Reformlar yılı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimin her bir ferdinden, yılbaşı gecesi başta olmak üzere, her gün ve hayatlarının her anında kurallara uyarak ülkemizin salgın musibetinin üstesinden bir an önce gelme mücadelesine destek vermelerini istiyorum." dedi.

Haberler 01.01.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre Erdoan, yeni yl dolaysyla bir video mesaj yaynlad.

Erdoan, 2020 ylnn geride kaldn, yeni ümitler ve beklentilerle 2021 ylna girildiini belirterek yeni miladi yln tüm insanlar için hayrlara vesile olmasn niyaz etti.

Geride braklan 2020nin, koronavirüs salgn bata olmak üzere pek çok zorlukla snanlan bir yl olduuna iaret eden Erdoan, tüm dünyay etkisi altnda alan Kovid-19 virüsünün, son bir asrn en büyük salk krizi olarak tarihe geçtiini kaydetti.

Salgnla beraber maskeden solunum cihazna, sarf malzemelerinden ilaca kadar üretime dayal her konuda dünyada çok ciddi skntlar yaandn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, salgnn en kritik evresini, güçlü salk altyaps ve vakitlice aldklar tedbirler sayesinde en az zararla atlatmay baardklarn bildirdi.

Erdoan, Avrupadaki toplam kapasiteye yaklaan youn bakm yatak says ve 1 milyon 100 bini aan salk ordusuyla süreci baaryla yönettiklerini dile getirerek çok ksa sürede inasn tamamlayp hizmete sunduklar 1008er yataklk iki acil durum hastanesiyle bu alanda yeni bir çr açtklarn ifade etti.

HER TÜRLÜ HZMET NSANIMIZA ÜCRETSZ SUNDUK

Ayn dönemde toplamda 16 bin yatakl 16 hastaneyi ve 10 ek hizmet binasn açarak salk altyapsn tahkim ettiklerini aktaran Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Sosyal güvenlik sistemimizin kuatcl sayesinde vatandalarmz, kimi yerlerde olduu gibi, çok ciddi tedavi faturalaryla kar karya kalmad. Testten tehis, tedavi ve ilaca kadar salgnla mücadele için gereken her türlü hizmeti insanmza ücretsiz sunduk. Bunun yannda salgnn yol açt ekonomik skntlar hafifletmek amacyla pek çok destek ve yardm paketini devreye aldk. Zor günlerinde esnafmz, çiftçimizi, üreticimizi, sanayicimizi, tüccarmz velhasl Türkiyenin büyümesi, güçlenmesi için ter döken, emek veren hiçbir vatandamz sahipsiz brakmadk. Her kesime yönelik hayata geçirdiimiz özel programlarla ekonomimizi ayakta tuttuk. Sosyal koruma kalkan çerçevesinde milletimize aktardmz nakdi destek miktar 45,5 milyar liraya yaklat. Bugüne kadar açkladmz destek ve paketlerin toplam ekonomik büyüklüü milli gelirimizin yüzde 10unu buldu.

Türkiye snrlar içeresinde tüm bu çalmalar baaryla yürütürken, yurt dndaki vatandalar da ihmal etmediklerini belirten Erdoan, Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye operasyonunu gerçekletirerek, 141 ülkeden 100 binden fazla vatanda ailelerine kavuturduklarn bildirdi.

Yaadklar yerlerde tedavi imkan bulamayan 233 vatanda da ambulans uçaklarla Türkiyeye getirdiklerini söyleyen Erdoan, nsanlarn en hayrls insanlara faydal olandr tavsiyesine uyarak 156 ülkeye ve 11 uluslararas kurulua tbbi malzeme destei yaptklarn anmsatt.

Cumhurbakan Erdoan, Koronavirüs salgnnn bir süre daha etkisini sürdürecei anlalyor. A tedariki ve gelitirilmesi çalmalarna önem vererek ülkemizi bu belirsiz gelecee hazrlyoruz. Yurt dnda gelitirilen alardan ilk partiler ülkemize gelmeye balad. Test ilemlerinden sonra, inallah ksa sürede bunlar hizmete sunacaz. Salgn ortadan kalkana kadar, tamam diye sloganlatrdmz temizlik, maske, mesafe tedbirlerine uymamz büyük önem arz ediyor. 83 milyon hep birlikte kurallara riayet ederek Allahn izni ve inayetiyle bu musibetin üstesinden geleceimize inanyorum. deerlendirmesinde bulundu.

GÜZEL HABERLER ALMAYI ÜMT EDYORUZ

Kuran- Kerimin, Her zorlukla beraber bir kolayln olduunu müjdelediini vurgulayan Erdoan, unlar söyledi:

Nitekim koronavirüs salgnyla mücadele ettiimiz bu sancl günlerde, millet olarak Rabbimizin birçok müjdesine mazhar olduk. Uzun bir hasretin ardndan Ayasofyay, Fatih Sultan Mehmet Hann vasiyetine uygun ekilde, 24 Temmuz Cuma günü dualar, niyazlar ve gözyalar eliinde asli kimliine kavuturmann bahtiyarln yaadk. Ayasofyann ibadete açlmas kararyla Türkiye, sadece on yllardr süren bir garabeti ortadan kaldrmam, ayn zamanda iradesine vurulan bir zincirden de kurtulmutur. Sümela Manastr örneinde olduu gibi attmz kimi admlarla da ülkemizin dini özgürlüklerle ilgili hiçbir sorununun olmadn tüm dünyaya gösterdik. Rabbime, bizlere üstat Necip Fazln ifadesiyle Ayasofyay aziz bir kitap gibi açma erefini bahettii için sonsuz hamdediyorum. Ayasofya-i Kebir Camii erifinin ibadete açlmasnn milletimize, ümmete ve tüm insanla tekrar hayrl olmasn diliyorum.

