Saadet Partisi İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı teklifimizi çok açık, net ifade ettik. Hangi şartlarda olursa olsun 300 bin, 500 bin arasında bir imzayla seçim kurullarına vereceğiz, aday göstereceğiz. İnanıyoruz ki bu seçimlerde başarılı olacağız." dedi.

Haberler 04.03.2018 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karamollaolu, partinin Balgat Eitim Merkezinde düzenlenen l Bakanlar ve Müfettileri Toplantsnda yapt konumada, Zeytin Dal Harekatnda ehit düen askerlerin ülkeyi hüzne boduunu belirterek, ehitlere Allahtan rahmet diledi.

Son günlerde herkesin seçim ittifak konusunu da içeren ve Meclise gelen yasal düzenlemeyi konutuunu belirten Karamollaolu, Sanki bu kanun teklifi Meclisten geçecek hemen ittifaklar kurulacak. ttifaklarn kurulmasna da gerek yok. çünkü öyle bir hava estiriyorlar ki ittifak yapan partiler tek partiymi gibi hareket edecekler. Bunu da milli...Üzüntü verici kendi dndakileri de gayri milli gibi bir tarifin içine giriyorlar. Sknt çektiimiz u dönemde bunlara söyleyeceimiz, Allah size akl fikir versin. diye konutu.

Temel Karamollaolu, bu konudaki mant ve aceleyi anlamann mümkün olmadn, bu dönemde içeride bir bütün olarak birlii salamann önemine deinerek, Yoksa belli bir istikamette kafadarlk yapanlar bir araya gelebilirler. Kimsenin de buna itiraz olmaz. Ama Benimle beraber deilsen sen farklsn, hainsin gibi bir hava estirmeye kalkyorlar. tirazmz bu tavra. Bunu bir türlü anlatamadk. ifade etti.

Milliliin sevabyla ve hatasyla bütün milleti kucaklayabilme olduunu belirten Karamollaolu, Siz milletin yarsndan fazlasn elinizin tersiyle iteleyip, kendinizi milli addederseniz bu sadece komik olur. dedi.

- Saadet Partisi dnda bir milli görü olmaz, yoktur

Saadet Partisinin dnda bir milli görü olmayacan savunan Karamollaolu, öyle devam etti:

Kimse kendini kandrmasn. Eer bir insan hakiki manada milli görüçü olduunu iddia ediyorsa onun yeri Saadet Partisidir. Saadet Partisi dnda bir milli görü olmaz, yoktur. Milli görü Erbakan Hocamzn kurduu bütün fabrikalar satp, ykmak, bu ülkeyi borca mahkum etmek deildir. Milli görü ahsiyetli bir d politika izlemeyi, karsnda büyük tehlikeler olsa bile dik durmay ve risk almay gerektirir. Siz bunlardan bir tanesini yapamyorsanz milli görü dudaklarnzn arasndaki bir kelimeden ibarettir.

Seçim startnn verildiini bildiren Karamollaolu, u deerlendirmede bulundu:

Biz hazr olmak mecburiyetindeyiz. Bütün partilerle temas içinde olacaz. AK Parti çeitli kanunlar yaplrken bizim fikirlerimizi alrsa elbette onlara ileteceiz. Biz Mecliste temsil edilmiyoruz. Meclisteki kanunlar da muhalefetin bütün itirazlarna ramen bugün iktidarda bulunan parti veya partiler geçiriyor. Onun için bu temasa ihtiyaç var. Muhalefetteki partilerle de elbette dirsek temasnda bulunacaz. Biz memleketin tamamn kucaklyoruz.

- Siyasi üslubumuz kucaklamay emrediyor

Türkiyenin gelecek dönemde siyasetini Saadet Partisinin belirleyeceini vurgulayan Temel Karamollaolu, Biz hazrlmz yapacaz, çalacaz. Cumhurbakanl teklifimizi çok açk, net ifade ettik. Hangi artlarda olursa olsun 300 bin, 500 bin arasnda bir imzayla seçim kurullarna vereceiz, aday göstereceiz. nanyoruz ki bu seçimlerde baarl olacaz. diye konutu.

Karamollaolu, partisinin seçimlerde sandktan bir patlamayla çkacan bildirdi.

Tekilata, ittifak konusunun sürekli gündemde olacann görüldüünü belirten Karamollaolu, Bizim düüncelerimizi net olarak soranlara anlatn. Bunlar size yazl olarak vereceiz zaten. Bizim siyasi üslubumuz var. Bu üslup kucaklamay emrediyor, kutuplatrmay deil. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git