Rezil rüsva edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya tepki: Uygulamalarınız Nazi uygulamalarından farklı değil.

Haberler 06.03.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan: Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakndan uzaktan alakanz yok. Sizin uandaki uygulamalarnz, geçmiteki Nazi uygulamalarndan fark deil. (Almanya ve Hollandann yasak karar) Bunlar biz dünyaya rezil rüsva edeceiz. Öyle sadece içine kapal bir demokrasi deil, demokrasi içerden gücünü alp da yansyan bir sistemdir. Bunun gereini de anlatacaz. Barn simgesi nedir, söyleyin bakalm? Evettir, Evet. Bar, hayrdan geçmez. O F-16larla benim vatandama bomba yadranlar ite bugünün Hayrclar. Bunu belki eletirenler olacak ama ben gerçekleri söylüyorum, söylemekle de mükellefim. Bu sistemin patronu millettir. Kimse kimseyi aldatmasn. Babadan oula gibi böyle saçma sapan eyler söylüyorlar. Ne babadan oula, ne alakas var. Öyle bir ey söz konusu deil.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) tarafndan Abdi pekçi Spor Salonunda düzenlenen 2. Kadn ve Demokrasi bulumasnda konutu. Erdoan, Adalet Bakan Bekir Bozda ve Ekonomi Bakan Nihat Zeybekcinin Almanyada konumac olarak katlacaklar toplantlara izin verilmemesine tepki göstererek, Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakndan uzaktan alakanz yok. Sizin uandaki uygulamalarnz, geçmiteki Nazi uygulamalarndan fark deil dedi.

NAZ UYGULAMALARINDAN FARKI YOK

Konumasnn sonunda sözü Almanya ve Hollandann Türk bakanlarla ilgili yasak kararna getiren Cumhurbakan Erdoan, Almanyada arkadalarmz konuturmuyorlar. Varsnlar konuturmasnlar. Yani konuturmamakla Almanyadaki oylarn Evet deil de, Hayr çkacan m zannediyorsunuz. Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakndan uzaktan alakanz yok. Sizin u anki uygulamalarnz, geçmiteki Nazi uygulamalarndan farkl deil bunu böyle biliniz. Rahatsz oluyorlar bu ifadelerden. Niye rahatsz oluyorsunuz. Yaptnz uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz, ama geleceksiniz orada bu ülkenin bakann konuturtmayacaksnz diye konutu.

SZ DÜNYAYA REZL RÜSVA EDECEZ

Almanyaya yönelik eletirilerini sürdüren ve benzer bir karar Hollandayla birlikte baka ülkelerin de verebileceini söyleyen Erdoan, Kampanya sadece Türkiyede geçerli Almanyada da, Hollanda onlar da ayn eyi yaptlar. Dierleri de belki arkasndan gelecek. Nereden gelirseniz gelin. Eer demokrasi diyorsanz önce bu iin hakkn vereceksiniz. Saygy bu noktada bileceksiniz. Fikre, düünceye saygy bileceksiniz. Bilmiyorsanz bilesiniz ki netice sizin aleyhinizde olacak. uluslararas toplantlarda bunlar hep dile getireceim. Arkadalarmz da hep dile getireceiz. Bunlar biz dünyaya rezil rüsva edeceiz. Öyle sadece içine kapal bir demokrasi deil, demokrasi içerden gücünü alp da yansyan bir sistemdir. Bunun gereini de anlatacaz dedi.

ARTIK FAST UYGULAMALARI GÖRMEK STEMYORUZ

Biz artk o Nazi dünyasn görmek istemiyoruz diyerek eletirisini sürdüren Cumhurbakan Erdoan bu konudaki sözlerini öyle tamamlad: O faist rejimlerin uygulamalarn görmek istemiyoruz. Ben biliyordum ki Almanya bunlar brakal çok oldu. Ama yanlmz demekki. Herhalde onun heveslileri tekrar ortaya çkt. Bugün bir gazetede okudum ne derece doru bilmiyorum. Hani topu belediyelere atyorlar ya. Alman Belediyeler Birlii Bize bunu niye atyorsunuz bu suçu, talimat yukardan geldi demiler. Görüyor musunuz oyunu?

KADINA DDET NSANLIK SUçUDUR

Konumasna KADEMe yönelik övgüyle balayan Erdoan, Dün kadn insan yerine koymayanlar, bugün yine kadnlar farkl bir yere konumlandrmaya çalyor. Dün kadn alnp satlan bir eya gibi görenler, bugün de kadn bedenini ve emeini metalatrarak bir anlamda modern kölecilik yapyorlar. te bu konuda KADEMin yaklamnn, yani kadna hak ettii deeri ve toplumsal rolü insan haklar kapsamnda kazandrma mücadelesinin en doru, en salkl yöntem olduuna inanyorum. Bizim kadnlarmzn haklarn, hukuklarn korumak için dardan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacmz yoktur. Medeniyetimizde ve kültürümüzde kadn haklarn istediimiz istikamette gelitirmeye yönelik felsefi ve fiili her türlü örnek mevcuttur. Birileri srarla sadece kadna yönelik iddeti ve bu dorultuda yorumladklar birtakm ifadeleri, örnekleri öne çkaryorlar. Kadna iddet elbette ki bir insanlk suçudur dedi.

