Reisi, Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin bugün Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Haberler 24.01.2024 - 09:56 Son Güncelleme : 24.01.2024 - 09:56

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, bugün Türkiyeye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. İran resmi haber ajansı IRNAnın aktardığına göre Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankarada bir araya gelecek.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki liderin basın açıklaması yapacağı belirtildi. Ardından İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin Sekizinci Toplantısı, Erdoğan ile Reisinin başkanlığında gerçekleşecek.

Ziyaret kapsamında Gazze ile bölgesel meselelerin ele alınmasının yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşının da görüşülmesi bekleniyor.

Reisinin Ankara ziyareti daha önce iki kez ertelenmişti. Gazzede savaşın başlamasından sonra bölge ülkeleri arasında istişareler artmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu kapsamda Reisinin 2023 yılının kasım ayı sonlarında Türkiyeye geleceğini duyurmuştu. Ancak Reisinin 28-29 Kasım olarak planlanan Ankara ziyareti başka bir tarihe ertelenmişti.

İsrailin insansız hava aracı ile Beyrutta Hamas ofisine 2 Ocakta saldırı düzenleyerek Hamasın en önemli isimlerinden Salih El Aruriyi öldürmüştü. Bu suikast öncesinde İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriyedeki komutanlarından Razi Musevi İsrailin Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda öldürülmüştü.

3 Ocak 2024te ise Kasım Süleymaninin mezarı yakınında düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 103 kişinin hayatını kaybetmişti. Saldırıların ardından, Reisinin 4 Ocak için planlanan ziyareti ikinci kez ertelendi.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git