SAADET'ten Başak Demirtaş’a destek ziyareti

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Başak Demirtaş’a destek ziyaretinde bulundu. İktidarın kutuplaştırıcı dil kullandığını belirten Bozan, “Partiler düşman değil, rakiptirler” dedi.

Haberler 16.06.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan ei Baak Demirtaa yönelik Twitterda yaplan cinsiyetçi saldrya tepkiler devam ediyor. Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, Baak Demirta ziyaret etti. Ei ve partisinin kadn kollar bakanyla destek ziyaretinde bulunan Bozan, ziyaretin ardndan yapt açklamada, Bu ahlaksz paylam yapan kii, kiiler ve zihniyeti knyor ve lanetliyorum dedi.

KTDAR KUTUPLATIRICI DLDEN VAZGEçMELDR

Hükümete eletirilerde bulunan Bozan, Partiler, farkl fikir, düünce ve programlara sahip olduklar için ayr tekilatlanmakta ve iktidar için siyasi faaliyetlerde bulunmaktadrlar. Siyasi partiler, program, fikir ve icraatlaryla mücadele etmelidirler. Siyasi partiler birbirlerinin dümanlar deil, rakipleridirler. AKP iktidarnn, kendileri dndaki tüm muhalefete kar kutuplatrc, ötekiletirici ve terörize edici bir dil kullanmas sonucu, maalesef toplum içinde kin ve dümanlk duygularnn zeminini oluturmaktadr. Daha önce Malatya Pütürgede seçim günü Saadet Partili iki sandk görevlisine saldr yaplm, iki parti mensubumuz hayatn kaybetmiti dedi.

SYASLERN ALELERYLE URAMAK AHLAKSIZLIKTIR

Bunun son bir örnei de, tutuklu bulunan HDP eski E Bakan Sayn Selahattin Demirtan ei Baak Demirtaa yönelik sosyal medyada yaplan ahlaksz paylamdr diyen Bozan, açklamasnn devamnda unlar söyledi:

Bu ahlaksz paylam yapan kii, kiiler ve zihniyeti knyor ve lanetliyorum. Bu vesile ile, bugün ben, eim, kadn kollar bakanmz ve kadn kollar tekilat mensuplarmzla beraber, Baak Demirta Hanm evinde ziyaret ettik. Bu saldry tüm kadnlara yaplm olarak kabul ettiimizi ve iktidarn kutuplatrc, ötekiletirici ve herkesi terörize eden söylemlerinin bir yansmas olduunu ifade ettik. Biz Saadet Partisi olarak, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberlii, huzur, bar, adalet, hak, hukuk ve kardelii için, iletiim kanallarnn açk tutulmasnn gerektiini, farkllklarmz ayrtrc deil bir zenginlik olarak görülmesi gerektiine inanyoruz. Benzer olaylarn olmamas için, faillerin hak ettikleri cezay almalarn ve bundan sonra iktidarn kutuplatrc dili terk ederek, barçl ve kucaklayc dil kullanmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git