TERÖRST BALARI OYUMUZ HAYIR DYOR

Siyasi baarsndaki srrn ne olduunun sorulmas halinde, Kadnlar demokrasiyle ve siyasetle buluturmay baarm olmamdr yantn vereceini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, söze 16 Nisan Referandumuna getirerek, imdi bu terörist balar ne diyor? 16 Nisanda oyumuz Hayr diyor. Eer 16 Nisanda Hayr oyu vermek suretiyle Kandille beraber o deirmene su tayacaksak ülkemizin halinin ne olacan düünün. Haa Evet dersek ne olacak? Onu da söyleyeyim. Evet dersek biz 18 yandaki gençlerimizi parlamentoya tamak suretiyle ülkenin kaderinde söz sahibi yapacaz. Olay bu. Biz Evet demek suretiyle ülkemizin geleceine yönelik u adm da atacaz. Nedir o? Bu ülkenin kadnlar da 18 yanda ayn ekilde parlamentoda yerini alacaktr. çünkü biz gençliimize inanyoruz, biz kadnmza güveniyoruz, bunu da baaracaz dedi.

EVET DYENLERN ESERDR

Hayata geçirdikleri birçok eserin Evetçilerin eseri olduunu söyleyen Erdoan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bitti mi? Bitti. te bu Evet diyenlerin eseridir. Osmangazi Köprüsü bitti mi? te Evet diyenlerin eseridir. imdi Avrasya Tüneli, bitti mi? Evet diyenlerin eseridir. O da nereden denizin altndan. Dedemiz Fatih karadan yürüttü gemileri, biz de denizin altndan yürütüyoruz. Özelliimiz bu dedi.

BU N P SZN ELNZDE

Hayrclara yönelik eletirilerini sürdüren Cumhurbakan Erdoan unlar söyledi: Peki bu dadakilerin böyle bir derdi var m? Dadakilerle beraber hareket edenlerin böyle bir derdi var m? Onun için, urada ne kald 40 gün. Durmak yok. Kap kap dolamaya var myz? Bak bu iin Allahn izniyle ipi sizin elinizde. Onun için çok çalacaz. Sizin gayretinizi çok önemsiyorum. Zaferin anahtarn sizde görüyorum. Bunun için de durmak yok yola devam.

NE FELAKET?

Türkiye geçtiimiz 14 ylda ekonomi de olduu gibi demokrasi de çok büyük fedakarlklar ve mesafeler yaparak ald. imdi ne diyorlar Ekonomi felaket. Ne felaketi ya. Türkiyenin ekonomisi felaket olsa, 18 Mart çanakkale Köprüsü ihale edildi. Rakam ne biliyor musunuz? 10 milyar dolarn üzerinde. Biz buna para vermiyoruz. ki Türk firmas ile iki Kore firmas, birlikte bunu yap ilet devretle u anda alm vaziyetteler. Arazi düzleme çalmalar balad, sondajlar yaplacak ve 18 Martta da temelini atacaz. Artk Edirneden gelenler stanbulu dolap gitmeyecekler.

BARIIN SMGES EVETTR

stanbul susuzdu su medeniyettir dedik stanbulu suya kavuturduk. Evet diyerek kavuturduk diyen Erdoan Evetin barn simgesi olduunu söyledi. Cumhurbakan Erdoan, Barn simgesi nedir, söyleyin bakalm. Evettir Evet. Bar hayrdan geçmez. nallah inanyorum ki hep birlikte el ele vereceiz, omuz omuza vereceiz. imdi burada ben sizden yürekleri gerçekten patlatrcasna bir cevap bekliyorum. Biz niye evet diyoruz? Söyleyeyim. Tek millet için Evet. Tek bayrak için Evet. Tek vatan için Evet. Tek devlet için Evet. çünkü tek millet niye Türküyle Kürdüyle, Lazyla çerkesiyle, Romanyla Abazasyla 80 milyon tek devlet. Onlar milletimizi parçaladlar, biz birletirdik. Niçin biz yaratlan yaratandan ötürü sevdik. Bizim farkmz bu eklinde konutu.

BOMBA YADIRANLAR BUGÜNÜN HAYIRCILARI

15 Temmuzda tanklarn karsna dikilenlerin Evetçi olduklarn söyleyen Cumhurbakan Erdoan, te bu topran urunda ölenleri biz 15 Temmuz gecesi gördük. Onlar Evetçiydi, Evetçi. Hayrc deildi. Onlar Evet diyerek yürüdüler. çünkü onlar o Hayr diyenlerin karsna dikildiler. O F-16larla benim vatandama bomba yadranlar ite bugünün Hayrclar. Bunu belki eletirenler olacak ama ben gerçekleri söylüyorum, söylemekle de mükellefim. O akam köprüye yürüyenler, o akam külliyeye yürüyenler, aynen Akif gibi ne diyorlard, Arkada yurduma alçaklar uratma sakn, Siper et gövdeni dursun bu hayaszca akn. Doacaktr vadettii günler hakkn. Kim bilir belki yarn belki yarndan da yakn diyorlard. Ya ben bu gence nasl güvenmezsin, bu kadn kardelerime nasl güvenmezsin. 11 kadn kardeim ehit oldu o gece. Kamyonetin direksiyonundaki kadn kardeimi gördük deil mi, nasl yürüyordu. Mesele bu. te Evet burada yatyor dedi.

NE BABADAN OULA, NE ALAKASI VAR?

Tek adamcl asla kabul etmediini söyleyerek bu konudaki eletirilere yanht veren Erdoan, Cumhurbakan yani bakan eer seçim karar alyorsa bu ne demek, kendisi de yeniden seçime gidecek. Ayn anda gelirler, ayn anda giderler. Olay budur. Kimse kimseyi aldatmasn. Babadan oula gibi böyle saçma sapan eyler söylüyorlar. Ne babadan oula, ne alakas var. Öyle bir ey söz konusu deil. Her ey sandk sandk. Belirleyici olan halk, belirlenen yer sandk. Özellii ve güzellii bu dedi.

EFGAN ALA DA PROTOKOLDE

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya program boyunca Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoana elik etti. Erdoan protokolde dinleyen isimler arasnda eski içileri bakan Efgan Ala da vard.

Ana Sayfaya Git