RTÜK Başkanı Şahin: RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Verilen cezalar sadece belli medya kuruluşlarına yönelikmiş gibi bir algı oluşturmak, halkı yanlış yönlendirmek, RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlıktır" dedi.

Haberler 18.05.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RTÜK Bakan ahin, yapt yazl açklamada, yaynlar yoluyla oluabilecek olumsuzluklara kar milleti ve deerleri korumak için aralksz mesai yapldn belirtti. Baz muhalefet partisi temsilcileri ve basn organlarnn RTÜKü karalama kampanyasn balattklarn kaydeden ahin, CHP Genel Bakan Yardmcs Gamze Akku lgezdinin raporuna dayandrlarak baz basn ve yayn organlarnda yer alan RTÜK iktidarn sopas ve benzeri balkl haberler halkmz manipüle etmeye yönelik yalanlardan ibarettir. Haberlerde iddia edildii gibi RTÜK iktidara muhalefet eden içerikleri yaynlayan medyay susturmak için haksz ve hukuksuz cezalar vermemektedir. Kald ki, Üst Kurulumuzun vermi olduu tüm müeyyidelerin sonuna kadar arkasndaym dedi.

CEZALAR MUSKA YAZAN SAHTEKARLARA KESLD

ahin, bahse konu haberlerde geçen rakamlarn büyük çounluunun yalan beyanlarla sahte ürün satarak halk kandran, dini duygularn istismar edenleri kapsadn belirterek, lgili haberlerdeki rakamlarn muhalif medyaya kesilen cezalar deil, tam tersine kendi tabirleriyle söylemek gerekirse muhalif medyann veya muhalefet milletvekillerinin alklayaca türden yaptrmlardr. öyle ki, bahse konu haberlerde geçen rakamlarn büyük çounluu yalan beyanlarla sahte ürün satarak halk kandran, dini duygularn istismar edenleri kapsamaktadr. Daha açk ifade etmek gerekirse söz konusu haberlerdeki cezalar muhalefet yapan medya kurulularna deil, yaynlarnda salk beyanyla sahte bitkisel ürün ve cinsel gücü artrc etkisi olduu iddia edilen sahte ilaç pazarlayanlara, sahte cep telefonu gibi kalitesiz taklit ürünler satanlara ya da ekranlarda halkn dini duygularyla oynayarak muska yazan sahtekarlara yöneliktir diye konutu.

KMSE AKIL OYUNLARINA BAVURMASIN

RTÜKün yasalarn verdii yetkiyle halkn emanetine sahip çktn belirten ahin, Aziz vatandalarmzn kandrlmasna, dolandrlmasna ve yanltlmasna müsaade etmemitir. Hal böyleyken, verilen cezalar sadece belli medya kurulularna yönelikmi gibi bir alg oluturmak, halk yanl yönlendirmek, RTÜKü iktidarn savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlktr. Bile bile, srf muhalefet yapma uruna milletimizin gözüne utanmadan baka baka yalan söylemek, rakamlar çarptmak ahlaki deildir. nsaf edin; RTÜK Üyelerinin tamamnn oy birlii ile ald kararlarla halkmzn salyla oynayan, dini duygularn istismar eden uydu kanallaryla yaptmz zorlu mücadelemize saygszlk etmeyin. Bu yalan ve iftirac zihniyeti milletimize hem ikayet ediyor hem de havale ediyorum. çocuk, kadn, yal ve engelliler bata olmak üzere halkmzn zararl yayn içeriklerinden korunmas için büyük bir ura veren RTÜKü kimse kendi siyasi hasletleriyle ypratmaya kalkmasn. Halkmzn milli ve manevi deerlerini koruyan RTÜKe kimse akl oyunlarna bavurarak, art niyetli bir ekilde çamur atmaya kalkmasn. çünkü tutmad ve tutmayacaktr ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git