Remzi Çayır, Milli Yol Partisi'nin manifestosunu açıkladı

Ankara'da eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, kuruluş dilekçesini hafta içi verileceği Milli Yol Partisi'nin partileşme sürecinde hazırlanan manifestosunu kamuoyu ile paylaştı. Çayır, "Milli Yol Partisi; demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan, insan hak ve özgürlüğünü insanlığın armağanı olarak kabul eden bir harekettir" dedi.

Haberler 06.12.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski BBP Genel Bakan Yardmcs Remzi çayr ve beraberindekiler, yeni parti kurma hazrlklarn tamamlad. Partinin ismi Milli Yol Partisi olarak belirlenirken, 199 kiilik kurucu heyet arasnda, MHPnin merhum kurucusu Alparslan Türkein avukatlarndan Abdülkadir Erdil, Eski Umut Partisi Genel Bakan Abdulkadir Bozkurt, eski BBP Genel Bakan Aday Haim Yanar ile BBPden istifa edenler yer ald. çayr, düzenlenen toplantda Milli Yol Partisinin partileme sürecinde hazrlanan manifestosunu açklad.

MLL YOL PARTS

çayr, Alternatif olmak için Muhsin Yazcolunun arkadalar ve bu davann gerçek sahipleri, aklc bir iktidar projesini milletin önüne koyacak. Biz Milli Yol Partisi olarak milletimize bir beyanname, bir söz ve bir k sunmak istiyoruz. Milli Yol Partisi; demokratik, hukukun üstünlüüne inanan, insan hak ve özgürlüünü insanln armaan olarak kabul eden bir harekettir. Adaleti ve liyakati hayatn temeli kabul ediyoruz. Milliyetçi, vatansever bir bak açsna sahiptir. Baka toplumlar aalamay, ötekiletirmeyi asla düünmez. Bak açmz rkç deildir. Allahn yaratt her insan saygdeerdir. Hareketimiz gizli veya açk kast sistemini kabul etmez. Milletin ortak bir adalet anlaynn mutlak anlamda tesis edilmesini gerekli ve elzem bulur. Bir yerde ilerleme olacaksa adalet tek bir teraziye muhtaç olmaldr. Milletimizin farkl unsurlar, farkl renkleri Muhsin Yazcolunun ifadesiyle çokluk içinde birlik sözü altnda farkllklar zenginlik olarak görmekteyiz dedi. Öte yandan partinin kurulu dilekçesinin hafta içi çileri Bakanlna verilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git