BR BAKA SEVNDRC GELME HABERN KARADENZDEN ALDIK

Bir baka sevindirici gelimenin haberini Karadenizden aldklarn belirten Erdoan, Karadenizde, 405 milyar metreküplük rezerviyle tarihimizin en büyük doalgaz kaynan kefettik. Dou Akdenizde yürüttüümüz sondaj çalmalarndan da inallah güzel haberler almay ümit ediyoruz. ifadelerini kulland.

Libya ve Dalk Karabada kazanlan zaferlerin, 2020deki dier sevindirici gelimeler arasnda olduunu söyleyen Erdoan, u deerlendirmelerde bulundu:

Meru Hükümetin davetine icabetle Libyal kardelerimize saladmz destek, Libyada emperyalist hevesleri kursaklarda brakmtr. Trablusu darbecilerin eline dümekten kurtararak bu ülkede siyasi çözüm sürecinin de önünü açtk. Dalk Karaba ve igal altndaki Azerbaycan topraklar, ülkemizin maddi manevi destei sayesinde, hamdolsun 30 yl sonra özgürlüüne kavutu. Türkiye olarak, Karabadaki gelimeleri yakndan takip ediyor, attklar her admda Azerbaycanl kardelerimizin yannda yer alyoruz. Buradan bir kez daha ülkeleri, topraklar, bamszlklar için kahramanca mücadele eden Libyal ve Azerbaycanl ehitleri rahmetle yad ediyorum. Dalk Karaba zaferinin milletimize, Türk dünyasna ve tüm Azerbaycan Türklerine hayrl olmasn diliyorum.

2020Y ÖNEML çALIMALARLA VE HZMETLERLE DEERLENDRMEYE çALITIK

Koronavirüs salgnnn dünya genelinde yol açt kstlamalara ramen, 2020yi Türkiyeye ve millete hizmet yolunda, önemli programlarla, çalmalarla ve hizmetlerle deerlendirmeye çaltklarn dile getiren Erdoan, yurt içinde 18 ayr ile 25 ziyaret gerçekletirdiklerini ifade etti.

Yurt dnda da 12 ayr ülkeye 14 ziyaret gerçekletirdiklerini hatrlatan Erdoan, tüm bunlarn yannda Ankara ve stanbulda pek çok programa katldklarn, toplant ve görümeler yaptklarn bildirdi.

Video konferans vastasyla G20 Zirvesinden, Bakanln Volkan Bozkrn yapt Birlemi Milletler 75inci Genel Kurul görümelerine kadar birçok uluslararas toplantya da itirak ettiklerini dile getiren Erdoan, Katldmz tüm toplantlarda ülkemizin çkarlarn savunmann yannda Batda yükselen slam dümanln da gündeme getirdik. dedi.

REFORM HAZIRLIKLARI çNDEYZ

Türkiyenin kalknma yolculuunda köe ta olan yatrm ve hizmetleri bu dönemde de sunmay sürdürdüklerine vurgu yapan Erdoan, sözlerine öyle devam etti:

Savunma sanayisinden kültür ve sanata, tarmdan d ticarete, ulamdan enerjiye birçok yatrm ülkemize kazandrmann heyecann yaadk. Ülkemizin maruz kald tabii afetlerde devlet olarak tüm imkanlarmzla vatandalarmzn yardmna kotuk. Hem enkazn kaldrlmas hem zararlarn telafisi hususunda en küçük bir eksiklie, hakszla, gecikmeye mahal vermedik. Üçüncü çeyrekte elde ettiimiz yüzde 6,7lik büyüme orann, hem bu çabalarmzn hem ülkemizin bu süreçteki baarsnn hem de yeni dönemdeki güçlü potansiyelinin bir iareti olarak görüyoruz. Ekonomimizi güçlendirecek, demokrasimizin, hak ve özgürlüklerin çtasn yükseltecek reform hazrlklar içindeyiz. nallah yeni ylla beraber artk son düzenlemelerini yaptmz kapsaml reform programlarmz milletimizin takdirine sunacaz. Ülkemize ve milletimize hizmet yolunda engel tanmadk, tanmyoruz.

Cumhurbakan Erdoan, son 18 yldr olduu gibi 2021de de Aknan çalan yorulmaz inancyla çalmaya, koturmaya devam edeceklerini vurgulayarak unlar kaydetti:

Milletimin her bir ferdinden, ylba gecesi bata olmak üzere, her gün ve hayatlarnn her annda kurallara uyarak ülkemizin salgn musibetinin üstesinden bir an önce gelme mücadelesine destek vermelerini istiyorum. Rabbim yar ve yardmcmz olsun diyorum. Bu düüncelerle salgn, deprem, ç ve sel felaketi bata olmak üzere geride braktmz dönemde dar- bekaya uurladmz kardelerimizi, vatanmzn bekas için gözlerini krpmadan ölüme yürüyen kahraman ehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize shhat ve afiyet diliyorum. Yeni yln ülkemize, bölgemize ve dünyamza güvenlik, huzur, mutluluk, salk ve refah getirmesini temenni ediyorum. Hepinize bir kez daha selamlarm, sayglarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git