Referandum'a giderken, Erdoğan'dan Avrupa'ya sert sözler!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi mesajlar verdi.

Haberler 19.03.2017 - 12:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çanakkale zaferinin 102. yl dönümü anma program, 18 Mart Stadyumunda gerçekletirildi. Cumhurbakan Erdoan tarihi deitiren zaferin anma töreninde yapt konumada Avrupaya çok sert mesajlar verdi. Erdoan, Baktk ki terör örgütlerinin hepsi bir olmu ve bu sisteme kar çkyor. Ana muhalefet de kar çkyor. Hollanda benim bakanm Hollandaya sokmuyor, atlarn itlerini benim vatandalarmzn üstüne salyor. Almanya Babakan onun yannda yer aldn söylüyor. Yazklar olsun size. Bunlarn birbirinden fark yok. Al birini vur ötekine. Ne yaparsanz yapn bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. Yarasalar istemiyor diye güne domaktan vazgeçmez. ifadelerini kulland.

te o konumadan satr balar

Dün, analar babalar, Ya ehit ol, ya gazi deyip, çanakkaleye gönderiyorlard. Bugün, terör örgütlerine kar Suriyeye gönderiyorlar. Türk milleti böyle bir millet. Bu milletin önünde kim durabilir? ehadeti göze alan insanlarn elde edemeyecei hiç bir baar yoktur. Korkaklar zafer ant dikemez. Milletimiz cesaretini 15 Temmuzda tanklara tüfeklere Arkada yurduma alçaklar uratma sakn diyerek gösterdi.

BU SSTEM YERLDR

16 Nisanda oylanacak yeni anayasa ile Türkiye yönetim sistemini deitiriyor. Darbelerin, krizlerin, kaoslarn sebebi olan mevcut sistem yerine dünyann en gelimi ülkelerinin kulland sisteme geçiyoruz. Bunun adn Cumhurbakanl sistemi olarak koyduk ve milletimizin önüne getirdik. Bu sistem tercüme deil, yerlidir. Bu anayasa deiiklii ülkemiz için tarihi bir frsat.. Kendisini yerli ve millin olarak gören herkes bu anayasa deiikliini sahiplenmelidir.

LK DEL AMA SON DEVLETMZ

Bizim amacmz, tarihin akn deitiren ecdadmza layk olabilmektir. Bundan 102 yl önce Mehmetçik çanakkalede çarprken yine birileri bu savaa ne gerek var diyordu. Bugün Suriyede, Irakta ne iimiz var diyenler gibi o zamanlar da milletimizin verdii mücadeleyi sorguluyorlard. Ama ülkemiz çanakkale Savan da Kurtulu Savan da kazand ve kendisine yeni bir devlet kurdu. Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk deil ama son devletimizdir. Osmanl da bizimdir, Selçuklu da bizimdir.Devleti yaatmann yolu insan yaatmaktan insan yaatmann yolu da kendisini güven içinde hissetmesinden geçiyor.

O TERÖRSTLER çUKURA GÖMDÜK

Milletimizin gelecei adna attmz her adm bugüne kadar vesayet odaklar ve terör örgütleri tarafndan sabote edilmeye çalld.Baknz sadece 1991 ylndan bu yana kesintisi bir istikrar dönemi yaasaydk, u anki durumumuzun iki kat üstünde olacaktr. Eer u andaki istikrar ve güveni yakalasaydk kii ba gelir 22 bin dolar olacakt. 2007 yln hatrlayn Türkiye büyürken birden karmza engel çkardlar. Bize cumhurbakan seçtirmek istemediler. 367 bahanesiyle meclisi kilitlediler. Bizde çözümü millete gitmekte bulduk. O dönemde banda olduum partiye kapatma davas açtlar. 17-25 saldrsn milletimizin desteiyle bertaraf ettik. Bu kez terör örgütlerini devreye soktular. Vatandalarmn yaam hürriyetlerini ellerinden aldlar. Güvenlik güçlerimiz o teröristleri o çukurlara gömdü.

DAM CEZASI çN GERE YAPILACAK

15 Temmuzda kanl bir darbe giriimiyle hedeflerine ulamaya çaltlar. Bu milleti kaçar sandlar. Ellerini kollarn sallayarak ülkeyi teslim alacaklar sandlar. Milletimiz o gece FETÖ ihanet çetesi mensuplarn derdest etti. imdi hepsi mahkemelerde. Her eyi inkar ediyorlar. stedikleri kadar inkar etsinler. Ortada 2193 gazimiz, 249 ehidimiz, igal edilmek istenen bir devlet var. O gece dökülen kann sorumlusu, silah arkadalarna kurun skan kim? O katiller ve destekçileri hak ettikleri cezay alacaklar. Merak etmeyin, 16 nisandan sonra parlamento inallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereini yapacaktr. George, Hans ne diyecek? Bunlarn hiçbirisi bizi ilgilendirmez. Halk ne diyecek, hak ne diyecek bizi bu ilgilendirir.

YAZIKLAR OLSUN SZE! AL BRN VUR ÖTEKNE

AK Parti ve MHP bu konuda müterek hareket etme karar ald. meclis üstüne düeni yapt. imdi sra milletimizde. Baktk ki terör örgütlerinin hepsi bir olmu ve bu sisteme kar çkyor. Ana muhalefet de kar çkyor. Hollanda benim bakanm Hollandaya sokmuyor, atlarn itlerini benim vatandalarmzn üstüne salyor. Almanya Babakan onun yannda yer aldn söylüyor. Yazklar olsun size. Bunlarn birbirinden fark yok. Al birini vur ötekine. Ne yaparsanz yapn bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz.

YARASALAR STEMYOR DYE GÜNE DOMAKTAN VAZGEçMEZ

16 Nisanda benim milletim en güzel cevab sandklarda demokratik bir ekilde verecektir. Biliniz ki Cumhurbakannz her zaman dik durdu ve öyle durmaya devam edecektir. Evet diyenlere kaplarn kapatp hayr diyenlere açtlar. Eer böyle giderseniz bunun karln göreceksiniz. Referandumdan size ne! Onlar bu deiiminin ne anlama geldiini çok iyi biliyorlar. Onlar istese de istemese de Türk milletinin dirilii kaçnlmazdr Türkiyedeki halk oylamasnn ne anlama geldiini onlar çok iyi biliyor. Cumhurbakanl Sistemi her alanda yeni çanakkale zaferlerinin yolunu açacan biliyorlar. Yarasalar istemiyor diye güne domaktan vazgeçmez.

MÜJDEY VERD

Eek ölür kalr semeri, insan ölür kalr eseri diyor Ziya Paa. 15 Temmuz ehitler Köprüsü yapldnda birileri ona hayr dedi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapldnda hayr dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsüne hayr dediler. Osmangazi Köprüsü yapldnda hayr dediler. urada 3 yl içinde 200 milyon insann geçtii Marmaray yapldnda hayr dediler. Avrasya Tüneline hayr dediler. imdi bugün 18 Mart çanakkale Köprüsünün temelini atyoruz. Hayr m, evet mi? nann onlar yine onlar hayr der. 5 yl sonra inallah bu köprünün açlna geliyoruz. Burada Cumhurbakan Sistemi isteyenleri mutlu edecek istemeyenlerin huzurunu kaçracak bir müjde. 102 yl önce dümanlarmz derin sulara gömen çanakkale ehri için yeni bir dönemin balangc anlamna geliyor bu. Bu köprü dünyann bir numaras oluyor.

Ana Sayfaya Git