Nisan 2017 Pazar gününe denk gelme ihtimali bulunuyor.

Ana Sayfaya Git