Saadet Partisi'nden "terör" gerekçesiyle istifa edilmesi

Saadet Partisi'nin "teröre destek verdiğini" gerekçe göstererek dün adaylıktan çekilen ve partisinden istifa eden Şırnak milletvekili adayı Zeki Begiş, "Eski başkanımız rahmetli Erbakan'ın siyasi anlayışı ve tutumu ile şimdiki tutum arasında dağlar kadar fark var. Eski milli görüş siyasi anlayışı Karamollaoğlu ile kayboldu." dedi.

Haberler 19.06.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Begi, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolunun izledii politikalar yanl bulduu için 8 yl görev yapt ilçe bakanlndan ve partisinin milletvekili adaylndan ayrlma karar aldn belirtti.

Karamollaolunun baka partilerle ittifak yapmas ve tutumundan dolay ben ve yönetimim rahatsz olduk. Bu siyaset anlay ile ilgili arkadalar arasnda öz eletiri yaptk. diyen Begi, unlar kaydetti:

TERÖRE DESTEK VERD GEREKçESYLE

Eski bakanmz rahmetli Erbakann siyasi anlay ve tutumu ile imdiki tutum arasnda dalar kadar fark var. Eski milli görü siyasi anlay Karamollaolu ile kayboldu. u anki tutum HDP ve CHP ile yaptklar ittifakla, solcularla, terör örgütü yandalaryla onlarn avukatlna soyunmu, bunu kabullenemedik. Partimizin tüzüüne ve anlayna ters bir durumdu. Biz devletimizin yannda olan bir aile ve airetiz. Bundan dolaydr ki; rahatszlmz en resmi ekilde dile getirerek, tekilatmzla istifa ettik ve dün kamuoyuna da bildirdik. Teröre destek vermek, onlarn yannda olmak, onlarn yapt kötülükleri savunmak bizi incitti.

Bundan sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yannda yer alacaklarn ifade eden Begi, 24 Haziranda yaplacak Cumhurbakan ve Milletvekili Genel Seçimi için çalmalara balayacaklarn aktard.

D güçlerin üzerimize üütüü bu süreçte Cumhurbakanmza ve mevcut hükümetimize muhalif olmak istemedim ve bu nedenle istifam verdim. diyen Begi, Cumhurbakannn hayata geçirdii projeler sayesinde stanbulda ne varsa rnakta da ayn hizmetin olduunu vurgulad.

Saadet Partisi rnak milletvekili aday Zeki Begi, dün, partisinin teröre destek verdiini gerekçe göstererek, milletvekili adaylndan çekildiini açklam, Saadet Partisi dil lçe yönetiminin de ayn gerekçeyle partiden ayrld bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git